Çameli'de Silaj Hasadı Zamanı

DENİZLİ 11.10.2020 - 14:20, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Çameli'de Silaj Hasadı Zamanı

Denizli’nin Çameli İlçesi ‘nde tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçiler ektikleri mısır silajının ilk hasadını yaptı.  Boyları 2 ila 3 metre arasında değişen silajlar makine ve orakla biçiliyor.     Çiftçiler hayvanlarının kış aylarında kaba yem ihtiyacını karşılamak için ektikleri mısırları römorklara takılan silaj makineleri ile toplamaya başladı. Traktör ve römorkun giremediği alanlardaki silajları el yordamı ile oraklarla biçerek slaj makinesinde öğütüyorlar. Silaj makineleri ile yada orak yardımıyla biçilen mısırlar daha sonra yere dökülüp üstünün örtülmesiyle kış aylarında hayvanlara yedirilmek için saklanıyor. Hayvan sahipleri, yem fiyatlarının yüksek olması nedeniyle daha ucuz maliyette olan ve hayvanların süt verimini artıran mısır silajı yapmayı tercih ediyor.     Çameli’de hayvancılıkla uğraşan Ramazan Kasal,  "Hayvanlarımızın yiyeceği için ektiğimiz mısırlarımızı silaj yaptırıyoruz. Yemlerin çok pahalı olmasından dolayı maliyeti ucuz olmasından dolayı silaj yaptırarak hayvanların kaba yem ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Silaj yaparak hem hayvanların yem ihtiyacını karşılıyoruz hem de hayvanın süt verimi artıyor. Silajı yere döküp üstünü kapatarak iyice ezip hava almayacak şekilde örterek saklıyoruz. Güzel bir şekilde örtüldüğü takdirde 1 yıl boyunca saklanabilir. İlk silajı yaptıktan sonra bir ay dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra hayvanlara yedirmeye başlıyoruz. Çok uzun süre açık kalmayacak şekilde alarak hayvanlara veriyoruz. Uzun süre açık kalmaması durumunda hiçbir bozulma olmuyor. Mısırın hayvanın süt verimine ve besisine faydası vardır" dedi.  

Denizli’nin Çameli İlçesi ‘nde tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçiler ektikleri mısır silajının ilk hasadını yaptı.  Boyları 2 ila 3 metre arasında değişen silajlar makine ve orakla biçiliyor.

 

 

Çiftçiler hayvanlarının kış aylarında kaba yem ihtiyacını karşılamak için ektikleri mısırları römorklara takılan silaj makineleri ile toplamaya başladı. Traktör ve römorkun giremediği alanlardaki silajları el yordamı ile oraklarla biçerek slaj makinesinde öğütüyorlar. Silaj makineleri ile yada orak yardımıyla biçilen mısırlar daha sonra yere dökülüp üstünün örtülmesiyle kış aylarında hayvanlara yedirilmek için saklanıyor. Hayvan sahipleri, yem fiyatlarının yüksek olması nedeniyle daha ucuz maliyette olan ve hayvanların süt verimini artıran mısır silajı yapmayı tercih ediyor.

 

 

Çameli’de hayvancılıkla uğraşan Ramazan Kasal,  "Hayvanlarımızın yiyeceği için ektiğimiz mısırlarımızı silaj yaptırıyoruz. Yemlerin çok pahalı olmasından dolayı maliyeti ucuz olmasından dolayı silaj yaptırarak hayvanların kaba yem ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Silaj yaparak hem hayvanların yem ihtiyacını karşılıyoruz hem de hayvanın süt verimi artıyor. Silajı yere döküp üstünü kapatarak iyice ezip hava almayacak şekilde örterek saklıyoruz. Güzel bir şekilde örtüldüğü takdirde 1 yıl boyunca saklanabilir. İlk silajı yaptıktan sonra bir ay dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra hayvanlara yedirmeye başlıyoruz. Çok uzun süre açık kalmayacak şekilde alarak hayvanlara veriyoruz. Uzun süre açık kalmaması durumunda hiçbir bozulma olmuyor. Mısırın hayvanın süt verimine ve besisine faydası vardır" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.