Ensar Vakfı Çınar Kitap Kahve'de "Cuma Sohbetleri" devam ediyor

DENİZLİ 10.04.2021 - 13:45, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:58
 

Ensar Vakfı Çınar Kitap Kahve'de "Cuma Sohbetleri" devam ediyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, "Gençlik Projelerini" desteğiyle yürütülen Ensar Vakfı Denizli Şubesi Çınar Kitap Kahve'de; "Cuma Sohbetleri" maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyularak devam ediyor.   Ensar Vakfı Denizli Şubesi Çınar Kitap Kahve’de 9 Nisan 2021 Cuma günü, saat: 17.30'da İl Müftülüğü Uzman Vaizi Sayın Hasan Sözer; "Ramazan Ayına Girerken" konulu bir Sohbet gerçekleştirdi. Ramazan Ayı hakkında önemli bilgilere yer veren Hasan Sözer; 'İslam'ın beş şartı vardır. Bunlar, Namaz kılmak, Zekat vermek, Şehadet etmek, Hacca gitmek ve Oruç tutmaktır. En önemli ibadetlerin başında gelen Oruç ibadeti, Allah'ın bize verdiği nimetlerin değerini anlamamızı sağlar. Ramazan Ayı, Allah'ın bize bahşettiği sayısız nimet için şükretmemize vesile olur. Birçok ayette geçtiği üzere 'insanoğlu hem nankör, hem de unutkandır. Bolluğun içindeyken bile daha fazlasını ister.' Ancak Ramazan Ayı'nın gelmesi ile birlikte bir yudum suyun ya da bir hurmanın bizim için ne kadar önemli olduğunu anlarız.     Hz. Peygamber (S. A. V. ): “Ramazan Ayı mübarek bir aydır. Allah’u Teâlâ, size Ramazan Orucunu farz kıldı. O ayda rahmet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır, şeytanlar bağlanır. O ayda bir gece vardır ki bin aydan daha kıymetlidir. O gecenin [Kadir gecesinin] hayrından mahrum kalan, her hayırdan mahrum kalmış sayılır.” [Nesai] buyurmuşlardır. Allah, Kadir Gecesini de Ramazan Ayını da hakkıyla geçirebilen kullarından olmayı cümlemize nasip etsin."   "İdrak edecek olduğumuz her gününde ayrı bir maneviyat olan Ramazan Ayı'nı iyi değerlendirmeliyiz. Nitekim İslam’ı, Allah’ın emirlerini yaşamak gibi yaşatmak da çok önemlidir. Bizler şunu biliyoruz ki ecdadımız İslam Medeniyetini öyle güzel yaşamış ve yaşatmış ki Osmanlı da yaşayan azınlıkların Ramazan Ayında Müslümanlar oruçlu diye; ortalıkta dolaşan çocuklarına dahi "açıkta yemek yedirmediklerini" biliyoruz. Medeniyetimizin bu duyarlılıklarını asla kaybetmemeliyiz." İfadelerini kullandı.   Denizli İl Müftülüğü Uzman Vaizi Hasan Sözer’in sohbetinde vatandaşlar ve gençler; akıllarına takılan ve merak ettikleri sorulara cevaplar buldu. Milletin temel değerleri konusunda bilgilerin ve çalışmaların paylaşıldığı sohbet, dinleyicilere faydalı kazanımlar sağladı.  

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, "Gençlik Projelerini" desteğiyle yürütülen Ensar Vakfı Denizli Şubesi Çınar Kitap Kahve'de; "Cuma Sohbetleri" maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyularak devam ediyor.

 

Ensar Vakfı Denizli Şubesi Çınar Kitap Kahve’de 9 Nisan 2021 Cuma günü, saat: 17.30'da İl Müftülüğü Uzman Vaizi Sayın Hasan Sözer; "Ramazan Ayına Girerken" konulu bir Sohbet gerçekleştirdi. Ramazan Ayı hakkında önemli bilgilere yer veren Hasan Sözer; 'İslam'ın beş şartı vardır. Bunlar, Namaz kılmak, Zekat vermek, Şehadet etmek, Hacca gitmek ve Oruç tutmaktır. En önemli ibadetlerin başında gelen Oruç ibadeti, Allah'ın bize verdiği nimetlerin değerini anlamamızı sağlar. Ramazan Ayı, Allah'ın bize bahşettiği sayısız nimet için şükretmemize vesile olur. Birçok ayette geçtiği üzere 'insanoğlu hem nankör, hem de unutkandır. Bolluğun içindeyken bile daha fazlasını ister.' Ancak Ramazan Ayı'nın gelmesi ile birlikte bir yudum suyun ya da bir hurmanın bizim için ne kadar önemli olduğunu anlarız.

 

 

Hz. Peygamber (S. A. V. ): “Ramazan Ayı mübarek bir aydır. Allah’u Teâlâ, size Ramazan Orucunu farz kıldı. O ayda rahmet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır, şeytanlar bağlanır. O ayda bir gece vardır ki bin aydan daha kıymetlidir. O gecenin [Kadir gecesinin] hayrından mahrum kalan, her hayırdan mahrum kalmış sayılır.” [Nesai] buyurmuşlardır. Allah, Kadir Gecesini de Ramazan Ayını da hakkıyla geçirebilen kullarından olmayı cümlemize nasip etsin."

 

"İdrak edecek olduğumuz her gününde ayrı bir maneviyat olan Ramazan Ayı'nı iyi değerlendirmeliyiz. Nitekim İslam’ı, Allah’ın emirlerini yaşamak gibi yaşatmak da çok önemlidir. Bizler şunu biliyoruz ki ecdadımız İslam Medeniyetini öyle güzel yaşamış ve yaşatmış ki Osmanlı da yaşayan azınlıkların Ramazan Ayında Müslümanlar oruçlu diye; ortalıkta dolaşan çocuklarına dahi "açıkta yemek yedirmediklerini" biliyoruz. Medeniyetimizin bu duyarlılıklarını asla kaybetmemeliyiz." İfadelerini kullandı.

 

Denizli İl Müftülüğü Uzman Vaizi Hasan Sözer’in sohbetinde vatandaşlar ve gençler; akıllarına takılan ve merak ettikleri sorulara cevaplar buldu. Milletin temel değerleri konusunda bilgilerin ve çalışmaların paylaşıldığı sohbet, dinleyicilere faydalı kazanımlar sağladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.