75 yıl önce ezberlediği şiiri Zafer Bayramı’nda okudu

ÇAMELİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 30.08.2022 - 15:58, Güncelleme: 30.08.2022 - 15:58
 

75 yıl önce ezberlediği şiiri Zafer Bayramı’nda okudu

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı kutlamalarında 82 yaşındaki Yurdanur Tosun, 75 yıl önce ezberindeki Türk’üm şiirini aynı gurur ve heyecanla okudu.

Yurdanur Tosun, 8 yaşındayken ‘Cumhuriyet’ adlı şiiri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında okuduğu bu şiirle ödül aldı. Şiire artan merakı yeni şiirleri ezberlemesine neden oldu. Ezberlediği tüm şiirleri hala hatırladığını ve ilk günkü gibi okuyabiliyor. Tosun, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı kutlamalarında okuduğu Türk’üm isimli şiiri 72 yıl sonra aynı gurur ve heyecanla ezbere okudu. Kutlamalarda Tosun'un şiir okuması büyük takdir topladı. 15 ŞİİRİ EZBERİNDE 5. sınıfa kadar okuyan Yurdanur Tosun; “ 1940 doğumluyum. Babam beni 6 yaşındayken nüfusa yazdırmış ama benim doğduğum yıllarda Mustafa Kemal Atatürk yaşıyordu. 2 çocuk annesiyim, 3 torunum var.  'Cumhuriyet' adlı şiiri okuduğumda 8 yaşındaydım, birincilik kazandım. O zaman 3'üncü sınıftaydım başarılı bir öğrenciydim. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, ilkokulda ezberlediği 15 şiirden birini aklımda kalanını okuyacağım” dedi. “ANNEMLE GURUR DUYUYORUM” Yurdanur Tosun’un kızı Naide Tosun, “Bizlere ve çocuklarımıza da şiir okuttu ezberletti. Annemle gurur duyuyorum. Maşallahı var, bu yaşına rağmen 70-75 sene önceki ezberlediği şiirleri hala okuyabiliyor. Hafızası çok kuvvetli, annemin okuduğu ve duygulandığım şiiri Gazi şiiridir” dedi.
Denizli’nin Çameli İlçesi’nde, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı kutlamalarında 82 yaşındaki Yurdanur Tosun, 75 yıl önce ezberindeki Türk’üm şiirini aynı gurur ve heyecanla okudu.

Yurdanur Tosun, 8 yaşındayken ‘Cumhuriyet’ adlı şiiri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında okuduğu bu şiirle ödül aldı. Şiire artan merakı yeni şiirleri ezberlemesine neden oldu. Ezberlediği tüm şiirleri hala hatırladığını ve ilk günkü gibi okuyabiliyor. Tosun, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı kutlamalarında okuduğu Türk’üm isimli şiiri 72 yıl sonra aynı gurur ve heyecanla ezbere okudu. Kutlamalarda Tosun'un şiir okuması büyük takdir topladı.

15 ŞİİRİ EZBERİNDE

5. sınıfa kadar okuyan Yurdanur Tosun; “ 1940 doğumluyum. Babam beni 6 yaşındayken nüfusa yazdırmış ama benim doğduğum yıllarda Mustafa Kemal Ata türk yaşıyordu. 2 çocuk annesiyim, 3 torunum var.  'Cumhuriyet' adlı şiiri okuduğumda 8 yaşındaydım, birincilik kazandım. O zaman 3'üncü sınıftaydım başarılı bir öğrenciydim. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, ilkokulda ezberlediği 15 şiirden birini aklımda kalanını okuyacağım” dedi.

“ANNEMLE GURUR DUYUYORUM”

Yurdanur Tosun’un kızı Naide Tosun, “Bizlere ve çocuklarımıza da şiir okuttu ezberletti. Annemle gurur duyuyorum. Maşallahı var, bu yaşına rağmen 70-75 sene önceki ezberlediği şiirleri hala okuyabiliyor. Hafızası çok kuvvetli, annemin okuduğu ve duygulandığım şiiri Gazi şiiridir” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.