Umke ve Afad Ekipleri Kurtardı

DENİZLİ 25.07.2016 - 15:46, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

Umke ve Afad Ekipleri Kurtardı

denizli haber / denizli 20 haber / Umke ve Afad Ekipleri Kurtardı

Denizli Babadağ İlçesi Babadağ Yaylası’nda solunum sıkıntısı çeken ve kısmi felç geçiren 77 yaşındaki Mehmet Birsen, AFAD ve UMKE ekiplerinin saatler süren operasyonu sonucu kurtarıldı. 21 Temmuz Cumartesi günü, Komuta Kontrol Merkezi’ne, Denizli Babadağ Yaylası Dangaz Mevkiinde yaşayan Mehmet  BİRSİN  (77)’nin solunum sıkıntısı ve kolda uyuşma şikâyetinin başlaması üzerine yanında bulunan köylüler tarafından yapılan ihbar neticesinde koordineli bir şekilde harekete geçen 112 Acil Yardım Ekibi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Ekibi hızlı bir şekilde olay yerine intikal etti.   Tavas İlçesi Yahşiler Mahallesine kadar araçlarla ilerleyen ekipler bu noktadan itibaren yaya bir şekilde yaylaya doğru zorlu bir tırmanışa geçtiler. Olayın ihbarının Komuta Kontrol Merkezine gelmesinden sonra Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE)’de toplanma talimatı verilerek hızlı bir şekilde olay yerine intikali sağlandı.   Zorlu doğa koşulları ile mücadele eden AFAD, UMKE ve 112 Ekipleri havanın kararmaya başlaması nedeniyle güçlükle ilerlemeye devam etti. 6 saatlik bir sürenin sonunda 1700 metre rakımda M.B. ile buluşarak ilk müdahalesi burada yapıldı.   Yapılan ilk müdahalenin ardından inişe geçen ekiplerin dikkatli ve başarılı çalışmaları neticesinde hasta Mehmet Birsin, Yahşiler Köyü’nde hazır bekletilen 112 Acil Yardım ambulansına alınarak ileri tetkik ve tedavisinin yapılabilmesi için ilk olarak Tavas Devlet Hastanesi’ne oradan da Denizli Devlet Hastanesi’ ne sevk edildi.   İhbarın geldiği andan itibaren toplamda 10 saati aşkın bir sürede tıbbi yardım ihtiyacı bulunan ve kendi imkânları ile ulaşımı sağlanamayan hastaya ulaşarak ilk müdahalesini yapan ve hastaneye sevkini sağlayan AFAD, UMKE ve 112 Ekipleri, üstün gayret göstererek koordineli bir şekilde kurtarma operasyonu başarılı bir şekilde tamamladı.   Tedavisi halen Denizli Devlet Hastanesi’nde devam eden Mehmet Birsin’ nin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.  
denizli haber / denizli 20 haber / Umke ve Afad Ekipleri Kurtardı

Denizli Babadağ İlçesi Babadağ Yaylası’nda solunum sıkıntısı çeken ve kısmi felç geçiren 77 yaşındaki Mehmet Birsen, AFAD ve UMKE ekiplerinin saatler süren operasyonu sonucu kurtarıldı.

21 Temmuz Cumartesi günü, Komuta Kontrol Merkezi’ne, Denizli Babadağ Yaylası Dangaz Mevkiinde yaşayan Mehmet  BİRSİN  (77)’nin solunum sıkıntısı ve kolda uyuşma şikâyetinin başlaması üzerine yanında bulunan köylüler tarafından yapılan ihbar neticesinde koordineli bir şekilde harekete geçen 112 Acil Yardım Ekibi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Ekibi hızlı bir şekilde olay yerine intikal etti.

 

Tavas İlçesi Yahşiler Mahallesine kadar araçlarla ilerleyen ekipler bu noktadan itibaren yaya bir şekilde yaylaya doğru zorlu bir tırmanışa geçtiler. Olayın ihbarının Komuta Kontrol Merkezine gelmesinden sonra Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE)’de toplanma talimatı verilerek hızlı bir şekilde olay yerine intikali sağlandı.

 

Zorlu doğa koşulları ile mücadele eden AFAD, UMKE ve 112 Ekipleri havanın kararmaya başlaması nedeniyle güçlükle ilerlemeye devam etti. 6 saatlik bir sürenin sonunda 1700 metre rakımda M.B. ile buluşarak ilk müdahalesi burada yapıldı.

 

Yapılan ilk müdahalenin ardından inişe geçen ekiplerin dikkatli ve başarılı çalışmaları neticesinde hasta Mehmet Birsin, Yahşiler Köyü’nde hazır bekletilen 112 Acil Yardım ambulansına alınarak ileri tetkik ve tedavisinin yapılabilmesi için ilk olarak Tavas Devlet Hastanesi’ne oradan da Denizli Devlet Hastanesi’ ne sevk edildi.

 

İhbarın geldiği andan itibaren toplamda 10 saati aşkın bir sürede tıbbi yardım ihtiyacı bulunan ve kendi imkânları ile ulaşımı sağlanamayan hastaya ulaşarak ilk müdahalesini yapan ve hastaneye sevkini sağlayan AFAD, UMKE ve 112 Ekipleri, üstün gayret göstererek koordineli bir şekilde kurtarma operasyonu başarılı bir şekilde tamamladı.

 

Tedavisi halen Denizli Devlet Hastanesi’nde devam eden Mehmet Birsin’ nin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.