Zeybekci, ihracat rakamlarını sosyal medyada paylaştı

GÜNDEM 30.06.2016 - 18:39, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

Zeybekci, ihracat rakamlarını sosyal medyada paylaştı

denizli haber / denizli 20 haber / Zeybekci ihracat rakamlarını sosyal medyada paylaştı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ihracat rakamlarını sosyal medya hesabından (Twitter) tüm dünya ile paylaştı. Zeybekci, mayıs ayı ile geride kalan döneme dair verileri sosyal medya hesapları üzerinden Türkçe ve İngilizce olarak yayınladı. Ekonomi Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, sosyal medya hesabından yaptığı Türkçe ve İngilizce paylaşımlar ile ihracat rakamlarındaki artışa vurgu yaptı. Zeybekci'nin paylaşımlarında ihracat rakamlarındaki yükseliş dikkati çekerken, Bakan Zeybekci'nin İngilizce paylaşımları da özellikle içinde bulunduğumuz bu günlerde takipçisi olduğu dış basına mesaj şeklindeydi. İşte Zeybekci'nin o paylaşımları; 1/7 Mayıs ayında ihracatımız %9,6 artarak 12,1 milyar dolar olurken, ithalatımız %3,8 azalarak 17,2 milyar dolar oldu. 1/7 Turkish exports have increased 9.6% and reached 12.1 billion US$ while our imports decreased 3.8% and reached 17.2 Billion US$. 2/7 Mayıs ayı dış ticaret rakamları ile birlikte ilk 5 ayda ihracatımız %4,4, ithalatımız ise %9,5 geriledi. 2/7 In the first 5 months of 2016, Turkey's export decreased 4.4 and import decreased 9.5%. 3/7 İhracatın ithalatı karşılama oranı ise bu dönemde %73'e yükseldi. 3/7 Export coverage ratio reached to 73%. 4/7 Serbest Bölgeler net ihracatı ve hizmet ticareti dengesini hesaba kattığımızda, ihracatın ithalatı karşılama oranı %90'a ulaşıyor. 4/7 considering the free zones' net exports & services, our export coverage ratio rises to 90%. 5/7 Dış ticaret açığındaki gerileme önümüzdeki aylarda da devam edecek. 5/7 The decrease in the foreign trade deficit will be sustained in the following months. 6/7 2016 yılı, yeni ihracat seferberliğinin başladığı yıl olacak. 6/7 2016 will be the year of a new export leap. 6/7 Komşu ülkelerle pozitif ikili ilişkiler ve ihracata dönük yeni politikalarla önümüzdeki dönemde ihracatımızda artış bekliyoruz. 7/7 Due to positive dev't in bilateral relations in Turkey's vicinity & new policy measures to be taken,we expect to increase in our export.  
denizli haber / denizli 20 haber / Zeybekci ihracat rakamlarını sosyal medyada paylaştı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ihracat rakamlarını sosyal medya hesabından (Twitter) tüm dünya ile paylaştı. Zeybekci, mayıs ayı ile geride kalan döneme dair verileri sosyal medya hesapları üzerinden Türkçe ve İngilizce olarak yayınladı.

Ekonomi Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, sosyal medya hesabından yaptığı Türkçe ve İngilizce paylaşımlar ile ihracat rakamlarındaki artışa vurgu yaptı. Zeybekci'nin paylaşımlarında ihracat rakamlarındaki yükseliş dikkati çekerken, Bakan Zeybekci'nin İngilizce paylaşımları da özellikle içinde bulunduğumuz bu günlerde takipçisi olduğu dış basına mesaj şeklindeydi.

İşte Zeybekci'nin o paylaşımları;

1/7 Mayıs ayında ihracatımız %9,6 artarak 12,1 milyar dolar olurken, ithalatımız %3,8 azalarak 17,2 milyar dolar oldu.

1/7 Turkish exports have increased 9.6% and reached 12.1 billion US$ while our imports decreased 3.8% and reached 17.2 Billion US$.

2/7 Mayıs ayı dış ticaret rakamları ile birlikte ilk 5 ayda ihracatımız %4,4, ithalatımız ise %9,5 geriledi.

2/7 In the first 5 months of 2016, Turkey's export decreased 4.4 and import decreased 9.5%.

3/7 İhracatın ithalatı karşılama oranı ise bu dönemde %73'e yükseldi.

3/7 Export coverage ratio reached to 73%.

4/7 Serbest Bölgeler net ihracatı ve hizmet ticareti dengesini hesaba kattığımızda, ihracatın ithalatı karşılama oranı %90'a ulaşıyor.

4/7 considering the free zones' net exports & services, our export coverage ratio rises to 90%.

5/7 Dış ticaret açığındaki gerileme önümüzdeki aylarda da devam edecek.

5/7 The decrease in the foreign trade deficit will be sustained in the following months.

6/7 2016 yılı, yeni ihracat seferberliğinin başladığı yıl olacak.

6/7 2016 will be the year of a new export leap.

6/7 Komşu ülkelerle pozitif ikili ilişkiler ve ihracata dönük yeni politikalarla önümüzdeki dönemde ihracatımızda artış bekliyoruz.

7/7 Due to positive dev't in bilateral relations in Turkey's vicinity & new policy measures to be taken,we expect to increase in our export.



 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.