Acıpayam’da Süleyman Sarızeybek Türbesi ve su sarnıcı tescillendi

DENİZLİ 16.07.2020 - 12:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Acıpayam’da Süleyman Sarızeybek Türbesi ve su sarnıcı tescillendi

Denizli’nin Acıpayam İlçesi’ndeki su sarnıcı ile Süleyman Sarızeybek Türbesi, Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı olarak tescil edildi. Öte yandan Yassıhöyük Cami üzerinde bulunan bazı parseller ile ilgili karar alındı.   Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Resmi Gazete yayımladığı, Acıpayam İlçesi Karahöyük Avşar Mahallesi Dağdıra mevkiinde bulunan su sarnıcı ve Süleyman Sarızeybek Türbesinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat varlıkları Korunması Kanunun 6. Maddesi kapsamında “Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı” özelliği gösterdiğinden tescillendi.   Diğer taraftan Yassıhöyük Mahallesi’nde bulunan Yassıhöyük Cami ile ilgili Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 6362 sayılı kararı ile tescillenen cami üzerinden bulunan parselin 5679 olduğu belirlendi. 5677, 5678 ve 5680 parsel numarası üzerindeki “Korunması Gerekli taşınmaz Kültür Varlığı şerhinin kaldırılmasına karar verildi.  

Denizli’nin Acıpayam İlçesi’ndeki su sarnıcı ile Süleyman Sarızeybek Türbesi, Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı olarak tescil edildi. Öte yandan Yassıhöyük Cami üzerinde bulunan bazı parseller ile ilgili karar alındı.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Resmi Gazete yayımladığı, Acıpayam İlçesi Karahöyük Avşar Mahallesi Dağdıra mevkiinde bulunan su sarnıcı ve Süleyman Sarızeybek Türbesinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat varlıkları Korunması Kanunun 6. Maddesi kapsamında “Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı” özelliği gösterdiğinden tescillendi.

 

Diğer taraftan Yassıhöyük Mahallesi’nde bulunan Yassıhöyük Cami ile ilgili Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 6362 sayılı kararı ile tescillenen cami üzerinden bulunan parselin 5679 olduğu belirlendi. 5677, 5678 ve 5680 parsel numarası üzerindeki “Korunması Gerekli taşınmaz Kültür Varlığı şerhinin kaldırılmasına karar verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.