Denizli’de 5 Santimlik Tarantula!

YAŞAM 11.06.2023 - 08:50, Güncelleme: 11.06.2023 - 08:50
 

Denizli’de 5 Santimlik Tarantula!

Denizli’nin Merkezefendi İlçesi’nde bir vatandaş tarafından görülen yavru tarantulanın büyüklüğü şaşırttı. Diğer taraftan son günlerde Denizli’de uğur böceği örümceği sıkça görülür oldu.

Merkezefendi İlçesi, Karahasanlı Mahallesi’nde, yolda yürüyen bir vatandaş tarafından görülen siyah tarantulanın yavru olduğu belirterek 5 santimetre ve bir avuç ayası kadar büyük olduğu belirtildi.  Tarantulayı gören vatandaş “İlk gördüğümde çok şaşırdım ve ilk defa bu kadar büyük bir tarantula gördüm. Zehirli bir örümcek olduğunu biliyorum” dedi. Tarantula örümceği özellikleri! Tarantulalar oldukça sakin canlılardır ve çok nadir insanları ısırırlar. Savunma halinde salgıladıkları zehirli sıvı ise bir arınınkinden daha az toksiktir. Fakat bazı insanlarda alerjik etki yaratabilir. Uysallığı nedeniyle evcil hayvan olarak beslenen hayvanlar arasında yer alır. Diğer taraftan son günlerde haberlere konu olan zehirli olması ile bilinen uğur böceği örümceği bu sefer Pamukkale İlçesi Karahayıt mahallesinde görüldü.  Daha önce nadiren görülen uğur böceği örümceği bu yıl Denizli’nin bir çok yerinde görülmeye başladı. Pamukkale İlçesi Karahayıt Mahallesi TOKİ evlerinde oturan vatandaş tarafından görüntülenen uğur böceği örümceği, Denizli’nin ardından Muğla ve en son Manisa’da görüldü. Uğur Böceği zehirli midir? Eresus sandaliatus, Eresidae familyasının Eresus cinsinden Avrupa'da ve Türkiye'de yaşayan zehirli bir örümcek türü. Erkeklerinin kırmızı karnının (opisthosoma ya da abdomen) üstü uğur böceği desenlidir ve ergin hâlde eylül başlarında görülürler. Zehirli uğur böceği türlerine çıplak elle dokunulduğunda toksin vererek kaşıntı ve alerjiye neden olabiliyor. Uğur böceği örümceği nerelerde yaşar? Uğur böceği örümceği, yeraltı boru yuvalarda yaşar. Üstte yuva girişi çok daha geniş kribellum ipeğiyle kaplıdır. Erginleşmiş erkeklere eylül başlarında rastlanır ve gelecek yılın mayıs-haziran aylarında çiftleşmek için dişi aramaya başlar.
Denizli’nin Merkezefendi İlçesi’nde bir vatandaş tarafından görülen yavru tarantulanın büyüklüğü şaşırttı. Diğer taraftan son günlerde Denizli’de uğur böceği örümceği sıkça görülür oldu.

Merkezefendi İlçesi, Karahasanlı Mahallesi’nde, yolda yürüyen bir vatandaş tarafından görülen siyah tarantulanın yavru olduğu belirterek 5 santimetre ve bir avuç ayası kadar büyük olduğu belirtildi.  Tarantulayı gören vatandaş “İlk gördüğümde çok şaşırdım ve ilk defa bu kadar büyük bir tarantula gördüm. Zehirli bir örümcek olduğunu biliyorum” dedi.

Denizli'de siyah tarantula

Tarantula örümceği özellikleri!

Tarantulalar oldukça sakin canlılardır ve çok nadir insanları ısırırlar. Savunma halinde salgıladıkları zehirli sıvı ise bir arınınkinden daha az toksiktir. Fakat bazı insanlarda alerjik etki yaratabilir. Uysallığı nedeniyle evcil hayvan olarak beslenen hayvanlar arasında yer alır.

Diğer taraftan son günlerde haberlere konu olan zehirli olması ile bilinen uğur böceği örümceği bu sefer Pamukkale İlçesi Karahayıt mahallesinde görüldü.  Daha önce nadiren görülen uğur böceği örümceği bu yıl Denizli’nin bir çok yerinde görülmeye başladı. Pamukkale İlçesi Karahayıt Mahallesi TOKİ evlerinde oturan vatandaş tarafından görüntülenen uğur böceği örümceği, Denizli’nin ardından Muğla ve en son Manisa’da görüldü.

Denizli'de uğur böceği örümceği

Uğur Böceği zehirli midir?

Eresus sandaliatus, Eresidae familyasının Eresus cinsinden Avrupa'da ve Türkiye'de yaşayan zehirli bir örümcek türü. Erkeklerinin kırmızı karnının (opisthosoma ya da abdomen) üstü uğur böceği desenlidir ve ergin hâlde eylül başlarında görülürler.

Zehirli uğur böceği türlerine çıplak elle dokunulduğunda toksin vererek kaşıntı ve alerjiye neden olabiliyor.

Uğur böceği örümceği nerelerde yaşar?

Uğur böceği örümceği, yeraltı boru yuvalarda yaşar. Üstte yuva girişi çok daha geniş kribellum ipeğiyle kaplıdır. Erginleşmiş erkeklere eylül başlarında rastlanır ve gelecek yılın mayıs-haziran aylarında çiftleşmek için dişi aramaya başlar.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.