Denizli'de 'TIRPAN' operasyonunda 6 kişi yakalandı

ASAYİŞ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 28.12.2021 - 11:36, Güncelleme: 28.12.2021 - 11:36
 

Denizli'de 'TIRPAN' operasyonunda 6 kişi yakalandı

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) ekiplerince, mafya tipi organize suç örgütleri ile bu örgütlere silah temin eden suç gruplarına yönelik; Denizli’de gerçekleşen ‘Tırpan’ operasyonunda 6 şüpheli şahıs yakalandı.

Türkiye’de Denizli’nin de aralarında yer aldığı 27 ilde eş zamanlı 'Tırpan' kod adlı operasyon başlatılmıştı. 13 organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temin eden 28 suç grubuna yönelik gerçekleştirilen operasyonların Denizli ayağında 16 farklı olaya karıştıkları tespit edilen 6 şüpheli şahıs yakalandı. Ülke genelinde çıkar amaçlı silahlı suç örgütlerince “Yağma, Kasten Yaralama, Tehdit ve Tefecilik” gibi suçları işleyen şüphelilerin yakalanmasına yönelik yapılan “TIRPAN” operasyonu ile ilgili olarak; Denizli’de suç örgütü faaliyetlerinin tespitine yönelik yapılan bir yıllık çalışmalarda, şüphelilerin Denizli’de alacak verecek meseleleri yüzünden çıkan anlaşmazlıklarda ara bulucu oldukları, sonrasında şahısları kendilerine borçlu çıkararak para istedikleri, vermeyen şahıslardan baskı, şiddet ve cebir kullanarak para aldıklarının tespiti yapıldı. Eş zamanlı yapılan operasyonlarda silahlı yağma, tefecilik, kasten yaralama ve tehdit suçlarından 16 farklı olaya karıştıkları tespit edilen 6 şüpheli şahıs yakalandı. Yapılan operasyonlarda ve aramalarda; 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca,  13 adet tabanca fişeği,  1 adet kama, mağdur şahıslar adına düzenlenmiş 426.000 TL meblağlı alacak senedi ve suç unsuru doküman ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler hakkında “Çıkar Amaçlı Silahlı Suç Örgütü Kurma, Yönetme ve Üye Olma” suçlarından adli işlem yapıldı.
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) ekiplerince, mafya tipi organize suç örgütleri ile bu örgütlere silah temin eden suç gruplarına yönelik; Denizli’de gerçekleşen ‘Tırpan’ operasyonunda 6 şüpheli şahıs yakalandı.

Türkiye’de Denizli’nin de aralarında yer aldığı 27 ilde eş zamanlı 'Tırpan' kod adlı operasyon başlatılmıştı. 13 organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temin eden 28 suç grubuna yönelik gerçekleştirilen operasyonların Denizli ayağında 16 farklı olaya karıştıkları tespit edilen 6 şüpheli şahıs yakalandı.

Ülke genelinde çıkar amaçlı silahlı suç örgütlerince “Yağma, Kasten Yaralama, Tehdit ve Tefecilik” gibi suçları işleyen şüphelilerin yakalanmasına yönelik yapılan “TIRPAN” operasyonu ile ilgili olarak;

Denizli’de suç örgütü faaliyetlerinin tespitine yönelik yapılan bir yıllık çalışmalarda, şüphelilerin Denizli’de alacak verecek meseleleri yüzünden çıkan anlaşmazlıklarda ara bulucu oldukları, sonrasında şahısları kendilerine borçlu çıkararak para istedikleri, vermeyen şahıslardan baskı, şiddet ve cebir kullanarak para aldıklarının tespiti yapıldı. Eş zamanlı yapılan operasyonlarda silahlı yağma, tefecilik, kasten yaralama ve tehdit suçlarından 16 farklı olaya karıştıkları tespit edilen 6 şüpheli şahıs yakalandı.

Yapılan operasyonlarda ve aramalarda; 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca,  13 adet tabanca fişeği,  1 adet kama, mağdur şahıslar adına düzenlenmiş 426.000 TL meblağlı alacak senedi ve suç unsuru doküman ele geçirildi.

Yakalanan şüpheliler hakkında “Çıkar Amaçlı Silahlı Suç Örgütü Kurma, Yönetme ve Üye Olma” suçlarından adli işlem yapıldı.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.