Tavas Belediyesi Türkiye'de İlk 3'te

DENİZLİ 04.08.2016 - 08:31, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

Tavas Belediyesi Türkiye'de İlk 3'te

denizli haber / denizli 20 haber / Tavas Belediyesi Türkiye'de İlk 3'te

Tavas Belediyesi kullandığı teknoloji ile yeni bir başarıya daha imza attı. Kayıtlı Elektronik Posta (KEP), uygulamasıyla birlikte hayata geçirdiği, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS)’yi başarıyla uygulayan Tavas Belediyesi, Kalkınma Bakanlığı e-yazışma projesinde ülkemizde 4 iletim platformunu kullanan üçüncü belediye olarak yer aldı.   (Şu adresten görülebilir: http://www.e-yazisma.gov.tr/SitePages/entegrasyonsaglayanKurumlar.aspx )   Evrak ve Bürokrasiye Son   Kurumların oluşturduğu her türlü belgenin içeriğinin, şeklinin ve başka belgelerle olan ilişkilerinin korunmasını, belgenin üretiminden en son aşamasına kadar elektronik ortamda yönetilmesini sağlayan Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ne (EBYS) geçiş yapan Tavas Belediyesi, bu otomasyon sistemi ile kamu kurumları içinde yaşanabilen hantal yapıya son vermeyi amaçlıyor. Uygulanan elektronik imzanın (e-imza) güçlü yanı ise, TÜBİTAK ve Kamu Sertifikasyon Merkezi tarafından sunulan yürürlükteki en güvenli şifreleme ve nitelikli elektronik sertifikaya sahip olması. EBYS sistemiyle birlikte bürokratik işlemler ve evrak trafiği büyük oranda azaltılarak, vatandaşa çözüm ve kolaylık sağlanıyor.   Sürekli ve Kaliteli Hizmet   Tüm iç ve dış yazışmaları elektronik ortamda şeffaf belediyecilik ilkelerine uygun bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirten Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Kalkınma Bakanlığımızın E-Yazışma Projesi’ne ayak uyduran kurumlar arasında yerimizi aldık.   Bu başarı bizleri mutlu etti. Bu sistem sayesinde zamandan tasarruf sağlarken belediyemize bir işlem için başvuran vatandaşlarımıza daha süratli ve kaliteli hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandı.   Vatandaşlara daha iyi hizmet için sürekli yeniliklerin peşinde olduklarını ifade eden Başkan Akyol, “Elektronik imza sistemiyle harcanan emek, zaman ve kırtasiye maliyetinden tasarruf edeceğiz. EBYS sistemi kamu işlemlerinde yaşanabilecek tüm kişisel inisiyatifleri ortadan kaldırarak, her konunun güvenli ve sistemli bir şekilde işlemden geçmesini, kaydının tutulmasını ve arşivlenmesini sağlayacak. EBYS sayesinde daha kurallı, hızlı, dinamik bir yapıyı belediyemize kazandırmış oluyoruz. Şu an bizim kullandığımız sistem, Cumhurbaşkanlığının ve Dış İşleri Bakanlığı’nın kullandığı sistemle aynı. Daha önce bu sistemi hayata geçiren 5 Belediye var ancak sistemi tüm donanımıyla kullanan Türkiye’de sadece 3 Belediye mevcut ve biz bu 3 Belediyeden biriyiz. Bu sistem sizin hata yapmanızı engelleyen bir sistem. Bu sayede yer yer korkunç boyutlara ulaşan kağıt israfını da engelliyorsunuz. Teknolojiyi kullanarak sadece zamandan tasarruf sağlamıyor, doğayı da koruyoruz. Bu vesile ile, böylesi kısa bir zaman diliminde böylesi yoğun bir tempoya rağmen EBYS’yi sorunsuz bir şekilde kullanan ve sisteme entegre eden tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum” diye konuştu.
denizli haber / denizli 20 haber / Tavas Belediyesi Türkiye'de İlk 3'te

Tavas Belediyesi kullandığı teknoloji ile yeni bir başarıya daha imza attı. Kayıtlı Elektronik Posta (KEP), uygulamasıyla birlikte hayata geçirdiği, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS)’yi başarıyla uygulayan Tavas Belediyesi, Kalkınma Bakanlığı e-yazışma projesinde ülkemizde 4 iletim platformunu kullanan üçüncü belediye olarak yer aldı.

 

(Şu adresten görülebilir: http://www.e-yazisma.gov.tr/SitePages/entegrasyonsaglayanKurumlar.aspx )

 

Evrak ve Bürokrasiye Son

 

Kurumların oluşturduğu her türlü belgenin içeriğinin, şeklinin ve başka belgelerle olan ilişkilerinin korunmasını, belgenin üretiminden en son aşamasına kadar elektronik ortamda yönetilmesini sağlayan Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ne (EBYS) geçiş yapan Tavas Belediyesi, bu otomasyon sistemi ile kamu kurumları içinde yaşanabilen hantal yapıya son vermeyi amaçlıyor. Uygulanan elektronik imzanın (e-imza) güçlü yanı ise, TÜBİTAK ve Kamu Sertifikasyon Merkezi tarafından sunulan yürürlükteki en güvenli şifreleme ve nitelikli elektronik sertifikaya sahip olması. EBYS sistemiyle birlikte bürokratik işlemler ve evrak trafiği büyük oranda azaltılarak, vatandaşa çözüm ve kolaylık sağlanıyor.

 

Sürekli ve Kaliteli Hizmet

 

Tüm iç ve dış yazışmaları elektronik ortamda şeffaf belediyecilik ilkelerine uygun bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirten Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Kalkınma Bakanlığımızın E-Yazışma Projesi’ne ayak uyduran kurumlar arasında yerimizi aldık.

 

Bu başarı bizleri mutlu etti. Bu sistem sayesinde zamandan tasarruf sağlarken belediyemize bir işlem için başvuran vatandaşlarımıza daha süratli ve kaliteli hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Vatandaşlara daha iyi hizmet için sürekli yeniliklerin peşinde olduklarını ifade eden Başkan Akyol, “Elektronik imza sistemiyle harcanan emek, zaman ve kırtasiye maliyetinden tasarruf edeceğiz. EBYS sistemi kamu işlemlerinde yaşanabilecek tüm kişisel inisiyatifleri ortadan kaldırarak, her konunun güvenli ve sistemli bir şekilde işlemden geçmesini, kaydının tutulmasını ve arşivlenmesini sağlayacak. EBYS sayesinde daha kurallı, hızlı, dinamik bir yapıyı belediyemize kazandırmış oluyoruz. Şu an bizim kullandığımız sistem, Cumhurbaşkanlığının ve Dış İşleri Bakanlığı’nın kullandığı sistemle aynı. Daha önce bu sistemi hayata geçiren 5 Belediye var ancak sistemi tüm donanımıyla kullanan Türkiye’de sadece 3 Belediye mevcut ve biz bu 3 Belediyeden biriyiz. Bu sistem sizin hata yapmanızı engelleyen bir sistem. Bu sayede yer yer korkunç boyutlara ulaşan kağıt israfını da engelliyorsunuz. Teknolojiyi kullanarak sadece zamandan tasarruf sağlamıyor, doğayı da koruyoruz. Bu vesile ile, böylesi kısa bir zaman diliminde böylesi yoğun bir tempoya rağmen EBYS’yi sorunsuz bir şekilde kullanan ve sisteme entegre eden tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.