Denizli’deki orman yangın söndürüldü

ASAYİŞ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 03.08.2021 - 09:27, Güncelleme: 03.08.2021 - 09:27
 

Denizli’deki orman yangın söndürüldü

Denizli’nin Buldan ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayarak geniş bir bölgede etkili olan orman yangını, söndürüldü.

Buldan’ın Türlübey Mahallesi’nde başlayan orman yangını rüzgarında etkisi ile kısa sürede büyüyerek bölgeye yayıldı. Karadan yapılan müdahalenin ardından Orman Bakanlığı’na ait 40 tonluk uçağında katıldığı yangına havadan müdahale edildi. Gece saatlerinde kısmen kontrol altına alınan yangın zaman zaman yeniden alevlendi. Sabaha kadar ekiplerin yangınla mücadelesi sonuç verdi ve yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yangının söndürüldüğünü sosyal medya hesaplarından duyurdu. Başkan Zolan; “Buldan İlçemizin Türlübey Mahallesi’ndeki orman yangını söndürme çalışmaları tamamlanmış olup, soğutma işlemleri devam etmektedir. Orman Bölge Müdürlüğümüzün, İtfaiyemizin kahraman ekipleri ile fedakâr hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Denizli’nin Buldan ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayarak geniş bir bölgede etkili olan orman yangını, söndürüldü.

Buldan’ın Türlübey Mahallesi’nde başlayan orman yangını rüzgarında etkisi ile kısa sürede büyüyerek bölgeye yayıldı. Karadan yapılan müdahalenin ardından Orman Bakanlığı’na ait 40 tonluk uçağında katıldığı yangına havadan müdahale edildi. Gece saatlerinde kısmen kontrol altına alınan yangın zaman zaman yeniden alevlendi. Sabaha kadar ekiplerin yangınla mücadelesi sonuç verdi ve yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yangının söndürüldüğünü sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Başkan Zolan; “ Buldan İlçemizin Türlübey Mahallesi’ndeki orman yangını söndürme çalışmaları tamamlanmış olup, soğutma işlemleri devam etmektedir. Orman Bölge Müdürlüğümüzün, İtfaiyemizin kahraman ekipleri ile fedakâr hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.