Denizli’yi tehdit eden orman yangını kontrol altında

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 11.08.2021 - 08:43, Güncelleme: 11.08.2021 - 08:43
 

Denizli’yi tehdit eden orman yangını kontrol altında

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 14 gündür devam eden ve Denizli’yi tehdit eden bölgedeki yangın kontrol altına alındı. Bölgede sabah saatlerinden itibaren helikopter ve uçaklar soğutma çalışmalarına devam ediyor.

Köyceğiz’de 14 gün önce makilik alanda başlayan yangın ormanlık alanlara sıçradı. Büyüyen orman yangını, Denizli sınırına yakın Sandras Dağı Çiçekbaba dağına kadar ulaşan yangın başta Beyağaç ve Çameli ilçesini tehdit ediyordu.  Çameli’den de görülen orman yangını, Denizli’ye ulaşmaması için yapılan çalışmalar sonuç verdi. Yangının, 13'üncü gününde Çövmen Yaylası ile Çiçekbaba Dağı arasındaki vadide devam ederken bu hatta sarp yamaçlar ve derin vadilerin bulunması, karadan müdahaleyi olumsuz etkiliyordu. Bölgede, havadan 9 helikopterle aralıksız müdahalede bulunulan yangın öğleden sonra rüzgarın etkisi ile alevler büyüdü. Denizli’yi tehdit eden yangın ekiplerin yoğun çalışması ile havadan helikopter ve uçakların müdahalesi ile gece saatlerinde kontrol altına alındı. Sabah saatlerinde belirli bölgelerde dumanların yükseldiği yangına havadan soğutma çalışmaları devam ediyor. Tek sorun bölgede etkili olan rüzgarın etkisi ile  alevlerin yeniden yükselmesi endişesi yaşanıyor.
Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 14 gündür devam eden ve Denizli’yi tehdit eden bölgedeki yangın kontrol altına alındı. Bölgede sabah saatlerinden itibaren helikopter ve uçaklar soğutma çalışmalarına devam ediyor.

Köyceğiz’de 14 gün önce makilik alanda başlayan yangın ormanlık alanlara sıçradı. Büyüyen orman yangını, Denizli sınırına yakın Sandras Dağı Çiçekbaba dağına kadar ulaşan yangın başta Beyağaç ve Çameli ilçesini tehdit ediyordu.  Çameli’den de görülen orman yangını, Denizli’ye ulaşmaması için yapılan çalışmalar sonuç verdi.

Yangının, 13'üncü gününde Çövmen Yaylası ile Çiçekbaba Dağı arasındaki vadide devam ederken bu hatta sarp yamaçlar ve derin vadilerin bulunması, karadan müdahaleyi olumsuz etkiliyordu. Bölgede, havadan 9 helikopterle aralıksız müdahalede bulunulan yangın öğleden sonra rüzgarın etkisi ile alevler büyüdü.

Denizli’yi tehdit eden yangın ekiplerin yoğun çalışması ile havadan helikopter ve uçakların müdahalesi ile gece saatlerinde kontrol altına alındı. Sabah saatlerinde belirli bölgelerde dumanların yükseldiği yangına havadan soğutma çalışmaları devam ediyor. Tek sorun bölgede etkili olan rüzgarın etkisi ile  alevlerin yeniden yükselmesi endişesi yaşanıyor.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.