Dönem Sözcüsü Başkan Keçeci’den, Bakan Karaismailoğlu’na Mektup

EKONOMİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 16.03.2022 - 14:18, Güncelleme: 16.03.2022 - 14:18
 

Dönem Sözcüsü Başkan Keçeci’den, Bakan Karaismailoğlu’na Mektup

Denizli Sanayici, Tüccar ve İş Adamları Platformu Dönem Sözcüsü Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na mektup yazarak, Denizli ve Ege’nin bir umutla beklediği demiryolu ve limanlara doğrudan bağlantıyı acilen kavuşmak istediklerini istedi.

Başkan Müjdat Keçeci’nin imzasını taşıdığı mektupta; Sayın Bakanımız, Bizler Denizlili sanayiciler, ihracatçılar, tacirler ve esnaflar olarak önemli bir üretici-ihracatçı şehrin temsilcileriyiz. Türkiye’nin ilk büyük 3 şehrini çıkarırsanız ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan ilk 3 Anadolu şehrinden biriyiz. Sadece Denizli olarak yıllık 6 Milyar $ ihracat ve 2 Milyar $ ithalat olmak üzere toplam 8 Milyar $’lık dış ticaret hacmine sahibiz. Bize benzer hacimde üretim ve ihracat yapan modern şehirlerdeki üreticiler hammadde ve ürünlerini ya nehirden / denizden gemilerle ya da demiryolları ile taşınmaktadırlar. Ancak ne yazık ki biz Denizlili iş insanları uzun süredir bu konuda taleplerde bulunup, dosyalar versek de gerek hammaddelerimizi gerekse ihracat ürünlerimizi en ilkel ve en pahalı yöntem olan karayolları ile taşımaktayız. Bu Denizli için büyük bir kayıp gibi görünüyorsa da ihracatçı bir kent olması nedeniyle ülkemizin bir kaybıdır. Bilindiği gibi artık dünya ticaretinde rekabet had safhada. Bizler 1 dolarla iş kazanıyor, 1 dolarla iş kaybediyoruz. Bu rekabetçi piyasada, bu taşıma maliyetleri ile tutunmamız imkânsız. Her geçen gün artan maliyetler karşısında yıkılan biz iş insanları, 14 Mart 2022 günü Dünya Gazetesi’ne verdiğiniz röportajla bir defa daha yıkıldık. Beyanatlarınızda ne gelecekte tesis edilecek demir yolumuzdan ne de Aliağa ve Çandarlı Limanlarından söz etmiyorsunuz. Hâlbuki bunlar yalnız Denizli olarak bizim değil tüm Ege’nin geleceğidir. Bizi yalnız bırakmayın. Yıllardan beri bu konuyu defalarca dile getirmemize ve açıklamalı dosyalar vermemize rağmen hiçbir Bakanımıza ve devlet yetkilimize anlatamadık. Sizlerden bu haklı talebimizle ilgili bir yanıt, bir planlama, daha da doğrusu gelecek için Denizli’ye ve Ege’ye bir umut beklentimiz bulunmaktadır. Bizler, aşağıda imzaları bulunan Denizli Sanayici, Tüccar ve İş Adamları Platformu üyeleri olarak ACİLEN DEMİRYOLUMUZA VE LİMANLARIMIZA DOĞRUDAN BAĞLANTIMIZA KAVUŞMAK isteğimizi saygılarımızla sunar; konuyu bilgilerinize arz ederiz.
Denizli Sanayici, Tüccar ve İş Adamları Platformu Dönem Sözcüsü Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na mektup yazarak, Denizli ve Ege’nin bir umutla beklediği demiryolu ve limanlara doğrudan bağlantıyı acilen kavuşmak istediklerini istedi.

Başkan Müjdat Keçeci’nin imzasını taşıdığı mektupta;

Sayın Bakanımız, Bizler Denizlili sanayiciler, ihracatçılar, tacirler ve esnaflar olarak önemli bir üretici-ihracatçı şehrin temsilcileriyiz. Türkiye’nin ilk büyük 3 şehrini çıkarırsanız ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan ilk 3 Anadolu şehrinden biriyiz.

Sadece Denizli olarak yıllık 6 Milyar $ ihracat ve 2 Milyar $ ithalat olmak üzere toplam 8 Milyar $’lık dış ticaret hacmine sahibiz. Bize benzer hacimde üretim ve ihracat yapan modern şehirlerdeki üreticiler hammadde ve ürünlerini ya nehirden / denizden gemilerle ya da demiryolları ile taşınmaktadırlar. Ancak ne yazık ki biz Denizlili iş insanları uzun süredir bu konuda taleplerde bulunup, dosyalar versek de gerek hammaddelerimizi gerekse ihracat ürünlerimizi en ilkel ve en pahalı yöntem olan karayolları ile taşımaktayız. Bu Denizli için büyük bir kayıp gibi görünüyorsa da ihracatçı bir kent olması nedeniyle ülkemizin bir kaybıdır.

Bilindiği gibi artık dünya ticaretinde rekabet had safhada. Bizler 1 dolarla iş kazanıyor, 1 dolarla iş kaybediyoruz. Bu rekabetçi piyasada, bu taşıma maliyetleri ile tutunmamız imkânsız. Her geçen gün artan maliyetler karşısında yıkılan biz iş insanları, 14 Mart 2022 günü Dünya Gazetesi’ne verdiğiniz röportajla bir defa daha yıkıldık. Beyanatlarınızda ne gelecekte tesis edilecek demir yolumuzdan ne de Aliağa ve Çandarlı Limanlarından söz etmiyorsunuz. Hâlbuki bunlar yalnız Denizli olarak bizim değil tüm Ege’nin geleceğidir. Bizi yalnız bırakmayın. Yıllardan beri bu konuyu defalarca dile getirmemize ve açıklamalı dosyalar vermemize rağmen hiçbir Bakanımıza ve devlet yetkilimize anlatamadık. Sizlerden bu haklı talebimizle ilgili bir yanıt, bir planlama, daha da doğrusu gelecek için Denizli’ye ve Ege’ye bir umut beklentimiz bulunmaktadır. Bizler, aşağıda imzaları bulunan Denizli Sanayici, Tüccar ve İş Adamları Platformu üyeleri olarak ACİLEN DEMİRYOLUMUZA VE LİMANLARIMIZA DOĞRUDAN BAĞLANTIMIZA KAVUŞMAK isteğimizi saygılarımızla sunar; konuyu bilgilerinize arz ederiz.

Başkan Keçeci'den Bakan Karaismailoğlu'na mektup

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.