Çameli’de O Bölge Koruma Altına Alındı

DENİZLİ 18.08.2020 - 10:24, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Çameli’de O Bölge Koruma Altına Alındı

Denizli’nin Çameli İlçesi, Çiğdemli Mahallesi'nde kaçak kazılar neticesinde ortaya çıkarılan moloz duvar kalıntısı ve yoğun miktarda pişmiş toprak çatı kiremidi ve seramik parçalarından oluşan Geç Roma Dönemi arkeolojik yerleşimin bulunduğu alan 3. derece arkeolojik sit alanı ilan edildi.   Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre Çameli'nin Çiğdemli Mahallesi Köyiçi Mevkii'nde kaçak kazılar sonucunda ortaya çıkan moloz duvar kalıntısı ve yoğun miktarda pişmiş toprak çatı kiremidi ve seramik parçalarından oluşan Geç Roma Dönemi arkeolojik yerleşim alanı Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından koruma altına alındı. 2863 Sayılı Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında 'Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı' olarak tescil edilen bölge 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak ilan edildi.  

Denizli’nin Çameli İlçesi, Çiğdemli Mahallesi'nde kaçak kazılar neticesinde ortaya çıkarılan moloz duvar kalıntısı ve yoğun miktarda pişmiş toprak çatı kiremidi ve seramik parçalarından oluşan Geç Roma Dönemi arkeolojik yerleşimin bulunduğu alan 3. derece arkeolojik sit alanı ilan edildi.

 

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre Çameli'nin Çiğdemli Mahallesi Köyiçi Mevkii'nde kaçak kazılar sonucunda ortaya çıkan moloz duvar kalıntısı ve yoğun miktarda pişmiş toprak çatı kiremidi ve seramik parçalarından oluşan Geç Roma Dönemi arkeolojik yerleşim alanı Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından koruma altına alındı. 2863 Sayılı Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında 'Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı' olarak tescil edilen bölge 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak ilan edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.