Yörük Türkmen Derneği’nden Vali Coşkun’a ziyaret

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 25.10.2023 - 14:37, Güncelleme: 25.10.2023 - 14:37
 

Yörük Türkmen Derneği’nden Vali Coşkun’a ziyaret

Pamukkale Yörük Türkmen Derneği Yönetim Kurulu, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun'u ziyaret etti.

Ziyarette Pamukkale Yörük Türkmen Derneği Başkanı İskender Doğan, Yönetim Kurulu üyeleri Celal Göçer, Sami Uyaroğlu, Bekir Kaymakçı, Durmuş Ali Çolak, Sevgi Tuyji, Keziban Akça, Perihan Kaya iştirak etti. Vali Ömer Faruk Coşkun "Atatürk'ün bir söylemi vardır. Yörükler bu ülkenin asli unsurudur. Toroslarda bir yörük çadırı tütüyorsa, ülkemiz teminattadır. Biz yöneticiler Yörük-Türkmenlere bu nedenle değer veriyoruz "dedi. Pamukkale Yörük Türkmen Derneği Başkanı İskender Doğan "Yörükler bayrağına, ezana, Kur'ana, ülkesine bağlı, vatansever insanlardır. Türkiye’nin üçte biri Yörük-Türkmen’idir. Son yıllarda kasıtlı olarak ormanlarımız yakılıyor. Bunu önlemenin tek yolu, yaylaları ve dağları yörüklere açmaktan geçer. Yörüklerin bekledikleri keçi ve koyunlar, ormanların dibinde oluşan otları, çam yapraklarını çayırları yer… Bu yangının yayılma riskini minimize eder. Yine yörükler ormanları gözü gibi bakar. Adeta ormanlarımızın doğal bekçileridir. Bu konudaki görüşlerimizi orman bakanlığına dosya halinde ilettik. Dernek olarak kitap çıkarmak ve film yapmak projemiz var. Bizler gelecek nesillere yörük kültürünü tanıtmak istiyoruz" dedi.
Pamukkale Yörük Türkmen Derneği Yönetim Kurulu, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun'u ziyaret etti.

Ziyarette Pamukkale Yörük Türkmen Derneği Başkanı İskender Doğan, Yönetim Kurulu üyeleri Celal Göçer, Sami Uyaroğlu, Bekir Kaymakçı, Durmuş Ali Çolak, Sevgi Tuyji, Keziban Akça, Perihan Kaya iştirak etti.

Vali Ömer Faruk Coşkun "Atatürk'ün bir söylemi vardır. Yörükler bu ülkenin asli unsurudur. Toroslarda bir yörük çadırı tütüyorsa, ülkemiz teminattadır. Biz yöneticiler Yörük-Türkmenlere bu nedenle değer veriyoruz "dedi.

Pamukkale Yörük Türkmen Derneği Başkanı İskender Doğan "Yörükler bayrağına, ezana, Kur'ana, ülkesine bağlı, vatansever insanlardır. Türkiye’nin üçte biri Yörük-Türkmen’idir. Son yıllarda kasıtlı olarak ormanlarımız yakılıyor. Bunu önlemenin tek yolu, yaylaları ve dağları yörüklere açmaktan geçer. Yörüklerin bekledikleri keçi ve koyunlar, ormanların dibinde oluşan otları, çam yapraklarını çayırları yer… Bu yangının yayılma riskini minimize eder. Yine yörükler ormanları gözü gibi bakar. Adeta ormanlarımızın doğal bekçileridir. Bu konudaki görüşlerimizi orman bakanlığına dosya halinde ilettik. Dernek olarak kitap çıkarmak ve film yapmak projemiz var. Bizler gelecek nesillere yörük kültürünü tanıtmak istiyoruz" dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.