Çameli'nin Leğen Böreği, Mutfağım Şahane’de tanıtıldı

DENİZLİ 01.07.2020 - 08:18, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Çameli'nin Leğen Böreği, Mutfağım Şahane’de tanıtıldı

Yörük kültürünün egemen olduğu Çameli mutfağının birbirinden farklı lezzetleri ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Çameli’nin yöresel ve damak çatlatan lezzetlerinden ‘Leğen Böreği’ Kanal 7’de yayınlanan Mutfağım Şahane programında tanıtıldı.   Dün Kanal 7 ekranlarında Denizli’nin Yöresel Yemekleri ve Kültürlerinin tanıtıldığı Mutfağım Şahane Programında, Çameli’nin yöresel ve damak çatlatan lezzetlerinden Leğen Böreği’nin tanıtımı yapıldı. Pamukkale’den canlı yayınlanan programda sunucu Yasin tadına baktığı Leğen Böreği’nin tadının çok güzel olduğunu belirtti.     Börek deyince sanmayın ki öyle kahvaltılık ya da atıştırmalık bir ara sıcaktan bahsediyoruz. Bu börek bildiğiniz ana yemek kıvamında bir çeşit börek türü. İçerisinde kırmızı et, soğan, bulgur, sızdırılmış kuyruk yağı, karabiber, kimyon, pul biber, hamurunda ise mısır ununun dayanılmaz lezzeti bulunmaktadır.  İç yağı da işin içine girince Leğen böreğinin lezzetini siz düşünün artık.     Börek tariflerinin gözdesi haline gelen Leğen Böreği üç öğün yenilebilir bir lezzetti. İç harcının yağlı olmaması için; az yağda soğan ve baharatlarla kavrulan et ve kıymanın böreğe güzellik kattığı bu tarif sabah kahvaltısında demli bir bardak çay, öğlen yemeğindeyse buz gibi ayranla keyfi çıkarılır.     Leğen Böreği Yapılışı: Bir tencerede bir kilogram kuşbaşı et ile yağ kavrulur, pişirilir ve bir kenara bırakılır. Bir tavada yağ ile soğan kavrulur. Önceden pişirilen et, üzerine eklenir. Karabiber, nane, pul biber, tuz konulur ve karıştırılır. Evet zahmeti çok ama fırından veya İlçedeki halk genelde kuzinede pişirir ve  çıktığı an size yaşattığı nefis kokulu dakikalar için bizce bütün bu zahmete ve emeğe değer.Demleyin çayınızı, çağırın sevdiklerinizi..   Bu çay saati sizden övgüyle bahsedilecek. Afiyetler olsun Yolunuz Çameli’ye düşerse veya oralardaysanız Çameli'nin Meşhur Leğen Böreğini yemeden ayrılmayın...    

Yörük kültürünün egemen olduğu Çameli mutfağının birbirinden farklı lezzetleri ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Çameli’nin yöresel ve damak çatlatan lezzetlerinden ‘Leğen Böreği’ Kanal 7’de yayınlanan Mutfağım Şahane programında tanıtıldı.

 

Dün Kanal 7 ekranlarında Denizli’nin Yöresel Yemekleri ve Kültürlerinin tanıtıldığı Mutfağım Şahane Programında, Çameli’nin yöresel ve damak çatlatan lezzetlerinden Leğen Böreği’nin tanıtımı yapıldı. Pamukkale’den canlı yayınlanan programda sunucu Yasin tadına baktığı Leğen Böreği’nin tadının çok güzel olduğunu belirtti.

 

 

Börek deyince sanmayın ki öyle kahvaltılık ya da atıştırmalık bir ara sıcaktan bahsediyoruz. Bu börek bildiğiniz ana yemek kıvamında bir çeşit börek türü. İçerisinde kırmızı et, soğan, bulgur, sızdırılmış kuyruk yağı, karabiber, kimyon, pul biber, hamurunda ise mısır ununun dayanılmaz lezzeti bulunmaktadır.  İç yağı da işin içine girince Leğen böreğinin lezzetini siz düşünün artık.

 

 

Börek tariflerinin gözdesi haline gelen Leğen Böreği üç öğün yenilebilir bir lezzetti. İç harcının yağlı olmaması için; az yağda soğan ve baharatlarla kavrulan et ve kıymanın böreğe güzellik kattığı bu tarif sabah kahvaltısında demli bir bardak çay, öğlen yemeğindeyse buz gibi ayranla keyfi çıkarılır.

 

 

Leğen Böreği Yapılışı: Bir tencerede bir kilogram kuşbaşı et ile yağ kavrulur, pişirilir ve bir kenara bırakılır. Bir tavada yağ ile soğan kavrulur. Önceden pişirilen et, üzerine eklenir. Karabiber, nane, pul biber, tuz konulur ve karıştırılır. Evet zahmeti çok ama fırından veya İlçedeki halk genelde kuzinede pişirir ve  çıktığı an size yaşattığı nefis kokulu dakikalar için bizce bütün bu zahmete ve emeğe değer.Demleyin çayınızı, çağırın sevdiklerinizi..

 

Bu çay saati sizden övgüyle bahsedilecek. Afiyetler olsun Yolunuz Çameli’ye düşerse veya oralardaysanız Çameli'nin Meşhur Leğen Böreğini yemeden ayrılmayın...

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.