Engellilerin Toplumsal Entegrasyonu

YAŞAM 16.08.2016 - 17:36, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Engellilerin Toplumsal Entegrasyonu

denizli haber / denizli 20 haber / Engellilerin Toplumsal Entegrasyonu

Engellilerin Toplumsal Entegrasyonu ve Engellilere Yönelik Toplumda Empati Oluşturma Projemizin (EDES 2015) 5. faaliyeti olan Engelli ve Engelli Ailelerine Yönelik Bilgilendirme Eğitimimiz 17 Ağustos 2016 tarihinde Saat 10.00 – 14.00 saatleri arasında Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda gerçekleştirilecektir.           Projede öngörüldüğü hali ile eğitimde engelliğe dair tanı konulmasından itibaren başlayan kriz süreci ve kriz ile baş etme yolları, engellinin yasal hakları ve başvuru yolları üzerinde durulacaktır. Eğitimin 2 oturumda tamamlanması planlanmaktadır. 1.oturumda engellinin yasal hakları ve başvuru yolları, kriz süreci ile alakalı eğitim verilecek olup 2.oturumda ise engelli ailelerin karşılaştıkları vakalar ve sorunlar üzerinden soru ve cevap metodu kullanılarak çözüm önerileri üzerinde durulacaktır. Oturumlar sonucu proje ekibimizce Çalıştay ’da değerlendirilmek üzere raporlandırılacaktır.    Söz konusu eğitimde 1. oturumun 10:00-12:00 saatleri arası, 12:00-12:30 çay/kahve molası, 2. oturumun ise 12:30-14:00 saatleri arasında yapılması planlanmaktadır. Eğitim, Pamukkale Üniversitesinde görevli Doç. Dr. Kamil ORHAN moderatörlüğünde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Ali Osman YÜKSEL, Özel Eğitim Öğretmeni aynı zamanda özel gereksinimli çocuk annesi Gülistan ÇANKAYA ve Rehberlik Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet URHAN tarafından verilecektir. Tüm Engelli vatandaşlarımız ve Aileleri davetlidir.
denizli haber / denizli 20 haber / Engellilerin Toplumsal Entegrasyonu

Engellilerin Toplumsal Entegrasyonu ve Engellilere Yönelik Toplumda Empati Oluşturma Projemizin (EDES 2015) 5. faaliyeti olan Engelli ve Engelli Ailelerine Yönelik Bilgilendirme Eğitimimiz 17 Ağustos 2016 tarihinde Saat 10.00 – 14.00 saatleri arasında Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda gerçekleştirilecektir.

         

Projede öngörüldüğü hali ile eğitimde engelliğe dair tanı konulmasından itibaren başlayan kriz süreci ve kriz ile baş etme yolları, engellinin yasal hakları ve başvuru yolları üzerinde durulacaktır. Eğitimin 2 oturumda tamamlanması planlanmaktadır.

1.oturumda engellinin yasal hakları ve başvuru yolları, kriz süreci ile alakalı eğitim verilecek olup

2.oturumda ise engelli ailelerin karşılaştıkları vakalar ve sorunlar üzerinden soru ve cevap metodu kullanılarak çözüm önerileri üzerinde durulacaktır. Oturumlar sonucu proje ekibimizce Çalıştay ’da değerlendirilmek üzere raporlandırılacaktır.

 

 Söz konusu eğitimde 1. oturumun 10:00-12:00 saatleri arası, 12:00-12:30 çay/kahve molası, 2. oturumun ise 12:30-14:00 saatleri arasında yapılması planlanmaktadır.

Eğitim, Pamukkale Üniversitesinde görevli Doç. Dr. Kamil ORHAN moderatörlüğünde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Ali Osman YÜKSEL, Özel Eğitim Öğretmeni aynı zamanda özel gereksinimli çocuk annesi Gülistan ÇANKAYA ve Rehberlik Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet URHAN tarafından verilecektir.

Tüm Engelli vatandaşlarımız ve Aileleri davetlidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.