Depremzedeleri dolandıran 17 şüpheliden 12’si tutuklandı

ASAYİŞ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 11.03.2023 - 11:02, Güncelleme: 11.03.2023 - 11:02
 

Depremzedeleri dolandıran 17 şüpheliden 12’si tutuklandı

Denizli’de depremzedeleri konteyner vaadiyle 4 milyon lira dolandıran 17 şüpheli, yakalandıktan sonra adli makamalar sevk edilmişti. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 12’si tutuklandı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından dolandırıcılar bir kez daha sahneye çıktı.  Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği olarak sosyal medya ve internet üzerinden sahte satılık konteyner, ağaç ev, ahşap ev vb. ilanlar vererek Ülke genelinde depremzede ve deprem bölgesine yardım etmek isteyen vatandaşların dolandırıldığı bilgisi üzerine hareket geçti. Şüpheli şahısların, açık hat olarak tabir edilen GSM numaraları üzerinden ilan verdikleri, irtibat kurdukları müştekilerden başka şahıslar adına açılmış banka hesaplarına kaparo veya tam ücret almak suretiyle haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Vatandaşların bu yöntemle yaklaşık olarak 4 milyon Türk Lirası dolandırdıkları ortaya çıktı. Şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik yapılan eş zamanlı operasyonlar sonucunda 17 şüpheli şahıs yakalandı. Şüpheli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda; çok sayıda cep telefonu, banka hesap kartları, sim kartları, dijital materyaller, çeşitli ziynet eşyaları ve çok miktarda para ele geçirildi. “Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 12’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli’de depremzedeleri konteyner vaadiyle 4 milyon lira dolandıran 17 şüpheli, yakalandıktan sonra adli makamalar sevk edilmişti. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 12’si tutuklandı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından dolandırıcılar bir kez daha sahneye çıktı. 

Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği olarak sosyal medya ve internet üzerinden sahte satılık konteyner, ağaç ev, ahşap ev vb. ilanlar vererek Ülke genelinde depremzede ve deprem bölgesine yardım etmek isteyen vatandaşların dolandırıldığı bilgisi üzerine hareket geçti.

Şüpheli şahısların, açık hat olarak tabir edilen GSM numaraları üzerinden ilan verdikleri, irtibat kurdukları müştekilerden başka şahıslar adına açılmış banka hesaplarına kaparo veya tam ücret almak suretiyle haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Vatandaşların bu yöntemle yaklaşık olarak 4 milyon Türk Lirası dolandırdıkları ortaya çıktı.

Şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik yapılan eş zamanlı operasyonlar sonucunda 17 şüpheli şahıs yakalandı. Şüpheli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda; çok sayıda cep telefonu, banka hesap kartları, sim kartları, dijital materyaller, çeşitli ziynet eşyaları ve çok miktarda para ele geçirildi.

“Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 12’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.