Cevat Akşit Hoca'nın koronavirüs testi pozitif çıktı

YAŞAM 19.11.2020 - 08:44, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Cevat Akşit Hoca'nın koronavirüs testi pozitif çıktı

Denizlili İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Cevat Akşit ve eşinin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı açıklandı.   Ahmet Burak Akşit sosyal medya hesabından, Prof. Dr. Akşit'in durumunun iyi olduğunu ve sevenlerinden dua istediğini paylaştı. Burak Akşit paylaşımında "Prof. Dr. Mustafa Cevat Akşit Hocamızın Covid-19 testleri pozitif çıkmıştır. Genel sağlık durumlarının iyi  olduklarını bildirir, dualarınızı bekleriz" ifadelerini kullandı.   Öte yandan Diyanet İşleri Vaazı Halil Konakçı ise Muhterem Hocam Prof. Dr. Cevat Akşit Hocaefendi ve kıymetli eşleri hacı annemizin Covid-19 testleri pozitif çıkmıştır. Rabbim acil şifalar versin. Dualarınızı eksik etmeyin” paylaşımında bulundu.   CEVAT AKŞİT KİMDİR? 1938' de Denizli-Yatağan' da doğdu. Henüz dört yaşındayken babası Şakir Ali Ağırbaşlı' yı kaybetti. Annesi Havva Hanım onu büyütmüştür. İlkokulu bitirdikten sonra iki sene amcası Zühtü Akşit' ten Kur' anı Kerim ve arap dili dersleri almıştır. 1952' de Isparta İmam Hatip Okulu'na girdi. 1958 yılında müezzin olarak atama edildiği Fatihzeyrek'teki Ümmü Gülsüm Mescidi'nde uzun seneler Mehmed Zahid Koktu tarafından öğrenim gördü. 1963' te İstanbul Şehri Yüksek İslam Enstitüsü ve 1965' te İstanbul şehri üniversitesi hukuk fakültesi olmak üzere 2 ayrı fakülteyi bir arada bitirdi. 1975' te hekim,1980' de doçent,1988' de İslam hukuku profesörü oldu. Cevat Akşit şu anda ana bilim dalı başkanlığı yapmış ve emekli olmuştur.4 çocuk babasıdır.

Denizlili İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Cevat Akşit ve eşinin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı açıklandı.

 

Ahmet Burak Akşit sosyal medya hesabından, Prof. Dr. Akşit'in durumunun iyi olduğunu ve sevenlerinden dua istediğini paylaştı. Burak Akşit paylaşımında "Prof. Dr. Mustafa Cevat Akşit Hocamızın Covid-19 testleri pozitif çıkmıştır. Genel sağlık durumlarının iyi  olduklarını bildirir, dualarınızı bekleriz" ifadelerini kullandı.

 

Öte yandan Diyanet İşleri Vaazı Halil Konakçı ise Muhterem Hocam Prof. Dr. Cevat Akşit Hocaefendi ve kıymetli eşleri hacı annemizin Covid-19 testleri pozitif çıkmıştır. Rabbim acil şifalar versin. Dualarınızı eksik etmeyin” paylaşımında bulundu.

 

CEVAT AKŞİT KİMDİR?

1938' de Denizli-Yatağan' da doğdu. Henüz dört yaşındayken babası Şakir Ali Ağırbaşlı' yı kaybetti. Annesi Havva Hanım onu büyütmüştür. İlkokulu bitirdikten sonra iki sene amcası Zühtü Akşit' ten Kur' anı Kerim ve arap dili dersleri almıştır. 1952' de Isparta İmam Hatip Okulu'na girdi.


1958 yılında müezzin olarak atama edildiği Fatihzeyrek'teki Ümmü Gülsüm Mescidi'nde uzun seneler Mehmed Zahid Koktu tarafından öğrenim gördü. 1963' te İstanbul Şehri Yüksek İslam Enstitüsü ve 1965' te İstanbul şehri üniversitesi hukuk fakültesi olmak üzere 2 ayrı fakülteyi bir arada bitirdi. 1975' te hekim,1980' de doçent,1988' de İslam hukuku profesörü oldu.


Cevat Akşit şu anda ana bilim dalı başkanlığı yapmış ve emekli olmuştur.4 çocuk babasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.