Çamelili Esnaf, Afrika’da Su Kuyusu Açtı

ÇAMELİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 27.07.2022 - 13:23, Güncelleme: 27.07.2022 - 13:23
 

Çamelili Esnaf, Afrika’da Su Kuyusu Açtı

Çamelili Esnaf UKADEBER Derneği Vasıtasıyla Afrika Kıtası Çad Ülkesinde su kuyusunu açtırdı. Afrika’da şehir merkezine uzaklığı 28 km olup, en yakın su kuyusuna uzaklığı ise 7 km olan su kuyusunun yapımı UKADEBER vasıtasıyla gerçekleşti.

8 GÜN AFRİKA’DA YAŞADI Yıldıray Akın, bir tarafta yokluk ve yoksulluk içerisinde bırakılmış ve gözlerindeki umut ve parıltı çalınmış olan insanların içinde bulundukları çaresizlik, diğer tarafta söz konusu bu çaresizlik prangasına kelepçeli olmaktan kaynaklı ibtidai bir şehir manzarası ve yaşam alanı, bir diğer tarafta ise onlara bir nebze de olsa umut vermeye, yüzlerine tebessüm, gözlerine fer olmaya çalışan kardeşlik duygusu ile dolu simamız ile birlikte Kurban Bayramı’nda Çad ülkesinde 8 gün kaldık. Suyun, yaşamın temeli, en hayati ihtiyaçlardan biri olduğuna dile getiren Yıldıray Akın , "Yaşadığımız coğrafya ve imkânlarımız bakımından dünyada bu temel ihtiyaca en kolay ulaşabilen şanslı milletlerdeniz. Ne yazık ki her coğrafya bizler kadar şanslı değil. Bir yandan halimize şükrederken, bir yandan da susuzluk problemiyle hayatlarını sürdürmeye çalışan kardeşlerimizi göz ardı etmemeliyiz. ÇAMELİ’Lİ HEMŞERİLERİMİZ DE DESTEK VERDİ                                            Çad’da insanların çamurlu su içtiklerine tanık oldum,” dedi. Susuzluğa en dayanıklı canlı olan develerin bile oturdukları yerde telef olduklarına şahitlik ettim. Etraf, hayvan cesetleriyle dolu. Çocuklar açlıktan, susuzluktan ölüyorlar. Topraklarının altında su var ama hayatlarını devam ettirebilmek için bunu çıkartamıyorlar. Bu vesileyle Rahmetli Annem Şengül Akın Kayınpederim Osman Can ismini taşıyan Su kuyusu açtırmaya karar vermiştim. Çok şükür nasip oldu. BUZDOLABI YOK ETLERİ KURUTUYORLAR Kurban Bayramı vesilesi ile Çameli’li hemşerilerimizin destekleri ile Kurbanlarımızı kestik paylarımızı dağıttık Yoksul halkın evlerinde etleri muhafaza etmekte bile zorlandığını dile getiren Akın  "İnsanlara maalesef 2,5 kilodan fazla et veremiyoruz çünkü çoğu kişinin evinde eti koyabileceği bir buzdolabı dahi yok Burada etleri kurutup ögle muhafaza ediyorlar dedi büyükbaş kurbanlık keserek ihtiyaç sahibi ailelere dağıttıklarını söyledi. DUALARLA AÇILDI Kimi zaman belgesellerde kimi zamanda Türkiye’den heyetlerin gerçekleştirdiği ziyaretlerde gördüğümüz bölgede susuzluktan ölen çocuklar bulunuyor Akın; Gelecek Yıl İnşallah 1 kaç tane daha su kuyusu açtırmak istiyorum nasip olur inşallah dedi Bir çocuğu bile sevindirebilmek, kana kana su içmesini sağlamak tarifsiz bir mutluluk. Bu hayra beni ortak eden Ukadeber derneğine tüm kalbimle teşekkür ederim. Su verenlerin çok olsun Afrika’’ ifadelerini kullandı.
Çamelili Esnaf UKADEBER Derneği Vasıtasıyla Afrika Kıtası Çad Ülkesinde su kuyusunu açtırdı. Afrika’da şehir merkezine uzaklığı 28 km olup, en yakın su kuyusuna uzaklığı ise 7 km olan su kuyusunun yapımı UKADEBER vasıtasıyla gerçekleşti.

8 GÜN AFRİKA’DA YAŞADI

Yıldıray Akın, bir tarafta yokluk ve yoksulluk içerisinde bırakılmış ve gözlerindeki umut ve parıltı çalınmış olan insanların içinde bulundukları çaresizlik, diğer tarafta söz konusu bu çaresizlik prangasına kelepçeli olmaktan kaynaklı ibtidai bir şehir manzarası ve yaşam alanı, bir diğer tarafta ise onlara bir nebze de olsa umut vermeye, yüzlerine tebessüm, gözlerine fer olmaya çalışan kardeşlik duygusu ile dolu simamız ile birlikte Kurban Bayramı’nda Çad ülkesinde 8 gün kaldık.

Suyun, yaşamın temeli, en hayati ihtiyaçlardan biri olduğuna dile getiren Yıldıray Akın , "Yaşadığımız coğrafya ve imkânlarımız bakımından dünyada bu temel ihtiyaca en kolay ulaşabilen şanslı milletlerdeniz. Ne yazık ki her coğrafya bizler kadar şanslı değil. Bir yandan halimize şükrederken, bir yandan da susuzluk problemiyle hayatlarını sürdürmeye çalışan kardeşlerimizi göz ardı etmemeliyiz.

ÇAMELİ’Lİ HEMŞERİLERİMİZ DE DESTEK VERDİ                                           

Çad’da insanların çamurlu su içtiklerine tanık oldum,” dedi. Susuzluğa en dayanıklı canlı olan develerin bile oturdukları yerde telef olduklarına şahitlik ettim. Etraf, hayvan cesetleriyle dolu. Çocuklar açlıktan, susuzluktan ölüyorlar. Topraklarının altında su var ama hayatlarını devam ettirebilmek için bunu çıkartamıyorlar. Bu vesileyle Rahmetli Annem Şengül Akın Kayınpederim Osman Can ismini taşıyan Su kuyusu açtırmaya karar vermiştim. Çok şükür nasip oldu.

BUZDOLABI YOK ETLERİ KURUTUYORLAR

Kurban Bayramı vesilesi ile Çameli’li hemşerilerimizin destekleri ile Kurbanlarımızı kestik paylarımızı dağıttık Yoksul halkın evlerinde etleri muhafaza etmekte bile zorlandığını dile getiren Akın  "İnsanlara maalesef 2,5 kilodan fazla et veremiyoruz çünkü çoğu kişinin evinde eti koyabileceği bir buzdolabı dahi yok Burada etleri kurutup ögle muhafaza ediyorlar dedi büyükbaş kurbanlık keserek ihtiyaç sahibi ailelere dağıttıklarını söyledi.

DUALARLA AÇILDI

Kimi zaman belgesellerde kimi zamanda Türkiye’den heyetlerin gerçekleştirdiği ziyaretlerde gördüğümüz bölgede susuzluktan ölen çocuklar bulunuyor Akın; Gelecek Yıl İnşallah 1 kaç tane daha su kuyusu açtırmak istiyorum nasip olur inşallah dedi Bir çocuğu bile sevindirebilmek, kana kana su içmesini sağlamak tarifsiz bir mutluluk. Bu hayra beni ortak eden Ukadeber derneğine tüm kalbimle teşekkür ederim. Su verenlerin çok olsun Afrika’’ ifadelerini kullandı.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.