Denizli’de 15 bin TL sahte para ele geçirildi

ASAYİŞ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 12.11.2021 - 12:18, Güncelleme: 12.11.2021 - 12:18
 

Denizli’de 15 bin TL sahte para ele geçirildi

Denizli’de polis ekipleri 50 TL ve 100 TL’lik sahte banknot olmak kaydı ile 15 bin TL ele geçirdi. Olayla ilgili yakalanan 3 şüpheli şahıs tutuklandı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri il genelinde parada sahtecilik olayı ile her türlü sahtecilik suçunu işleyen şahıs ve organizasyonların tespiti ve yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda;  farklı işyerlerinden yaptıkları alışverişler karşılığında, sahte para kullandıkları tespit edilen şahısların yakalanmasına yönelik operasyon gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen operasyonda; 3 şüpheli şahıs yakalandı. Şüphelilerin üzerinde, araçlarında ve kaldıkları apart dairede yapılan aramalarda;   150 adet sahte 50 TL'lik, 74 adet sahte 100 TL'lik banknot olmak üzere toplam 15.000 TL’lik sahte para ele geçirildi. Farklı suçlardan kayıtları bulunan 3 şüpheli şahıs emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 3 şahıs  ‘Parada Sahtecilik’ suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. EMNİYETTEN UYARI! Denizli Emniyet Müdürlüğü yaptığı uyarıda; “Vatandaşların ve esnafların alışveriş esnasında kişilerden aldıkları paralara dikkat etmeleri, paraların dokusu, rengi ve üzerindeki holografik şeridi kontrol etmeleri, farklı açılardan bakıldığında paranın orta kısmında yer alan ve renk değiştirerek altın sarısına dönüşen şerit ile ışığa tutulduğunda Atatürk görselinin olup olmadığının ve Atatürk resmi ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yazısında kabartmaları kontrol etmeleri, paraların ön ve arka yüzünde banknot değerini gösteren küçük yazıların yer alıp almadığına bakarak güvenlik işaretlerine karşı duyarlı olmaları, sahte para olabileceği düşünülen ve alışveriş esnasında şüphelendikleri herhangi bir durumu en kısa sürede 112 İHBAR HATTI’na bildirmeleri” istendi.
Denizli’de polis ekipleri 50 TL ve 100 TL’lik sahte banknot olmak kaydı ile 15 bin TL ele geçirdi. Olayla ilgili yakalanan 3 şüpheli şahıs tutuklandı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri il genelinde parada sahtecilik olayı ile her türlü sahtecilik suçunu işleyen şahıs ve organizasyonların tespiti ve yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda;  farklı işyerlerinden yaptıkları alışverişler karşılığında, sahte para kullandıkları tespit edilen şahısların yakalanmasına yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen operasyonda; 3 şüpheli şahıs yakalandı. Şüphelilerin üzerinde, araçlarında ve kaldıkları apart dairede yapılan aramalarda;   150 adet sahte 50 TL'lik, 74 adet sahte 100 TL'lik banknot olmak üzere toplam 15.000 TL’lik sahte para ele geçirildi.

Farklı suçlardan kayıtları bulunan 3 şüpheli şahıs emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 3 şahıs  ‘Parada Sahtecilik’ suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

EMNİYETTEN UYARI!

Denizli Emniyet Müdürlüğü yaptığı uyarıda; “Vatandaşların ve esnafların alışveriş esnasında kişilerden aldıkları paralara dikkat etmeleri, paraların dokusu, rengi ve üzerindeki holografik şeridi kontrol etmeleri, farklı açılardan bakıldığında paranın orta kısmında yer alan ve renk değiştirerek altın sarısına dönüşen şerit ile ışığa tutulduğunda Atatürk görselinin olup olmadığının ve Atatürk resmi ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yazısında kabartmaları kontrol etmeleri, paraların ön ve arka yüzünde banknot değerini gösteren küçük yazıların yer alıp almadığına bakarak güvenlik işaretlerine karşı duyarlı olmaları, sahte para olabileceği düşünülen ve alışveriş esnasında şüphelendikleri herhangi bir durumu en kısa sürede 112 İHBAR HATTI’na bildirmeleri” istendi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.