Arızalı engelli araçlarını tamir ederek ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırıyorlar

DENİZLİ 14.12.2020 - 09:30, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:53
 

Arızalı engelli araçlarını tamir ederek ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırıyorlar

Denizli’de Mekanik Ustası Ali Sağdaç, ve İmam Hatip İsmail Özütemiz’in birlikte başlattıkları proje ile ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor. Arızalı ve kullanılmayan tekerlekli ve şarjlı engelli araçlarını kullanılır hale getirerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorlar.   ER-BAKIR Elektrolitik Bakır Mamulleri A.Ş.’de mekanikçi olarak çalışmakta olan Ali Sağdaç ile Merkezefendi Müftülüğü Engelli Koordinatörü ve aynı zamanda İmam Hatip olan İsmail Özütemiz arızalı olan tekerlekli ve şarjlı her türlü engelli araçları alıp tamir ediyorlar. İhtiyaç sahibi insanlara ulaştırıyorlar.     Ali Sağdaç, böyle güzel bir projeye nasıl başladıklarını şu şekilde anlattı;   Bir gün İsmail Özütemiz hocam tekerlekli sandalye kampanyası başlattıklarını ve onlarca  tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırdıklarını anlattı. Peki arızalanan sandalyeler ne yapılıyor diye aklımıza geldi. Çevremize sormaya başladık. Meğer ne kadar çok kullanılmayan ihtiyaç fazlası yada arızalı olup bir kenara atılan sandalyeler olduğunu öğrendik. Bir o kadar da ihtiyaç sahibi olup sandalye alamayan kardeşimizin olduğunu tespit ettik. Bizde bu projeye kendi çapımızda başladık. Bazen ücreti ile arızalı sandalyeleri alım satım sitelerinden aldık, tamir edip ücretsiz verdik. Bazen de çevremizden ücretsiz aldık. Ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Kale’nin önceden duymadığım bir köyüne gönderdik bir tanesini. Bir tanesini Afyon'a, Türkiyenin en doğusuna yolladığımız da oldu.     Onlarca insanın hayatını değiştirdik. Hem de israfın önüne geçip ekonomiye katkı sağladığımızı düşünüyorum. Elinde arızalı kullanılmayan tekerlekli sandalyesi olan kardeşlerimiz bize ulaştırırlarsa memnun oluruz. Son olarak bize sürekli destek veren İMS makineye ve Oba Ticaret Akif Kılıç abiye sonsuz teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.  

Denizli’de Mekanik Ustası Ali Sağdaç, ve İmam Hatip İsmail Özütemiz’in birlikte başlattıkları proje ile ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor. Arızalı ve kullanılmayan tekerlekli ve şarjlı engelli araçlarını kullanılır hale getirerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorlar.

 

ER-BAKIR Elektrolitik Bakır Mamulleri A.Ş.’de mekanikçi olarak çalışmakta olan Ali Sağdaç ile Merkezefendi Müftülüğü Engelli Koordinatörü ve aynı zamanda İmam Hatip olan İsmail Özütemiz arızalı olan tekerlekli ve şarjlı her türlü engelli araçları alıp tamir ediyorlar. İhtiyaç sahibi insanlara ulaştırıyorlar.

 

 

Ali Sağdaç, böyle güzel bir projeye nasıl başladıklarını şu şekilde anlattı;

 

Bir gün İsmail Özütemiz hocam tekerlekli sandalye kampanyası başlattıklarını ve onlarca  tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırdıklarını anlattı. Peki arızalanan sandalyeler ne yapılıyor diye aklımıza geldi. Çevremize sormaya başladık. Meğer ne kadar çok kullanılmayan ihtiyaç fazlası yada arızalı olup bir kenara atılan sandalyeler olduğunu öğrendik. Bir o kadar da ihtiyaç sahibi olup sandalye alamayan kardeşimizin olduğunu tespit ettik. Bizde bu projeye kendi çapımızda başladık. Bazen ücreti ile arızalı sandalyeleri alım satım sitelerinden aldık, tamir edip ücretsiz verdik. Bazen de çevremizden ücretsiz aldık. Ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Kale’nin önceden duymadığım bir köyüne gönderdik bir tanesini. Bir tanesini Afyon'a, Türkiyenin en doğusuna yolladığımız da oldu.

 

 

Onlarca insanın hayatını değiştirdik. Hem de israfın önüne geçip ekonomiye katkı sağladığımızı düşünüyorum. Elinde arızalı kullanılmayan tekerlekli sandalyesi olan kardeşlerimiz bize ulaştırırlarsa memnun oluruz. Son olarak bize sürekli destek veren İMS makineye ve Oba Ticaret Akif Kılıç abiye sonsuz teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.