ÖĞ-DER: Amacımız Camilerimizi Dolduracak Nesiller Yetiştirmek

DENİZLİ 02.10.2020 - 14:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

ÖĞ-DER: Amacımız Camilerimizi Dolduracak Nesiller Yetiştirmek

Şuurlu Öğretmenler Derneği, Camiler ve Din görevlileri haftası dolayısı ile yayınladığı mesajında, “Amacımız camilerimizi dolduracak nesiller yetiştirmektir” dedi.   1-7 Ekim Camiler ve din görevliler haftası olması münasebetiyle bir açıklama yapan Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Ahmet Geniş, Açıklamasında şunları kaydetti: Peygamber efendimiz Medine'ye Hicret ettiğinde ilk olarak Kuba'da Mescit inşa etti. Camilerin imarındaki asıl amaç: bu camileri dolduracak nesiller yetiştirmektir. "İslam, hayatın merkezine mabet ve mescidi yerleştirerek cami merkezli bir medeniyet kurmuştur.      "Peygamber Efendimiz Medine'ye hicret ettiğinde ilk olarak Kuba'da Mescit inşa etti" açıklamasında bulunan Başkan Geniş, "Bizler Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak diyoruz ki; Camilerin imarındaki asıl amaç: bu camileri dolduracak nesiller yetiştirmektir. "İslam, hayatın merkezine mabet ve mescidi yerleştirerek cami merkezli bir medeniyet kurmuştur. Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de Tevbe Suresi'nin 18. ayetinde 'Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve Ahiret gününe iman eden, namaz kılan ve zekat verenler imar eder' buyurarak inananları mescit ve mabetlerin imarına teşvik etmektedir.   Günümüzde camilerin maddi imarına önem verildiği kadar manevi imarına da önem verilmelidir. Camilerin imarındaki asıl amaç: bu camileri dolduracak nesiller yetiştirmek olmalıdır. Nitekim Ahlaki ve manevi kalkınmayı esas almayan anlayışlar bunu gerçekleştiremezler. Bunu gerçekleştirecek olan "Önce ahlak ve maneviyat" anlayışını esas alan Şuurlu Öğretmenlerdir" ifadelerini kullandı.   

Şuurlu Öğretmenler Derneği, Camiler ve Din görevlileri haftası dolayısı ile yayınladığı mesajında, “Amacımız camilerimizi dolduracak nesiller yetiştirmektir” dedi.

 

1-7 Ekim Camiler ve din görevliler haftası olması münasebetiyle bir açıklama yapan Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Ahmet Geniş, Açıklamasında şunları kaydetti: Peygamber efendimiz Medine'ye Hicret ettiğinde ilk olarak Kuba'da Mescit inşa etti. Camilerin imarındaki asıl amaç: bu camileri dolduracak nesiller yetiştirmektir. "İslam, hayatın merkezine mabet ve mescidi yerleştirerek cami merkezli bir medeniyet kurmuştur. 

 

 

"Peygamber Efendimiz Medine'ye hicret ettiğinde ilk olarak Kuba'da Mescit inşa etti" açıklamasında bulunan Başkan Geniş, "Bizler Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak diyoruz ki; Camilerin imarındaki asıl amaç: bu camileri dolduracak nesiller yetiştirmektir. "İslam, hayatın merkezine mabet ve mescidi yerleştirerek cami merkezli bir medeniyet kurmuştur. Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de Tevbe Suresi'nin 18. ayetinde 'Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve Ahiret gününe iman eden, namaz kılan ve zekat verenler imar eder' buyurarak inananları mescit ve mabetlerin imarına teşvik etmektedir.

 

Günümüzde camilerin maddi imarına önem verildiği kadar manevi imarına da önem verilmelidir. Camilerin imarındaki asıl amaç: bu camileri dolduracak nesiller yetiştirmek olmalıdır. Nitekim Ahlaki ve manevi kalkınmayı esas almayan anlayışlar bunu gerçekleştiremezler. Bunu gerçekleştirecek olan "Önce ahlak ve maneviyat" anlayışını esas alan Şuurlu Öğretmenlerdir" ifadelerini kullandı.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.