Tohum Dağıtımı ile Çiftçimizin Yanındayız

EKONOMİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 30.11.2021 - 16:57, Güncelleme: 30.11.2021 - 16:57
 

Tohum Dağıtımı ile Çiftçimizin Yanındayız

Denizli’de İl Tarım Müdürlüğü tarafında, 3 ilçede iki ayda 484 üreticiye yüzde 50 hibe destekli 152 ton buğday dağıtıldı.

İl Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “İlimizde bitkisel üretimi artırmak için İl Müdürlüğümüzce hazırlanan ve Bakanlığımız tarafından finans edilen ‘’ Denizli İlinde Su Kısıtlaması Yapılacak İlçelerde Sertifikalı Hububat Tohumluğu Kullanarak Münavebe Uygulama Projesi’’ kapsamında Çal, Baklan ve Çivril İlçelerinde üreticilere ekim ayında % 50 hibeli olarak 100 ton makarnalık buğday tohumluğu dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Bakanlığımızca aynı projeye ilave olarak kasım ayında 52 ton buğday tohumluğunun daha tahsis edilmesi ile projeye katılan 484 üreticiye toplamda 152 ton tohumluk dağıtımı gerçekleştirilmiş ve 7.500 dekarlık alanda sertifikalı makarnalık buğday üretimi desteklenmiştir.  Bu proje ile 2021-2022 yılında su kısıtlaması yapılan bölgede tahıl üretiminin ve kalitesinin yükseltilmesinin yanı sıra uzun yıllar ayçiçeği üretiminde büyük ekonomik kayıplara neden olan canavar otu ile bulaşık toprakların hububat ile münavebe edilmesi planlanmıştır. Protein kalitesi yüksek olan çeşitlerin bölgede yaygın üretimi ile pazarlanmasına da olumlu yansıyacağı düşünülmektedir.”
Denizli’de İl Tarım Müdürlüğü tarafında, 3 ilçede iki ayda 484 üreticiye yüzde 50 hibe destekli 152 ton buğday dağıtıldı.

İl Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “İlimizde bitkisel üretimi artırmak için İl Müdürlüğümüzce hazırlanan ve Bakanlığımız tarafından finans edilen ‘’ Denizli İlinde Su Kısıtlaması Yapılacak İlçelerde Sertifikalı Hububat Tohumluğu Kullanarak Münavebe Uygulama Projesi’’ kapsamında Çal, Baklan ve Çivril İlçelerinde üreticilere ekim ayında % 50 hibeli olarak 100 ton makarnalık buğday tohumluğu dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Bakanlığımızca aynı projeye ilave olarak kasım ayında 52 ton buğday tohumluğunun daha tahsis edilmesi ile projeye katılan 484 üreticiye toplamda 152 ton tohumluk dağıtımı gerçekleştirilmiş ve 7.500 dekarlık alanda sertifikalı makarnalık buğday üretimi desteklenmiştir. 

Bu proje ile 2021-2022 yılında su kısıtlaması yapılan bölgede tahıl üretiminin ve kalitesinin yükseltilmesinin yanı sıra uzun yıllar ayçiçeği üretiminde büyük ekonomik kayıplara neden olan canavar otu ile bulaşık toprakların hububat ile münavebe edilmesi planlanmıştır. Protein kalitesi yüksek olan çeşitlerin bölgede yaygın üretimi ile pazarlanmasına da olumlu yansıyacağı düşünülmektedir.”

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.