Turgay Mersin Ortaokulu 45’inci Yılında Bahar Şenliği

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 19.05.2022 - 10:08, Güncelleme: 19.05.2022 - 10:14
 

Turgay Mersin Ortaokulu 45’inci Yılında Bahar Şenliği

Turgay Mersin Ortaokulu 45.yılını büyük bir bahar şenliği ile kutladı. Türkülerimiz ve ‘Yörük Kültürü’ temalı şenliğe katılım yoğundu.

Ege Bölgesi'nin tek ozanı olma unvanını taşıyan Ozan Nihat'ın da sahne aldığı gecede Yörük Kültürü’ne dair pek çok gelenek canlandırıldı. Halk oyunları, türküler ve geleneksel oyunlar  eşliğinde unutulmayacak anlar yaşandı. Okul müdürü Ramazan Kaçmaz; “Önce Bahçelievler İlkokulu, sonra Bahçelievler Ortaokulu ve 2016 yılından beri Turgay Mersin Ortaokulu adıyla eğitim veren okulumuzun  45.yılımızı kutlamanın heyecanı içindeyiz. Bunun için düzenlediğimiz şenliğimizin temasını unutulmaya yüz tutmuş olan "Yörük Kültürü " olarak belirledik. Halkımız, şenliğimize yoğun ilgi gösterdi. 40 yıl önce okulumuzdan mezun olmuş ve şu anda pek çoğunun çocuklarına eğitim verdiğimiz velilerimiz bizleri yalnız bırakmadılar. Geleneksel ve köklü bir okul olmanın en güzel yanı da bu sıcak aile havası içinde eğitim ve öğretimimize devam etmemizdir” dedi.
Turgay Mersin Ortaokulu 45.yılını büyük bir bahar şenliği ile kutladı. Türkülerimiz ve ‘Yörük Kültürü’ temalı şenliğe katılım yoğundu.

Ege Bölgesi'nin tek ozanı olma unvanını taşıyan Ozan Nihat'ın da sahne aldığı gecede Yörük Kültürü’ne dair pek çok gelenek canlandırıldı. Halk oyunları, türküler ve geleneksel oyunlar  eşliğinde unutulmayacak anlar yaşandı.



Okul müdürü Ramazan Kaçmaz; “Önce Bahçelievler İlkokulu, sonra Bahçelievler Ortaokulu ve 2016 yılından beri Turgay Mersin Ortaokulu adıyla eğitim veren okulumuzun  45.yılımızı kutlamanın heyecanı içindeyiz. Bunun için düzenlediğimiz şenliğimizin temasını unutulmaya yüz tutmuş olan "Yörük Kültürü " olarak belirledik. Halkımız, şenliğimize yoğun ilgi gösterdi. 40 yıl önce okulumuzdan mezun olmuş ve şu anda pek çoğunun çocuklarına eğitim verdiğimiz velilerimiz bizleri yalnız bırakmadılar. Geleneksel ve köklü bir okul olmanın en güzel yanı da bu sıcak aile havası içinde eğitim ve öğretimimize devam etmemizdir” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.