20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması devam ediyor

GÜNDEM 27.05.2020 - 09:04, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması devam ediyor

İçişleri Bakanlığı tarafından dün 81 il valiliğine gönderilen 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasına istinaden konulu başlıkta genelge yayımlandı. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler arasında 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma yasağı devam ediyor.    4 günlük sokağa çıkma yasağı bugün sona erdi fakat 0-14 ve 15-20 yaş aralığında olan vatandaşların sürekli olarak sokağa çıkma yasağı devam ediyor. İçişleri bakanlığı 26.05.2000 tarihinde (dün) 81 il valiliğine 20 yaş altı vatandaşlarının sokağa çıkma kısıtlaması konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre 20 yaş altı vatandaşların kısıtlamasının devam ettiği belirlenen günlerde izin günlerinde sokağa çıkabilecekleri belirtildi.   İçişleri tarafından yayınlanan genelgede;   "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son dere tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgının halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltmak, sosyal izolasyonu sağlamak amacı ile;   İlgi (a) Genelgemiz ile 81 ilimizde 01.01.2000 tarihinden sonra doğmuş vatandaşlarımızın geçici olarak sokağa çıkmalarının kısıtlanmasına ilişkin kararlar alınarak uygulanmaktadır.   18.05.2020 Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde, 01.01.2000 tarihinden sonra doğmuş olan vatandaşlarımızın belirlenecek gün ve saat aralıklarında sokağa çıkmalarına Bilim Kurulunun önerisi doğrultusunda izin verilmesi uygun görülmüştür.   Bu kapsamda ilgi (a) Genelgemiz ile sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş ve altı çocuklarımızın 27.05.2020 Çarşamba günü: 15-20 yaş arasındaki gençlerimizin ise 29.05.2020 Cuma günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilmelerine karar verilmiştir.   Uygulamaya ilişkin Valiliklerimizce;   İl İdaresi Kanunun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27 ve 71’nci maddeleri uyarınca yukarıda belirtilen çerçevede gerekli kararların alınması,   Sınırlama kapsamındaki vatandaşlarımızın dışarı çıkabilecekleri tarih ve saat aralığı dışında ilgi (a= Genelge kapsamından 81 ilimizde 01.01.2000 tarihinden sonra doğmuş olan vatandaşlarımızın geçiçi olarak sokağa çıkma sınırlamasının devam ettiği göz önüne alınarak gerekli tedbirlerin alınması ve denetimlerin yapılması,   Belirlenen sınırlamalara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması kararı alınmıştır" ifadeleri yer aldı.        

İçişleri Bakanlığı tarafından dün 81 il valiliğine gönderilen 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasına istinaden konulu başlıkta genelge yayımlandı. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler arasında 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma yasağı devam ediyor. 

 

4 günlük sokağa çıkma yasağı bugün sona erdi fakat 0-14 ve 15-20 yaş aralığında olan vatandaşların sürekli olarak sokağa çıkma yasağı devam ediyor. İçişleri bakanlığı 26.05.2000 tarihinde (dün) 81 il valiliğine 20 yaş altı vatandaşlarının sokağa çıkma kısıtlaması konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre 20 yaş altı vatandaşların kısıtlamasının devam ettiği belirlenen günlerde izin günlerinde sokağa çıkabilecekleri belirtildi.

 

İçişleri tarafından yayınlanan genelgede;

 

"Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son dere tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgının halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltmak, sosyal izolasyonu sağlamak amacı ile;

 

İlgi (a) Genelgemiz ile 81 ilimizde 01.01.2000 tarihinden sonra doğmuş vatandaşlarımızın geçici olarak sokağa çıkmalarının kısıtlanmasına ilişkin kararlar alınarak uygulanmaktadır.

 

18.05.2020 Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde, 01.01.2000 tarihinden sonra doğmuş olan vatandaşlarımızın belirlenecek gün ve saat aralıklarında sokağa çıkmalarına Bilim Kurulunun önerisi doğrultusunda izin verilmesi uygun görülmüştür.

 

Bu kapsamda ilgi (a) Genelgemiz ile sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş ve altı çocuklarımızın 27.05.2020 Çarşamba günü: 15-20 yaş arasındaki gençlerimizin ise 29.05.2020 Cuma günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilmelerine karar verilmiştir.

 

Uygulamaya ilişkin Valiliklerimizce;

 

İl İdaresi Kanunun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27 ve 71’nci maddeleri uyarınca yukarıda belirtilen çerçevede gerekli kararların alınması,

 

Sınırlama kapsamındaki vatandaşlarımızın dışarı çıkabilecekleri tarih ve saat aralığı dışında ilgi (a= Genelge kapsamından 81 ilimizde 01.01.2000 tarihinden sonra doğmuş olan vatandaşlarımızın geçiçi olarak sokağa çıkma sınırlamasının devam ettiği göz önüne alınarak gerekli tedbirlerin alınması ve denetimlerin yapılması,

 

Belirlenen sınırlamalara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması kararı alınmıştır" ifadeleri yer aldı.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.