Sabah Namazında Buluştular Anadolu’ya İslam Mührünü Vuran Ecdadın Kabirlerini Ziyaret Ettiler

DENİZLİ 15.11.2020 - 14:20, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Sabah Namazında Buluştular Anadolu’ya İslam Mührünü Vuran Ecdadın Kabirlerini Ziyaret Ettiler

Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şubesinin organize etmiş olduğu Sabah Namazı buluşması ve Merkezefendi İlçesinde bulunan İlbade Mahallesindeki Tarihi İlbadı Mezarlığı ziyaretiÖĞ-DER ve AGD Denizli Şubesi Liseler Komisyonu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.   Tarihçi Recep Zeybek ziyarete katılanlara tarihi İlbadı Mezarlığı hakkında bilgi verdi. Recep Zeybek tarafından Denizli tarihi ve fethi ile ilgili bilgiler aktarıldı. Daha sonra mezarlıkta medfun bulunan tarihi kişiliklerin mezarları ziyaret edildi.   Ziyaret, Yıldız Bey’in haçlılara karşı yaptığı savaşta Yıldız Bey’in Şehit düşen kızı Fatma Yıldız’ın kabrinden başlayarak Denizli’nin 1206 yılında fethini gerçekleştiren Mehmet Gazi’nin mezarından devam etti. Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı dönemi mezarları ile Denizli’de 15 Mayıs 1919 tarihinde Milli Mücadele ateşini yakan Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin mezarları ziyaret edilip dualar okundu. Anadolu'yu İslam yurdu yapmak için şehid olan ecdadın izleri takip edildi.     Tarihçi Recep Zeybek, İlbadı Mezarlığı’nın Anadolu’da Selçuklu, Beylikler, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait mezarların bir arada bulunduğu nadir bir tarihi mezarlık olduğunu;  Denizli tarihinin bu mezarlıkta bütün zamanlarıyla görülebileceğini; mezar taşlarının tarihe sessiz bir biçimde tanıklık yaptığını vurguladı.     Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Ahmet Geniş  “Tarihçi Recep Zeybek Hocamızın Rehberliğinde İlbadı Mezarlığını ziyaret ederek orada yatan milli ve manevi değerlerimiz hakkında bilgiler dinledik. Denizli tarihi konusunda bu aydınlatıcı bilgileri bizlere aktaran değerli hocamıza çok teşekkür ederim. Denizli’imizin tarihi ve tarihi kişiliklerini gelecek nesillere aktarılması noktasında İstanbul ve Bursa’da olduğu gibi Denizli’mize de Panaroma şeklinde tarihi bir müzenin kurulmasını Denizli’mizin yöneticilerinden bekliyoruz” dedi.  

Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şubesinin organize etmiş olduğu Sabah Namazı buluşması ve Merkezefendi İlçesinde bulunan İlbade Mahallesindeki Tarihi İlbadı Mezarlığı ziyaretiÖĞ-DER ve AGD Denizli Şubesi Liseler Komisyonu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Tarihçi Recep Zeybek ziyarete katılanlara tarihi İlbadı Mezarlığı hakkında bilgi verdi. Recep Zeybek tarafından Denizli tarihi ve fethi ile ilgili bilgiler aktarıldı. Daha sonra mezarlıkta medfun bulunan tarihi kişiliklerin mezarları ziyaret edildi.

 

Ziyaret, Yıldız Bey’in haçlılara karşı yaptığı savaşta Yıldız Bey’in Şehit düşen kızı Fatma Yıldız’ın kabrinden başlayarak Denizli’nin 1206 yılında fethini gerçekleştiren Mehmet Gazi’nin mezarından devam etti. Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı dönemi mezarları ile Denizli’de 15 Mayıs 1919 tarihinde Milli Mücadele ateşini yakan Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin mezarları ziyaret edilip dualar okundu. Anadolu'yu İslam yurdu yapmak için şehid olan ecdadın izleri takip edildi.

 

 

Tarihçi Recep Zeybek, İlbadı Mezarlığı’nın Anadolu’da Selçuklu, Beylikler, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait mezarların bir arada bulunduğu nadir bir tarihi mezarlık olduğunu;  Denizli tarihinin bu mezarlıkta bütün zamanlarıyla görülebileceğini; mezar taşlarının tarihe sessiz bir biçimde tanıklık yaptığını vurguladı.

 

 

Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Ahmet Geniş  “Tarihçi Recep Zeybek Hocamızın Rehberliğinde İlbadı Mezarlığını ziyaret ederek orada yatan milli ve manevi değerlerimiz hakkında bilgiler dinledik. Denizli tarihi konusunda bu aydınlatıcı bilgileri bizlere aktaran değerli hocamıza çok teşekkür ederim. Denizli’imizin tarihi ve tarihi kişiliklerini gelecek nesillere aktarılması noktasında İstanbul ve Bursa’da olduğu gibi Denizli’mize de Panaroma şeklinde tarihi bir müzenin kurulmasını Denizli’mizin yöneticilerinden bekliyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.