Hafta sonu çöl sıcakları geliyor: Termometreler 40 dereceyi gösterecek

DENİZLİ 27.08.2020 - 17:11, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Hafta sonu çöl sıcakları geliyor: Termometreler 40 dereceyi gösterecek

Cezayir'den gelecek sıcak hava dalgası yurt genelindeki sıcaklıkları hissedilir derecede yükseltecek. Yarından itibaren etkili olması beklenen sıcak hava dalgası ile birlikte Denizli 38 dereceyi görecek. Denizli kent merkezi ile bazı ilçelerin de sıcaklıkların 40 dereceye ulaşması bekleniyor.   Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son hava durumu tahminlerine göre; hava sıcaklıkları yarından itibaren mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Beklenen bunaltıcı hava dalgası Türkiye'yi yarından sonra etkisi altına alacak. Cezayir üzerinden Türkiye'ye gelecek çöl sıcaklıkları ile birlikte yurt genelinde sıcaklıklar 35-42 dereceye ulaşacak. Denizli’de yarın hava sıcaklığının 38 derece olması beklenirken hafta sonu 40 dereceye ulaşacağı tahmin ediliyor.   Meteorolojiden yapılan uyarıda, “Hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca etkili olması beklenen sıcak hava dalgasından dolayı güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.   Denizli’de son 5 günlük hava raporu;  

Cezayir'den gelecek sıcak hava dalgası yurt genelindeki sıcaklıkları hissedilir derecede yükseltecek. Yarından itibaren etkili olması beklenen sıcak hava dalgası ile birlikte Denizli 38 dereceyi görecek. Denizli kent merkezi ile bazı ilçelerin de sıcaklıkların 40 dereceye ulaşması bekleniyor.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son hava durumu tahminlerine göre; hava sıcaklıkları yarından itibaren mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Beklenen bunaltıcı hava dalgası Türkiye'yi yarından sonra etkisi altına alacak. Cezayir üzerinden Türkiye'ye gelecek çöl sıcaklıkları ile birlikte yurt genelinde sıcaklıklar 35-42 dereceye ulaşacak. Denizli’de yarın hava sıcaklığının 38 derece olması beklenirken hafta sonu 40 dereceye ulaşacağı tahmin ediliyor.

 

Meteorolojiden yapılan uyarıda, “Hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca etkili olması beklenen sıcak hava dalgasından dolayı güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

Denizli’de son 5 günlük hava raporu;

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.