Proje Kabul Olursa Bulmak Kolay Olacak

DENİZLİ 20.07.2016 - 10:45, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

Proje Kabul Olursa Bulmak Kolay Olacak

denizli haber / denizli 20 haber / Proje Kabul Olursa Bulmak Kolay Olacak

Sarayköyü Tanıtma Kalkındırma Yüksek Okul Açma ve Eğitim Destekleme Derneği tarafından, “Deve Sütü Şifa ve İstihdam Kaynağı Oluyor” projesi Pamukkale Üniversitesi tarafından incelenmek üzere iki Gıda Mühendisi görevlendirildi. Sarayköy ilçesi daha çok deve güreşleri ile tanınan bir ilçe olması ve her yıl deve güreşlerinin düzenlenmesi ile gündeme geliyor.  Deve sütünün ve etinin faydası her geçen gün daha çok ortaya çıkması, Saraköy’lü yatırımcıları bu sektöre yöneltiyor. Sarayköyü Tanıtma Kalkındırma Yüksek Okul Açma ve Eğitim Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bulanık, İçişleri Bakanlığı’nın Türkiye genelinde her ilçeye 10 proje hakkı verdiğini, bizlerde bu haktan faydalanmak için, deve sütünün insan yaşamında çok büyük faydaları olması sebebiyle bu projeyi sunduk dedi. Ahmet Bulanık, “İçişlerine sunduğumuz bu projemiz Sarayköy halkına istihdam sağlayacağı gibi Türkiye’deki vatandaşlarımıza ise gıda desteği olacaktır. İçişleri Bakanlığına sunulan projeler kapsamında 3- 4 projenin kabul gördüğü bu haktan Sarayköy olarak faydalanmak istiyoruz. İçişleri Bakanlığı tarafından her projeye 150 bin TL. hibe verilmesine rağmen biz projemizi 60 bin TL. civarında tuttuk. Denizli’de 19 ilçe bulunuyor, her ilçe 10 proje sunma hakkına sahip. Bizler maliyetini düşük tuttuk ki başkaları da faydalansın. SARAYKÖY’LÜ İŞLETMECİDEN İLHAM ALDIK Sarayköy’de 30 devesi bulunan Raşit Durmaz isimli işletmecimiz, bizlere örnek oldu. Develerini hem güreşte kullanıyor ve hemde festivallere deve gönderiyor. Bunun yanında kendisinin dondurduğu sütleri Denizli dışından sipariş verdiği müşterilerine gönderiyor. Birçok ile gönderdiği deve sütü ve festivallerde develeri ile hizmet veren bu arkadaşımızla istişare yaparak bu projeyi hazırladık. 1 AĞUSTOSTA SONUÇ ALINACAK Pamukkale Üniversitesi tarafından görevlendirilen 2 Gıda Mühendisinin raporları doğrultusunda projemizin sonucu 1 Ağustos’ ta belli olacak. Umarım projemiz kabul görür, özellikle Kemoterapi gören kanser hastalarına faydası olan deve sütü, bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden hastalarımızın yaşamasını sağlıyor. Arap yarım adasında hurma ve Deve sütü tüketimi de düşünülürse buradaki insanlar bunlarla beslenerek hayatlarını sürdürüyorlar. Bizim amacımız vatandaşlarımıza faydalı olmak ve hayır dualarını almaktır” dedi. 
denizli haber / denizli 20 haber / Proje Kabul Olursa Bulmak Kolay Olacak

Sarayköyü Tanıtma Kalkındırma Yüksek Okul Açma ve Eğitim Destekleme Derneği tarafından, “Deve Sütü Şifa ve İstihdam Kaynağı Oluyor” projesi Pamukkale Üniversitesi tarafından incelenmek üzere iki Gıda Mühendisi görevlendirildi.

Sarayköy ilçesi daha çok deve güreşleri ile tanınan bir ilçe olması ve her yıl deve güreşlerinin düzenlenmesi ile gündeme geliyor.  Deve sütünün ve etinin faydası her geçen gün daha çok ortaya çıkması, Saraköy’lü yatırımcıları bu sektöre yöneltiyor.

Sarayköyü Tanıtma Kalkındırma Yüksek Okul Açma ve Eğitim Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bulanık, İçişleri Bakanlığı’nın Türkiye genelinde her ilçeye 10 proje hakkı verdiğini, bizlerde bu haktan faydalanmak için, deve sütünün insan yaşamında çok büyük faydaları olması sebebiyle bu projeyi sunduk dedi.


Ahmet Bulanık, “İçişlerine sunduğumuz bu projemiz Sarayköy halkına istihdam sağlayacağı gibi Türkiye’deki vatandaşlarımıza ise gıda desteği olacaktır. İçişleri Bakanlığına sunulan projeler kapsamında 3- 4 projenin kabul gördüğü bu haktan Sarayköy olarak faydalanmak istiyoruz. İçişleri Bakanlığı tarafından her projeye 150 bin TL. hibe verilmesine rağmen biz projemizi 60 bin TL. civarında tuttuk. Denizli’de 19 ilçe bulunuyor, her ilçe 10 proje sunma hakkına sahip. Bizler maliyetini düşük tuttuk ki başkaları da faydalansın.

SARAYKÖY’LÜ İŞLETMECİDEN İLHAM ALDIK

Sarayköy’de 30 devesi bulunan Raşit Durmaz isimli işletmecimiz, bizlere örnek oldu. Develerini hem güreşte kullanıyor ve hemde festivallere deve gönderiyor. Bunun yanında kendisinin dondurduğu sütleri Denizli dışından sipariş verdiği müşterilerine gönderiyor. Birçok ile gönderdiği deve sütü ve festivallerde develeri ile hizmet veren bu arkadaşımızla istişare yaparak bu projeyi hazırladık.

1 AĞUSTOSTA SONUÇ ALINACAK

Pamukkale Üniversitesi tarafından görevlendirilen 2 Gıda Mühendisinin raporları doğrultusunda projemizin sonucu 1 Ağustos’ ta belli olacak. Umarım projemiz kabul görür, özellikle Kemoterapi gören kanser hastalarına faydası olan deve sütü, bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden hastalarımızın yaşamasını sağlıyor. Arap yarım adasında hurma ve Deve sütü tüketimi de düşünülürse buradaki insanlar bunlarla beslenerek hayatlarını sürdürüyorlar.

Bizim amacımız vatandaşlarımıza faydalı olmak ve hayır dualarını almaktır” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.