Kampçıların Son Durağı Çameli Oldu

DENİZLİ 29.08.2020 - 08:25, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Kampçıların Son Durağı Çameli Oldu

Denizli’nin Çameli ilçesinde Karavan ve Kamçılık organizasyonu Kovid-19 kuralları çerçevesinde güvenli bir şekilde yapıldı.   Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile birlikte seyahat alışkanlıkları değişirken bu süreç yeni seyahat trendleri listesini oluşturmaya başladı. Kalabalık ortamlar yerine daha hijyenik ve doğa ile iç içe olmayı isteyenlerin yeni tercihleri, doğa tatil bölgeleri oluyor. Karavan ile seyahat etmek isteyenlerin sayısı da giderek artıyor.     Düzenlenen Karavan ve Kamçılık Organizasyonu, Altınyayla (Dirmil) yaylaların da güzel bir günün ardından Çameli de serin suların başında sonlandırıldı. Organizasyon, kardeş belediye olan Çameli Belediyesi, Altınyayla Belediyesi ve Fethiye Doğa Sporları Kulübü tarafından organize edildi. Organizasyon Kasım ayının ilk haftası Çameli İlçesinde tekrar gerçekleşeceği belirtildi.   Seyahate katılan karavancıların, seyahat etmeyi sevmelerinin ilk sebebi yeşilin çok farklı tonlarını bir arada görme fırsatı bulmalarından kaynaklanıyor. Çameli Yöresi  bu keyfi yaşayabileceğiniz en güzel yerlerden biridir. Doğanın uyanışına tanıklık edebilir, kalabalıktan kaçıp sığınabileceğiniz küçük bir doğa ile iç içe olan bir ilçedir. Kendi karavanınızla veya çadırınızla kalabileceğiniz, oksijen deposu olan Torosların  eteğinde kendi eviniz yanınızdayken, seyahat etmenin güven ve konforu ile karavan rotaları şimdi çok daha cezp edici hale geldi. Kendi karavanınızı dilediğiniz gibi dekore etme özgürlüğünüz ile birlikte tam anlamıyla kendinizi doğaya teslim etmek istiyorsanız Altınyayla ve Çameli Yöresi  sanki bunun için var olmuş bir yer.     KOLAK GÖLÜ MUHTEŞEM Zengin faunası ve endemik bitki türleri ile tabiatın en kıymetli köşelerinden biri olan Çameli Kolak Gölü’nde  birkaç gece konaklayarak bu eşsiz doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Mitolojik bir hikâyesi olan Kolak Gölü, Çameli’de   kısa bir araba yolculuğu ile ulaşabileceğiniz bir cennet. Yaz aylarında, hafta sonu kalabalık olsa da diğer mevsimlerde ve hafta içinde tam anlamıyla ruhunuzu dinlendirebileceğiniz kamp alanında gölü çevreleyen küçük patikalarda yürüyebilirsiniz. Göle doğru eğilen ağaçlar çevresinde gezinen kuğuları seyre dalabilirsiniz. Doğada konforunuzdan ödün vermeden zaman geçirmek için Çameli’nin  doğal zenginliğinin bir parçası olan Çameli  Ormanları ekosistemi ve biyo çeşitliliği ile özel ve özgün bir tabiat alanı adeta..  

Denizli’nin Çameli ilçesinde Karavan ve Kamçılık organizasyonu Kovid-19 kuralları çerçevesinde güvenli bir şekilde yapıldı.

 

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile birlikte seyahat alışkanlıkları değişirken bu süreç yeni seyahat trendleri listesini oluşturmaya başladı. Kalabalık ortamlar yerine daha hijyenik ve doğa ile iç içe olmayı isteyenlerin yeni tercihleri, doğa tatil bölgeleri oluyor. Karavan ile seyahat etmek isteyenlerin sayısı da giderek artıyor.

 

 

Düzenlenen Karavan ve Kamçılık Organizasyonu, Altınyayla (Dirmil) yaylaların da güzel bir günün ardından Çameli de serin suların başında sonlandırıldı. Organizasyon, kardeş belediye olan Çameli Belediyesi, Altınyayla Belediyesi ve Fethiye Doğa Sporları Kulübü tarafından organize edildi. Organizasyon Kasım ayının ilk haftası Çameli İlçesinde tekrar gerçekleşeceği belirtildi.

 

Seyahate katılan karavancıların, seyahat etmeyi sevmelerinin ilk sebebi yeşilin çok farklı tonlarını bir arada görme fırsatı bulmalarından kaynaklanıyor. Çameli Yöresi  bu keyfi yaşayabileceğiniz en güzel yerlerden biridir. Doğanın uyanışına tanıklık edebilir, kalabalıktan kaçıp sığınabileceğiniz küçük bir doğa ile iç içe olan bir ilçedir. Kendi karavanınızla veya çadırınızla kalabileceğiniz, oksijen deposu olan Torosların  eteğinde kendi eviniz yanınızdayken, seyahat etmenin güven ve konforu ile karavan rotaları şimdi çok daha cezp edici hale geldi. Kendi karavanınızı dilediğiniz gibi dekore etme özgürlüğünüz ile birlikte tam anlamıyla kendinizi doğaya teslim etmek istiyorsanız Altınyayla ve Çameli Yöresi  sanki bunun için var olmuş bir yer.

 

 

KOLAK GÖLÜ MUHTEŞEM

Zengin faunası ve endemik bitki türleri ile tabiatın en kıymetli köşelerinden biri olan Çameli Kolak Gölü’nde  birkaç gece konaklayarak bu eşsiz doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Mitolojik bir hikâyesi olan Kolak Gölü, Çameli’de   kısa bir araba yolculuğu ile ulaşabileceğiniz bir cennet. Yaz aylarında, hafta sonu kalabalık olsa da diğer mevsimlerde ve hafta içinde tam anlamıyla ruhunuzu dinlendirebileceğiniz kamp alanında gölü çevreleyen küçük patikalarda yürüyebilirsiniz. Göle doğru eğilen ağaçlar çevresinde gezinen kuğuları seyre dalabilirsiniz. Doğada konforunuzdan ödün vermeden zaman geçirmek için Çameli’nin  doğal zenginliğinin bir parçası olan Çameli  Ormanları ekosistemi ve biyo çeşitliliği ile özel ve özgün bir tabiat alanı adeta..

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.