Zeybekci:" Tüketici güven endeksimiz arttı"

EKONOMİ 23.08.2016 - 14:34, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Zeybekci:" Tüketici güven endeksimiz arttı"

denizli haber / denizli 20 haber / Zeybekci:" Tüketici güven endeksimiz arttı"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin tanıtım seferberliği kapsamında iş adamları, milletvekilleri ve STK Başkanları ile birlikte Hollanda- Lahey’de resmi ziyaret gerçekleştirdi. Zeybekci twitter hesabından yaptığı açıklamada,”Tüketici güven endeksimiz Ağustos ayında yüzde 11.1 arttı” dedi.   Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan gerçekleri, Türkiye'nin potansiyelini ve ekonomisini anlatmak için Hollanda- Lahey’de olduklarını belirten Zeybekçi; “ Tüketici güven endeksimiz Ağustos ayında yüzde 11,1 arttı ve 74,4 puanla bu seneki en yüksek seviyesine ulaştı. Darbe teşebbüsünden sonraki dönemi yansıtan ilk tüketici güven göstergesinin bu yönde gelişim sergilemesi sevdiricidir. Hem tüketicilerimizin maddi durum beklentisi, hem de genel ekonomik duruma ilişkin beklentileri ciddi bir artış sergiledi. Bu durum, istikrar artırıcı ve piyasa dostu ortamı güçlendirici adımlarımızın tüketiciler nezdinde karşılık bulduğunun açık göstergesidir. Ekonomik dinamizmimizde hiçbir aşınmaya müsaade etmeyecek, tüketicilerimizin güven algısını daha da iyileştireceğiz” dedi.
denizli haber / denizli 20 haber / Zeybekci:" Tüketici güven endeksimiz arttı"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin tanıtım seferberliği kapsamında iş adamları, milletvekilleri ve STK Başkanları ile birlikte Hollanda- Lahey’de resmi ziyaret gerçekleştirdi. Zeybekci twitter hesabından yaptığı açıklamada,”Tüketici güven endeksimiz Ağustos ayında yüzde 11.1 arttı” dedi.

 

Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan gerçekleri, Türkiye'nin potansiyelini ve ekonomisini anlatmak için Hollanda- Lahey’de olduklarını belirten Zeybekçi; “ Tüketici güven endeksimiz Ağustos ayında yüzde 11,1 arttı ve 74,4 puanla bu seneki en yüksek seviyesine ulaştı. Darbe teşebbüsünden sonraki dönemi yansıtan ilk tüketici güven göstergesinin bu yönde gelişim sergilemesi sevdiricidir. Hem tüketicilerimizin maddi durum beklentisi, hem de genel ekonomik duruma ilişkin beklentileri ciddi bir artış sergiledi. Bu durum, istikrar artırıcı ve piyasa dostu ortamı güçlendirici adımlarımızın tüketiciler nezdinde karşılık bulduğunun açık göstergesidir.

Ekonomik dinamizmimizde hiçbir aşınmaya müsaade etmeyecek, tüketicilerimizin güven algısını daha da iyileştireceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.