Çameli'de 400 Dekar Alan Bereketlenecek

DENİZLİ 07.02.2021 - 10:20, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:57
 

Çameli'de 400 Dekar Alan Bereketlenecek

Çameli İlçesi’nde İmamlar Göleti’nin tamamlanmasının ardından Güzelyurt Hayvan İçme Suyu (HİS) göleti yapım ihalesi Cuma günü gerçekleşti. Gölet hayvanların içme suyunu karşılayacağı gibi tartım arazilerinin de sulanmasında kullanılacak.   Ülke hayvancılığının önemli bir bölümünü oluşturan mera hayvancılığında, hayvanlara içme suyu sağlamak amacıyla Hayvan İçme Suyu (HİS) göletlerine gereksinim duyulmaktadır. Hayvanlara gerektiği kadar içme suyu sağlanamadığında, et ve süt kayıpları göz ardı edilemeyecek düzeye ulaşabilmektedir. DSİ tarafından yapılacak Güzelyurt HİS göleti hayvanların su ihtiyacının yanı sıra tarımsal alanda da kullanılacak.     Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan; “İmamlar Gölet’inin tamamlanmasından sonra Güzelyurt Göleti’nin mahallenin geleceğini şekillendirecektir. Tarımsal alanda gelişme kaydedilecektir. Yapılan göletler bölgenin ekonomik yapısını değiştirdiği gibi tarımsal değişikliğin yapılmasına neden olacaktır.   Güzelyurt Mahallemizde Gölette depolanacak 157.000 m3 su ile hayvan içme suyu karşılanacak ve 400 dekar arazi sulanabilecek. Çameli ilçemizde sulanmayan tek karış arazi bırakmayacağız. Gölet çalışmaları için başta önceki dönem Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi, Denizli Milletvekillerimize, Tarım ve Orman İşleri Bakanımız Bekir Pakdemirli, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ederim. İlçemize ve Mahallemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Çameli İlçesi’nde İmamlar Göleti’nin tamamlanmasının ardından Güzelyurt Hayvan İçme Suyu (HİS) göleti yapım ihalesi Cuma günü gerçekleşti. Gölet hayvanların içme suyunu karşılayacağı gibi tartım arazilerinin de sulanmasında kullanılacak.

 

Ülke hayvancılığının önemli bir bölümünü oluşturan mera hayvancılığında, hayvanlara içme suyu sağlamak amacıyla Hayvan İçme Suyu (HİS) göletlerine gereksinim duyulmaktadır. Hayvanlara gerektiği kadar içme suyu sağlanamadığında, et ve süt kayıpları göz ardı edilemeyecek düzeye ulaşabilmektedir. DSİ tarafından yapılacak Güzelyurt HİS göleti hayvanların su ihtiyacının yanı sıra tarımsal alanda da kullanılacak.

 

 

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan; “İmamlar Gölet’inin tamamlanmasından sonra Güzelyurt Göleti’nin mahallenin geleceğini şekillendirecektir. Tarımsal alanda gelişme kaydedilecektir. Yapılan göletler bölgenin ekonomik yapısını değiştirdiği gibi tarımsal değişikliğin yapılmasına neden olacaktır.

 

Güzelyurt Mahallemizde Gölette depolanacak 157.000 m3 su ile hayvan içme suyu karşılanacak ve 400 dekar arazi sulanabilecek. Çameli ilçemizde sulanmayan tek karış arazi bırakmayacağız. Gölet çalışmaları için başta önceki dönem Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi, Denizli Milletvekillerimize, Tarım ve Orman İşleri Bakanımız Bekir Pakdemirli, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ederim. İlçemize ve Mahallemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.