Kısıtlama sonrası Denizli'de koronavirüste önemli düşüş

DENİZLİ 15.12.2020 - 10:57, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:53
 

Kısıtlama sonrası Denizli'de koronavirüste önemli düşüş

Koronavirüs tedbirlerinin ardından geçtiğimiz hafta yüzde 25 azalma görülen Denizli’de, ikinci hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının ardından salgınında riskli bölgelerde iyileşme görülüyor.   Kovid-19 tedbirleri kapsamında kısıtlama kurallarına genel olarak riayet edilen Denizli’de,  salgının düşmeye devam ettiği görülüyor.  Özellikle kent merkezinde düşüşlerin gözlemlendiği salgın bir çok ilçede de etkisini gösteriyor. Günlük ölüm oranlarında yaşanan artışların da son birkaç gün içinde etkili oranda düşme görüldüğü dikkatlerden kaçmıyor.  Günlük ölüm sayılarının 73’lere kadar çıktığı Denizli’de son iki gündür düşüşlerin yaşanması kısıtlamanın etkili olduğunu gözler önüne seriyor. 13 Aralık’ta 40 kişinin 14 Aralık’ta ise 36 kişinin çeşitli nedenlerden dolayı vefat etmesi koronavirüsten ölümlerin azaldığını gösteriyor.   Sağlık Bakanlığı HES uygulamasındaki son verilere göre, Denizli’de kırımızı alan olarak bilinen riskli bölgelerin büyük bir bölümünün renginin değiştiği yeşil ve mavi alan olarak yer aldığı gözlenmekte. Özellikle kent merkezindeki yoğunlukta düşüş, kısıtlamaya uyan Denizlili vatandaşların kurallara uymasından kaynaklandığı göz ardı edilmiyor.  Bir çok ilçede de iyileşmenin gözlendiği verilerde, kısıtlamalara riayet edilmesi durumunda salgının hızını keseceği düşünülüyor.   İşte HES uygulamasında Denizli’deki yoğunluk haritası;                      

Koronavirüs tedbirlerinin ardından geçtiğimiz hafta yüzde 25 azalma görülen Denizli’de, ikinci hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının ardından salgınında riskli bölgelerde iyileşme görülüyor.

 

Kovid-19 tedbirleri kapsamında kısıtlama kurallarına genel olarak riayet edilen Denizli’de,  salgının düşmeye devam ettiği görülüyor.  Özellikle kent merkezinde düşüşlerin gözlemlendiği salgın bir çok ilçede de etkisini gösteriyor. Günlük ölüm oranlarında yaşanan artışların da son birkaç gün içinde etkili oranda düşme görüldüğü dikkatlerden kaçmıyor.  Günlük ölüm sayılarının 73’lere kadar çıktığı Denizli’de son iki gündür düşüşlerin yaşanması kısıtlamanın etkili olduğunu gözler önüne seriyor. 13 Aralık’ta 40 kişinin 14 Aralık’ta ise 36 kişinin çeşitli nedenlerden dolayı vefat etmesi koronavirüsten ölümlerin azaldığını gösteriyor.

 

Sağlık Bakanlığı HES uygulamasındaki son verilere göre, Denizli’de kırımızı alan olarak bilinen riskli bölgelerin büyük bir bölümünün renginin değiştiği yeşil ve mavi alan olarak yer aldığı gözlenmekte. Özellikle kent merkezindeki yoğunlukta düşüş, kısıtlamaya uyan Denizlili vatandaşların kurallara uymasından kaynaklandığı göz ardı edilmiyor.  Bir çok ilçede de iyileşmenin gözlendiği verilerde, kısıtlamalara riayet edilmesi durumunda salgının hızını keseceği düşünülüyor.

 

İşte HES uygulamasında Denizli’deki yoğunluk haritası;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.