Kasım ayı askerlik sevk tarihleri belli oldu

DENİZLİ 16.11.2020 - 15:33, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Kasım ayı askerlik sevk tarihleri belli oldu

Denizli’de Kasım 2020 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay ve yedek astsubay aday adayları ile erbaş ve erlerin sevk tarihleri belli oldu. Yapılan duyuruda, Covid-19 salgını nedeniyle bulaşma riskini ortadan kaldırmak ve teması en aza indirmek maksadıyla sevk sürecindeki tüm işlemler (sorunlu işlemler) dışında e-devletten yapılacağı belirtildi.   Denizli Askerlik Şubesi’nden yapılan duyuruda; “Kasım 2020 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay ve yedek astsubay aday adayları ile erbaş erlere ait duyuru;   Kasım 2020 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş er statüsündeki yükümlülerin askerlik hizmeti tercihi sınıflandırma ve sevk işlemleriyle ilgili hususlar müteakip maddelerde açıklanmıştır.   KASIM CELP VE SEVK DÖNEMİ a) Bedelli er (Kasım celp ve sevk dönemi) 21 Kasım 2020 tarihinde, b) Erbaş ve er (2’nci grup) 25 Kasım 2020 tarihinde,   ARALIK CELP VE SEVK DÖNEMİ, Erbaş ve er (3’üncü grup) 24 aralık 2020 tarihinde sevk edilecektir.   Sınıflandırma sonuçları açıklandıktan sonra yükümlüler yukarıda belirtilen sevk başlangıç tarihlerinde on beş gün öncesinden itibaren e-devlet üzerinden ve askerlik şubesi başkanlıklarından sevk evrakını alabileceklerdir. sevk başlangıç tarihinden itibaren sevk evrakı sadece askerlik şubelerinden alabileceklerdir   Yükümlüler sevk belgesini alınabileceği tarihlerde e-devletten Covid-19 anketini dolduracaklar. Anket sonrasında yönlendirildikleri sağlık kuruluşlarında Covid-19 testlerini yaptıracaklar.   Test sonucu pozitif çıkanların temaslı listesinde olanlar testin yapıldığı tarihi takip eden 5 günlük süre içerisinde sevk evrakını almayan test sonucu çıkmayan yükümlüler müteakip celp ve sevk döneminde sevke tabi tutulacak test sonucu Covid-19 tanısı ve şüphesi bulunmayanlar e-devletten alabilecek.   Sevk belgesini alanlar birliğine katılıncaya kadar Covid-19 kapsamında devlet kurumları tarafından duyurulan tüm tedbirler, asker eğlencesi uğurlaması faaliyetleri icra edilmeyecektir.    Sağlık kuruluşlarında gerekli testleri yaptırmayanlar askere sevk edilmeyecek ve haklarında bakaya işlemi yapılacaktır.   Covid-19 salgını nedeniyle bulaşma riskini ortadan kaldırmak ve teması en aza indirmek maksadıyla sevk sürecindeki tüm işlemler (sorunlu işlemler) dışında e-devletten yapılacaktır.   Yol ve iaşe parası e-devletten sevk belgesini alanları adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği askerlik şubesi başkanlığından, sevk belgesini alanlar ise sevk belgesini aldığı askerlik şubesi başkanlığı ile eğitim birliği arası esas alınarak ödenecektir. Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PTT-Matiklerden alabileceklerdir.   Sevk belgesini almayanlar ile aldığı halde sevk edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayanlar bakaya işlemine tabi tutulacaktır.

Denizli’de Kasım 2020 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay ve yedek astsubay aday adayları ile erbaş ve erlerin sevk tarihleri belli oldu. Yapılan duyuruda, Covid-19 salgını nedeniyle bulaşma riskini ortadan kaldırmak ve teması en aza indirmek maksadıyla sevk sürecindeki tüm işlemler (sorunlu işlemler) dışında e-devletten yapılacağı belirtildi.

 

Denizli Askerlik Şubesi’nden yapılan duyuruda; “Kasım 2020 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay ve yedek astsubay aday adayları ile erbaş erlere ait duyuru;

 

Kasım 2020 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş er statüsündeki yükümlülerin askerlik hizmeti tercihi sınıflandırma ve sevk işlemleriyle ilgili hususlar müteakip maddelerde açıklanmıştır.

 

KASIM CELP VE SEVK DÖNEMİ

a) Bedelli er (Kasım celp ve sevk dönemi) 21 Kasım 2020 tarihinde,

b) Erbaş ve er (2’nci grup) 25 Kasım 2020 tarihinde,

 

ARALIK CELP VE SEVK DÖNEMİ,

Erbaş ve er (3’üncü grup) 24 aralık 2020 tarihinde sevk edilecektir.

 

Sınıflandırma sonuçları açıklandıktan sonra yükümlüler yukarıda belirtilen sevk başlangıç tarihlerinde on beş gün öncesinden itibaren e-devlet üzerinden ve askerlik şubesi başkanlıklarından sevk evrakını alabileceklerdir. sevk başlangıç tarihinden itibaren sevk evrakı sadece askerlik şubelerinden alabileceklerdir

 

Yükümlüler sevk belgesini alınabileceği tarihlerde e-devletten Covid-19 anketini dolduracaklar. Anket sonrasında yönlendirildikleri sağlık kuruluşlarında Covid-19 testlerini yaptıracaklar.

 

Test sonucu pozitif çıkanların temaslı listesinde olanlar testin yapıldığı tarihi takip eden 5 günlük süre içerisinde sevk evrakını almayan test sonucu çıkmayan yükümlüler müteakip celp ve sevk döneminde sevke tabi tutulacak test sonucu Covid-19 tanısı ve şüphesi bulunmayanlar e-devletten alabilecek.

 

Sevk belgesini alanlar birliğine katılıncaya kadar Covid-19 kapsamında devlet kurumları tarafından duyurulan tüm tedbirler, asker eğlencesi uğurlaması faaliyetleri icra edilmeyecektir.

 

 Sağlık kuruluşlarında gerekli testleri yaptırmayanlar askere sevk edilmeyecek ve haklarında bakaya işlemi yapılacaktır.

 

Covid-19 salgını nedeniyle bulaşma riskini ortadan kaldırmak ve teması en aza indirmek maksadıyla sevk sürecindeki tüm işlemler (sorunlu işlemler) dışında e-devletten yapılacaktır.

 

Yol ve iaşe parası e-devletten sevk belgesini alanları adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği askerlik şubesi başkanlığından, sevk belgesini alanlar ise sevk belgesini aldığı askerlik şubesi başkanlığı ile eğitim birliği arası esas alınarak ödenecektir. Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PTT-Matiklerden alabileceklerdir.

 

Sevk belgesini almayanlar ile aldığı halde sevk edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayanlar bakaya işlemine tabi tutulacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.