Zehirli Uğur Böceği Örümceği Denizli’de görüntülendi

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 25.05.2022 - 14:53, Güncelleme: 25.05.2022 - 14:53
 

Zehirli Uğur Böceği Örümceği Denizli’de görüntülendi

Boyutları küçük olmasına rağmen çok zehirli olduğu belirtilen uğur böceği örümceği, Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde bir park alanında görüldü. Bir okurumuz tarafından görüntülenen uğur böceği örümceği saldırgan tavrı ile dikkatlerini çekti.

Merkezefendi İlçesi Selçukbey Mahallesi’nde bir okurumuz tarafından, boyutları küçük olmasına rağmen çok zehirli olduğu belirtilen uğur böceği örümceğini görüntüledi. Zehirli örümcek türleri arasında yer alan canlının görünümü şaşkınlığa neden oldu. "İLK GÖRDÜĞÜMDE BEN DE UĞUR BÖCEĞİ ZANNETTİM" Hasan Y. isimli vatandaş tarafından görüntülenen uğur böceği örümceğinin dünyada zehirli örümcek türleri arasında yer aldığını daha sonra araştırma yaptıktan sonra öğrendiğini belirtti. Hasan Y. “İlk gördüğümde ben de uğur böceği zannettim. Detaylı inceleyince örümcek olduğunu gördüm. Sonra internette araştırma yaparak, bunun Esus Cinnaberinus türünden olduğunu, halk arasında uğur böceği örümceği olarak tanındığını öğrendim. Kendisine dokunmak istedğimizde üzerimize doğru saldırması dikkatimi çekti. Fotoğrafladıktan sonra örümcek yoluna devam etti. İlk defa böyle bir örümcekle karşılaştım” dedi. YIRTICI VE SALDIRGAN Uğur böceği örümceği Türkiye'de genellikle Güneydoğu, Doğu Anadolu, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde yaşıyor. Üzerinde uğur böceği desenleri bulunduğu için halk arasında uğur böceği örümceği olarak adlandırılan canlı dünyada tehlikeli olarak kabul edilen türler arasında yer alıyor. Uğur böceği örümcekleri böceklerle beslenirken, genelde yırtıcı ve saldırgan özellikleriyle tanınıyor. Kendilerine düşman olarak gördükleri küçük canlılar ile besleniyor.
Boyutları küçük olmasına rağmen çok zehirli olduğu belirtilen uğur böceği örümceği, Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde bir park alanında görüldü. Bir okurumuz tarafından görüntülenen uğur böceği örümceği saldırgan tavrı ile dikkatlerini çekti.

Merkezefendi İlçesi Selçukbey Mahallesi’nde bir okurumuz tarafından, boyutları küçük olmasına rağmen çok zehirli olduğu belirtilen uğur böceği örümceğini görüntüledi. Zehirli örümcek türleri arasında yer alan canlının görünümü şaşkınlığa neden oldu.

"İLK GÖRDÜĞÜMDE BEN DE UĞUR BÖCEĞİ ZANNETTİM"

Hasan Y. isimli vatandaş tarafından görüntülenen uğur böceği örümceğinin dünyada zehirli örümcek türleri arasında yer aldığını daha sonra araştırma yaptıktan sonra öğrendiğini belirtti.

Hasan Y. “İlk gördüğümde ben de uğur böceği zannettim. Detaylı inceleyince örümcek olduğunu gördüm. Sonra internette araştırma yaparak, bunun Esus Cinnaberinus türünden olduğunu, halk arasında uğur böceği örümceği olarak tanındığını öğrendim. Kendisine dokunmak istedğimizde üzerimize doğru saldırması dikkatimi çekti. Fotoğrafladıktan sonra örümcek yoluna devam etti. İlk defa böyle bir örümcekle karşılaştım” dedi.

uğur böceği örümceği

YIRTICI VE SALDIRGAN

Uğur böceği örümceği Türkiye'de genellikle Güneydoğu, Doğu Anadolu, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde yaşıyor.

Üzerinde uğur böceği desenleri bulunduğu için halk arasında uğur böceği örümceği olarak adlandırılan canlı dünyada tehlikeli olarak kabul edilen türler arasında yer alıyor.

Uğur böceği örümcekleri böceklerle beslenirken, genelde yırtıcı ve saldırgan özellikleriyle tanınıyor. Kendilerine düşman olarak gördükleri küçük canlılar ile besleniyor.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.