Denizli’de telefon dolandırıcıları boş durmuyor

ASAYİŞ 11.03.2021 - 14:45, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:57
 

Denizli’de telefon dolandırıcıları boş durmuyor

Denizli’de telefon dolandırıcılarına kanarak mağdur duruma düşen vatandaşların arasına bir yenisi daha eklendi. Denizli’de telefonlar aradıkları vatandaşı, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp kandırarak yaklaşık 90 bin TL değerindeki 6 bilezik ve ziynet eşyalarını alan 1 şüpheli yakalanarak tutuklandı.   Olayda,  mağdur vatandaşı telefonla arayan kişi, kendisini polis ve savcı olarak tanıtıp “Oğlunun bir suça karıştığı ve ellerinde olduğu, parmak izleri ile ifadelerinin alındığı, evde bulunan altınları tartacakları” yalanını söyledi. Telefondaki kişiye inanan mağdur vatandaş evinde 90 bin TL değerindeki 6 adet bilezik, 2 adat reşat altını ve 1 adet tam altını ikamete gelen erkek şüpheli şahsa teslim etti.   Olayın dolandırıcılık olduğunu anlayan vatandaş durumu emniyet birimlerine bildirmesi üzerine polis harekete geçti. Ekipler, çevrede bulunan güvenlik ve mobese kameralarını titiz ve detaylı incelemesinin ardından şüpheli şahsın kimliği tespit edildi. Şüpheli şahsın kimliğinin tespit edilmesinin ardından ekipler operasyonun düğmesine bastı. Düzenlenen operasyonda yakalanan şüpheli şahsın üzerinden çıkan 6 bin 350 TL. paraya mağdur vatandaşa ait olduğu değerlendirilerek el konuldu.   Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.   Öte yandan, Emniyet Müdürlüğü, tüm uyarı ve ikazlara rağmen dolandırıcıların ağına düşmekten vaz geçmeyen vatandaşlara uyarıda bulunurken, kendisini polis, savcı, asker olarak tanıtarak para yada değerli eşyaları isteyen kişilere itibar edilmemesi ikazı yapıldı.  

Denizli’de telefon dolandırıcılarına kanarak mağdur duruma düşen vatandaşların arasına bir yenisi daha eklendi. Denizli’de telefonlar aradıkları vatandaşı, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp kandırarak yaklaşık 90 bin TL değerindeki 6 bilezik ve ziynet eşyalarını alan 1 şüpheli yakalanarak tutuklandı.

 

Olayda,  mağdur vatandaşı telefonla arayan kişi, kendisini polis ve savcı olarak tanıtıp “Oğlunun bir suça karıştığı ve ellerinde olduğu, parmak izleri ile ifadelerinin alındığı, evde bulunan altınları tartacakları” yalanını söyledi. Telefondaki kişiye inanan mağdur vatandaş evinde 90 bin TL değerindeki 6 adet bilezik, 2 adat reşat altını ve 1 adet tam altını ikamete gelen erkek şüpheli şahsa teslim etti.

 

Olayın dolandırıcılık olduğunu anlayan vatandaş durumu emniyet birimlerine bildirmesi üzerine polis harekete geçti. Ekipler, çevrede bulunan güvenlik ve mobese kameralarını titiz ve detaylı incelemesinin ardından şüpheli şahsın kimliği tespit edildi. Şüpheli şahsın kimliğinin tespit edilmesinin ardından ekipler operasyonun düğmesine bastı. Düzenlenen operasyonda yakalanan şüpheli şahsın üzerinden çıkan 6 bin 350 TL. paraya mağdur vatandaşa ait olduğu değerlendirilerek el konuldu.

 

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Öte yandan, Emniyet Müdürlüğü, tüm uyarı ve ikazlara rağmen dolandırıcıların ağına düşmekten vaz geçmeyen vatandaşlara uyarıda bulunurken, kendisini polis, savcı, asker olarak tanıtarak para yada değerli eşyaları isteyen kişilere itibar edilmemesi ikazı yapıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.