Denizli’de kademeli normalleşme öncesi koronavirüs vaka oranlarında düşüş devam ediyor

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 31.05.2021 - 11:41, Güncelleme: 31.05.2021 - 11:41
 

Denizli’de kademeli normalleşme öncesi koronavirüs vaka oranlarında düşüş devam ediyor

Bugün gerçekleşecek Kabine Toplantısı’nın ardından kademeli normalleşme dönemine geçiş yapılacak. Sürece geçiş öncesi Denizli’de vaka düşüşlerinin devam ettiği görülürken 5 ilçede vakaların sıfırlandığı gözlemleniyor.

Kademeli normalleşme dönemi, 1 Haziran'da sona erecek. Bu süreç sonrasında nasıl bir normalleşme planının uygulanacağı ise bugün toplanacak Kabine'de ele alınacak. Toplantıdan; kafe ve restoranların kişi sınırlaması ile açılması, düğünlere belirli kurallar içerisinde izin verilmesi, sokağa çıkma kısıtlamasının esnetilmesi gibi kararların çıkması bekleniyor. Ramazan ayında 17 günlük tam kapanma ile vakaların azalması ile kapanmanın 17 Mayıs’ta sona ermesi ile Denizli’de koronavirüs vakalarının düşmeye devam ettiği gözlemleniyor. Kent merkezinde vakaların düşük dereceye doğru gitmesi ve tüm ilçelerde vaka olayının azalması ve 5 ilçede vaka oranı sıfırlandığı görülüyor. Sağlık Bakanlığı ‘Hayat Eve Sığar’ (HES) uygulamasındaki son güncellemeye bakıldığında Babadağ, Baklan, Bekilli, Beyağaç ve Güney ilçelerinde vakaların sıfırlandığı diğer ilçelerde ise vakaların düşük riskte olduğu görülüyor. İşte Denizli’de HES uygulamasındaki koronavirüs vaka yoğunluk haritasında son durum!                     
Bugün gerçekleşecek Kabine Toplantısı’nın ardından kademeli normalleşme dönemine geçiş yapılacak. Sürece geçiş öncesi Denizli’de vaka düşüşlerinin devam ettiği görülürken 5 ilçede vakaların sıfırlandığı gözlemleniyor.

Kademeli normalleşme dönemi, 1 Haziran'da sona erecek. Bu süreç sonrasında nasıl bir normalleşme planının uygulanacağı ise bugün toplanacak Kabine'de ele alınacak. Toplantıdan; kafe ve restoranların kişi sınırlaması ile açılması, düğünlere belirli kurallar içerisinde izin verilmesi, sokağa çıkma kısıtlamasının esnetilmesi gibi kararların çıkması bekleniyor.

Ramazan ayında 17 günlük tam kapanma ile vakaların azalması ile kapanmanın 17 Mayıs’ta sona ermesi ile Denizli’de koronavirüs vakalarının düşmeye devam ettiği gözlemleniyor. Kent merkezinde vakaların düşük dereceye doğru gitmesi ve tüm ilçelerde vaka olayının azalması ve 5 ilçede vaka oranı sıfırlandığı görülüyor.

Sağlık Bakanlığı ‘Hayat Eve Sığar’ (HES) uygulamasındaki son güncellemeye bakıldığında Babadağ, Baklan, Bekilli, Beyağaç ve Güney ilçelerinde vakaların sıfırlandığı diğer ilçelerde ise vakaların düşük riskte olduğu görülüyor.

İşte Denizli’de HES uygulamasındaki koronavirüs vaka yoğunluk haritasında son durum!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.