Çameli’de soğuk hava dona neden oluyor

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 23.12.2021 - 09:21, Güncelleme: 23.12.2021 - 09:21
 

Çameli’de soğuk hava dona neden oluyor

Denizli kent merkezinde hava sıcaklığı -2 derece olurken, Çameli ilçesinde dün yaşanan soğuk hava nedeniyle musluktan akan sular dondu çatılarda buz saçakları oluştu. Önceki gece -12 dereceyi gören ilçe dün gece -13 ila -20 derece arasında değişti.

Çameli’de ilçe merkezinde meydanda bulunan anıtta bulunan saatteki termometrede sabahın ilk ışıklarında -9 ilerleyen saatlerde ise -8 derece olarak görüntülendi. Araçların soğuktan dolayı çalışmadığı, sürücülerin çeşitli yollarla araçlarını çalıştırdığı belirtildi. Çameli’nin yüksek kesimlerinde hava sıcaklığının daha düşük olduğu -13 ile -20 derece arası değiştiği gözlenirken, vatandaşlar buz tutan araçlarının üzerine hava sıcaklığını ve içlerindeki düşünceleri buzlu camlara yazdı. Havaların soğuması ile birlikte Çameli’de ilk akşam saatlerinde sokaklar bomboş kalmaya başladı. Çameli Tarım İlçe Müdürlüğü ise önümüzdeki birkaç gün daha gece ve sabah saatlerinde etkisini gösterecek olan soğuk hava nedeniyle zirai don tehlikesi olduğunu belirtti. Çiftçilerin bu konuda gerekli önlemleri almaları istendi. Yetkililerden sayaçlara önlem uyarısı Sayaçların; kalın yün kumaş, boru kılıfı, izocam gibi parçalarla sıkıca sarılarak muhafaza altına alınması konusunda uyarıda bulunan yetkililer, ayrıca varsa muhafaza sandıkları da talaşla doldurmaları gerektiğini belirtti. Sayaç donmaları ve sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızmalarına karşı dikkatli olması hususunda vatandaşlara bilgide bulunuldu.
Denizli kent merkezinde hava sıcaklığı -2 derece olurken, Çameli ilçesinde dün yaşanan soğuk hava nedeniyle musluktan akan sular dondu çatılarda buz saçakları oluştu. Önceki gece -12 dereceyi gören ilçe dün gece -13 ila -20 derece arasında değişti.

Çameli’de ilçe merkezinde meydanda bulunan anıtta bulunan saatteki termometrede sabahın ilk ışıklarında -9 ilerleyen saatlerde ise -8 derece olarak görüntülendi. Araçların soğuktan dolayı çalışmadığı, sürücülerin çeşitli yollarla araçlarını çalıştırdığı belirtildi.

Çameli’nin yüksek kesimlerinde hava sıcaklığının daha düşük olduğu -13 ile -20 derece arası değiştiği gözlenirken, vatandaşlar buz tutan araçlarının üzerine hava sıcaklığını ve içlerindeki düşünceleri buzlu camlara yazdı.

Havaların soğuması ile birlikte Çameli’de ilk akşam saatlerinde sokaklar bomboş kalmaya başladı. Çameli Tarım İlçe Müdürlüğü ise önümüzdeki birkaç gün daha gece ve sabah saatlerinde etkisini gösterecek olan soğuk hava nedeniyle zirai don tehlikesi olduğunu belirtti. Çiftçilerin bu konuda gerekli önlemleri almaları istendi.



Yetkililerden sayaçlara önlem uyarısı
Sayaçların; kalın yün kumaş, boru kılıfı, izocam gibi parçalarla sıkıca sarılarak muhafaza altına alınması konusunda uyarıda bulunan yetkililer, ayrıca varsa muhafaza sandıkları da talaşla doldurmaları gerektiğini belirtti. Sayaç donmaları ve sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızmalarına karşı dikkatli olması hususunda vatandaşlara bilgide bulunuldu.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.