Çameli’de Örtü Altı Tarım Üretimi Artıyor

DENİZLİ 04.06.2020 - 12:30, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Çameli’de Örtü Altı Tarım Üretimi Artıyor

Çameli İlçesinde faaliyet gösteren Örtü altı seracılığı ile uğraşan seracılara bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.   Çameli Belediyesi Konferans Salonunda Gerçekleşen Toplantıya Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Yaş Sebze ve Meyve Birliği Başkanı Cengiz Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer ve Örtü altı seracılığı yapan çiftçiler katıldı.   ÇAMELİ’DE SERACILIKTA FARKINDALIK SAĞLANDI Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan İlçemizde 126 işletme ile 403 bin 505 m2 sera alanı ile Denizli’de birinci ilçe olduğunu bu şu an itibari lle Gayri Resmi Rakamlarla ile 800’bin m2 üzerinde olduğunu dile getirdi. 2014 yılından itibaren Tarıma önem verdik bereketli topraklarımız her ürüne elverişli Allaha şükür her üründen hasad elde ediyoruz bu zamana kadar büyük işler başardık. Yaş Sebze ve Meyve birliği kuruldu birliğimiz altında toplanarak hareket ederek market reyonlarında ve raflarında Çameli Domatesimizin yer aldı ihracatımızı yapıyoruz  bu nedenle birlik çatısı altında hareket etmeliyiz. Örtü altı seracılığın yaygınlaştığını bir sera denizi ovası haline gelerek 5 sene sonra sera varlığımız daha da artacak dedi. Biz teşvikte bulunduk, sera alanları çoğalıyor. Üreticilerimizin yaşadığı mutluluk bize moral motivasyon sağlıyor Üreticilerimize bereketli ve  hayırlı sezonlar diliyorum.     2020-2021 MEYVE ALIM SÖZLEŞMESİ YAPILDI Toplantı sonrası  Çameli’ndeki üretimin sağlıklı, kaliteli ve pazarlanması verimli olması  çiftçilerimizin kazancını yükseltmek, ilçe ekonomisini güçlendirmeyi   çiftçilerimizin yanlış, gübre, ilaç ve bilgilendirilmelerinin önüne geçmek ve Çameli’nde üretilen domateslerin kaliteli ve sağlıklı ve uzun raf ömürlü olmasını sağlanarak  Çameli’nde Örtü altı seracılarla mal alım sözleşmesi yapıldı 300 dönüm üzerinde mal alım sözleşmesi 110 Üretici 2020 Mayıs 15’inden Kasım 15’a kadar ilçemizde meyve ve sebze alım sözleşmesi 300 dönümlük sera anlaşması gerçekleşti.    

Çameli İlçesinde faaliyet gösteren Örtü altı seracılığı ile uğraşan seracılara bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

 

Çameli Belediyesi Konferans Salonunda Gerçekleşen Toplantıya Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Yaş Sebze ve Meyve Birliği Başkanı Cengiz Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer ve Örtü altı seracılığı yapan çiftçiler katıldı.

 

ÇAMELİ’DE SERACILIKTA FARKINDALIK SAĞLANDI

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan İlçemizde 126 işletme ile 403 bin 505 m2 sera alanı ile Denizli’de birinci ilçe olduğunu bu şu an itibari lle Gayri Resmi Rakamlarla ile 800’bin m2 üzerinde olduğunu dile getirdi. 2014 yılından itibaren Tarıma önem verdik bereketli topraklarımız her ürüne elverişli Allaha şükür her üründen hasad elde ediyoruz bu zamana kadar büyük işler başardık. Yaş Sebze ve Meyve birliği kuruldu birliğimiz altında toplanarak hareket ederek market reyonlarında ve raflarında Çameli Domatesimizin yer aldı ihracatımızı yapıyoruz  bu nedenle birlik çatısı altında hareket etmeliyiz. Örtü altı seracılığın yaygınlaştığını bir sera denizi ovası haline gelerek 5 sene sonra sera varlığımız daha da artacak dedi. Biz teşvikte bulunduk, sera alanları çoğalıyor. Üreticilerimizin yaşadığı mutluluk bize moral motivasyon sağlıyor Üreticilerimize bereketli ve  hayırlı sezonlar diliyorum.

 

 

2020-2021 MEYVE ALIM SÖZLEŞMESİ YAPILDI

Toplantı sonrası  Çameli’ndeki üretimin sağlıklı, kaliteli ve pazarlanması verimli olması  çiftçilerimizin kazancını yükseltmek, ilçe ekonomisini güçlendirmeyi   çiftçilerimizin yanlış, gübre, ilaç ve bilgilendirilmelerinin önüne geçmek ve Çameli’nde üretilen domateslerin kaliteli ve sağlıklı ve uzun raf ömürlü olmasını sağlanarak  Çameli’nde Örtü altı seracılarla mal alım sözleşmesi yapıldı 300 dönüm üzerinde mal alım sözleşmesi 110 Üretici 2020 Mayıs 15’inden Kasım 15’a kadar ilçemizde meyve ve sebze alım sözleşmesi 300 dönümlük sera anlaşması gerçekleşti.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.