ÖĞ-DER'in konuğu tarihçi-yazar Ekrem Şama oldu

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 31.05.2021 - 10:07, Güncelleme: 31.05.2021 - 10:07
 

ÖĞ-DER'in konuğu tarihçi-yazar Ekrem Şama oldu

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Denizli Şubesi tarafından İstanbul'un Fethi'nin 568. Yıl Dönümü dolayısıyla Fatih ve İstanbul'un Fethi konulu konferans düzenlendi.

Video Konferans sistemiyle gerçekleştirilen Programın konuğu Tarihçi- Yazar Ekrem Şama oldu. Hz. Muhammed’in (sav) Hendek Savaşı sırasında ‘İran, Yemen, Bizans, Roma ve İstanbul’un fethedileceği müjdesini verdiğini hatırlatan Şama, “Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fethi için, inanç ve kararlılığının yanında dönemin en yenilikçi stratejilerini kullandı.28 Mayıs’ı 29 Mayıs’a bağlayan gece puslu ve karanlık bir gece. Birdenbire bütün ordugahlar ve donanma ateşler ve fenerlerle aydınlatılmış, bütün toplar gümbürdüyor. Askerler tekbir getiriyor. Bizans dehşet içinde kalmıştı dedi. BATILI HAÇLILAR HÂLÂ ORTA ÇAĞIN KARANLIĞINDA Fatih Sultan Mehmed Han'ın İstanbul'u fethiyle yeni bir çağın başladığı tezi batılılarındır. Fetihten sonra Hıristiyan halka merhametli davranmasını, hak ve hürriyet bahşetmesini yeniçağın göstergesi sayarlar. Müslümanlar bu aydınlık yeniçağa İslam'la geçmiş oldukları için bu teze katılmazlar. Şimdi şunu düşünüyorum: Fetihten 10 yıl sonra türeyen Kazıklı Voyvoda vahşetleri… 30 sene sonra İspanyadaki vahşetler, Endülüs ve Gırnata katliamları, yakılarak katledilen milyonlarca insan… 140 sene sonra Kanlı Mihail'in vahşetleri… Birinci Dünya savaşı sırasında Seydibeşir esir kampındaki İngiliz vahşetleri… Bugün Guantanamo vahşetleri, Afganistan, Irak ve benzeri yerlerdeki katliamlar, Filistin vahşetleri… Çeçenistanda ve Karabağdaki hunharlıklar… Diyorum ki bu batılı Haçlılar hala orta çağın karanlığında bulunuyorlar. İstanbul'un fethini ve yeniçağın başladığını kendileri söylerler ama hala yaşayamazlar… Çok ilginç bulurum… Şama konuşmasında, Bir yeri fethedeceksek Fatih yetiştireceğiz. Hazırlık yapacağız, maneviyatı yükselteceğiz. İstanbul'un Fethinden dersler alınarak yeni fetihler için çalışılması gerektiğinin altını çizdi. Fatih yetiştirmenin önemine vurgu yaptı.
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Denizli Şubesi tarafından İstanbul'un Fethi'nin 568. Yıl Dönümü dolayısıyla Fatih ve İstanbul'un Fethi konulu konferans düzenlendi.

Video Konferans sistemiyle gerçekleştirilen Programın konuğu Tarihçi- Yazar Ekrem Şama oldu. Hz. Muhammed’in (sav) Hendek Savaşı sırasında ‘İran, Yemen, Bizans, Roma ve İstanbul’un fethedileceği müjdesini verdiğini hatırlatan Şama, “Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fethi için, inanç ve kararlılığının yanında dönemin en yenilikçi stratejilerini kullandı.28 Mayıs’ı 29 Mayıs’a bağlayan gece puslu ve karanlık bir gece. Birdenbire bütün ordugahlar ve donanma ateşler ve fenerlerle aydınlatılmış, bütün toplar gümbürdüyor. Askerler tekbir getiriyor. Bizans dehşet içinde kalmıştı dedi.

BATILI HAÇLILAR HÂLÂ ORTA ÇAĞIN KARANLIĞINDA

Fatih Sultan Mehmed Han'ın İstanbul'u fethiyle yeni bir çağın başladığı tezi batılılarındır. Fetihten sonra Hıristiyan halka merhametli davranmasını, hak ve hürriyet bahşetmesini yeniçağın göstergesi sayarlar. Müslümanlar bu aydınlık yeniçağa İslam'la geçmiş oldukları için bu teze katılmazlar. Şimdi şunu düşünüyorum: Fetihten 10 yıl sonra türeyen Kazıklı Voyvoda vahşetleri… 30 sene sonra İspanyadaki vahşetler, Endülüs ve Gırnata katliamları, yakılarak katledilen milyonlarca insan… 140 sene sonra Kanlı Mihail'in vahşetleri… Birinci Dünya savaşı sırasında Seydibeşir esir kampındaki İngiliz vahşetleri… Bugün Guantanamo vahşetleri, Afganistan, Irak ve benzeri yerlerdeki katliamlar, Filistin vahşetleri… Çeçenistanda ve Karabağdaki hunharlıklar… Diyorum ki bu batılı Haçlılar hala orta çağın karanlığında bulunuyorlar. İstanbul'un fethini ve yeniçağın başladığını kendileri söylerler ama hala yaşayamazlar… Çok ilginç bulurum… Şama konuşmasında, Bir yeri fethedeceksek Fatih yetiştireceğiz. Hazırlık yapacağız, maneviyatı yükselteceğiz. İstanbul'un Fethinden dersler alınarak yeni fetihler için çalışılması gerektiğinin altını çizdi. Fatih yetiştirmenin önemine vurgu yaptı.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.