Denizli'de koronavirüs tablosu iç açıcı değil

DENİZLİ 07.12.2020 - 12:19, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:53
 

Denizli'de koronavirüs tablosu iç açıcı değil

1 milyon 37 bin 208 nüfusuyla 60 ilden kalabalık olan Denizli’de, vaka sayılarının son 3 ayda hızla artmasıyla koronavirüs haritasının rengi, kırmızıya döndü.   Denizli sokaklarında maske, mesafe ve hijyen kuralı uyulması dillendirilse de bir çok kişinin kuralları ihlal etmesinden dolayı vakaların artış göstermesi engellenemedi.   Nüfusuyla Türkiye'nin 21’inci ili olan Denizli’nin, 2019 verilerine göre 1 milyon 37 bin 208 nüfusa sahip.   Vaka sayısındaki artış, HES uygulamasına da yansıdı. Uygulamadan 3 ay önce alınan risk haritası görüntüleri ile aralık ayı risk haritası görüntüleri arasında büyük fark olduğu görüldü. Denizli’nin neredeyse tamamı, 3 ayda kırmızıya büründü.   Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da vaka sayılarının artışında sık sık dile getirdiği şehirlerden olan Denizli’de son günlerde koronavirüs salgını nedeniyle ölümler çoğaldı. Sosyal medya hesaplarından ölüm mesajları artan Denizli’de, kısıtlamaların ardından nasıl bir tablo çizileceği merak konusu oldu.   Kent merkezinde yoğunluğun gözlemlendiği Denizli’de, ilçeler bazında Çivril, Buldan, Sarayköy, Honaz, Acıpayam ve Tavas ilçeleri yoğunluğun en çok yaşandığı bölgeler olurken, Beyağaç ilçesi yoğunluğun en düşük olduğu ilçe olarak görülüyor.   HES uygulamasında son verilere göre yoğunluk haritaları ise şöyle;           İLÇELERDE SON DURUM                  

1 milyon 37 bin 208 nüfusuyla 60 ilden kalabalık olan Denizli’de, vaka sayılarının son 3 ayda hızla artmasıyla koronavirüs haritasının rengi, kırmızıya döndü.

 

Denizli sokaklarında maske, mesafe ve hijyen kuralı uyulması dillendirilse de bir çok kişinin kuralları ihlal etmesinden dolayı vakaların artış göstermesi engellenemedi.

 

Nüfusuyla Türkiye'nin 21’inci ili olan Denizli’nin, 2019 verilerine göre 1 milyon 37 bin 208 nüfusa sahip.

 

Vaka sayısındaki artış, HES uygulamasına da yansıdı. Uygulamadan 3 ay önce alınan risk haritası görüntüleri ile aralık ayı risk haritası görüntüleri arasında büyük fark olduğu görüldü. Denizli’nin neredeyse tamamı, 3 ayda kırmızıya büründü.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da vaka sayılarının artışında sık sık dile getirdiği şehirlerden olan Denizli’de son günlerde koronavirüs salgını nedeniyle ölümler çoğaldı. Sosyal medya hesaplarından ölüm mesajları artan Denizli’de, kısıtlamaların ardından nasıl bir tablo çizileceği merak konusu oldu.

 

Kent merkezinde yoğunluğun gözlemlendiği Denizli’de, ilçeler bazında Çivril, Buldan, Sarayköy, Honaz, Acıpayam ve Tavas ilçeleri yoğunluğun en çok yaşandığı bölgeler olurken, Beyağaç ilçesi yoğunluğun en düşük olduğu ilçe olarak görülüyor.

 


HES uygulamasında son verilere göre yoğunluk haritaları ise şöyle;

 

 

 

 

 

İLÇELERDE SON DURUM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.