Mehmet Erken Durmuyor

SPOR 26.08.2016 - 12:28, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Mehmet Erken Durmuyor

denizli haber / denizli 20 haber / Mehmet Erken Durmuyor

Bisiklet Türkiye Şampiyonası Yol Yarışlarının üst üste son üç ayağında altın madalya kazanan Denizlili genç bisikletçi Mehmet Erken, bu alanda Türkiye’nin 1 numarası olduğunu kanıtladı. Bu başarısıyla milli davet alan sporcumuz, Eylül ayında Balkanlarda yarışacak.   ÖNCE SİVAS, ARDINDAN ORDU’DA SAHNE ALDI   Bisiklet sporunda Denizli’den Türk Sporuna bir yıldız daha doğuyor. Henüz 16 yaşında bisikletin Türkiye’de ki en hızlıları arasına adını yazdıran Denizlili Mehmet Erken, Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleşen Türkiye Şampiyonası Yol Yarışlarında üst üste üçüncü kez finiş çizgisini ilk geçen pedal oldu. Önce Sivas’ta sahne alan Erken, 12 km’lik Zamana Karşı yarışını, 15.13dk. derece ile 47 km/s’lik müthiş bir zamanla geçerek Türkiye Şampiyonu olmuştu. 11-13 Ağustos tarihlerinde ise Ordu’da piste çıkan bisikletçilerin kıyasıya mücadelesi büyük bir heyecana sahne oldu. ARKADAN GELEREK BİRİNCİ BİTİRDİ   Yarışın 5. turunda turu önde götüren üç kişi ile arkadaki ana grup arasında fark 30 saniyeye kadar çıktı. Yarışın kazananın bu 3 kişiden biri olacağına gözüyle bakılırken arka gruptan tek başına müthiş bir atak yapan Denizlili Mehmet Erken yarışın 8. turunda öndeki kaçış grubunu yakalamayı başardı. Bu grupla 4 tur daha atan Mehmet Erken yarışın 12. turunda yine atak yaptı ve son 4 tur tek başına mükemmel bir zamana karşı performans sergileyerek çizgiyi ana grubun 1.30 sn önünde geçerek bir kez daha Türkiye birincisi oldu.   KASTAMONU’DA ZİRVENİN SAHİBİ DEĞİŞMEDİ   Türkiye Şampiyonası'nın sondan bir önceki ayağı olan Puanlı Kastamonu Yol Yarışları 19-22 Ağustos tarihlerinde Kastamonu’da yapıldı. 14 km'lik  ''Tırmanma Zamana Karşı''  etabında yarışmanın favorisi olan Mehmet Erken, en yakın rakibine 27 sn fark atarak 21dk 41sn'lik derecesiyle yine bu dalda geçilmez olduğunu kanıtladı ve Türkiye Birincisi oldu. Mehmet Erken bu başarısıyla Bisiklet otoriterlerinden tam not alarak Yıldızlar Milli Takıma girmeyi başardı. Denizlili genç sporcu Eylül ayında gerçekleşecek Balkan Şampiyonası'nda milli formayı terletecek.  
denizli haber / denizli 20 haber / Mehmet Erken Durmuyor

Bisiklet Türkiye Şampiyonası Yol Yarışlarının üst üste son üç ayağında altın madalya kazanan Denizlili genç bisikletçi Mehmet Erken, bu alanda Türkiye’nin 1 numarası olduğunu kanıtladı. Bu başarısıyla milli davet alan sporcumuz, Eylül ayında Balkanlarda yarışacak.

 

ÖNCE SİVAS, ARDINDAN ORDU’DA SAHNE ALDI

 

Bisiklet sporunda Denizli’den Türk Sporuna bir yıldız daha doğuyor. Henüz 16 yaşında bisikletin Türkiye’de ki en hızlıları arasına adını yazdıran Denizlili Mehmet Erken, Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleşen Türkiye Şampiyonası Yol Yarışlarında üst üste üçüncü kez finiş çizgisini ilk geçen pedal oldu.

Önce Sivas’ta sahne alan Erken, 12 km’lik Zamana Karşı yarışını, 15.13dk. derece ile 47 km/s’lik müthiş bir zamanla geçerek Türkiye Şampiyonu olmuştu. 11-13 Ağustos tarihlerinde ise Ordu’da piste çıkan bisikletçilerin kıyasıya mücadelesi büyük bir heyecana sahne oldu.

ARKADAN GELEREK BİRİNCİ BİTİRDİ

 

Yarışın 5. turunda turu önde götüren üç kişi ile arkadaki ana grup arasında fark 30 saniyeye kadar çıktı. Yarışın kazananın bu 3 kişiden biri olacağına gözüyle bakılırken arka gruptan tek başına müthiş bir atak yapan Denizlili Mehmet Erken yarışın 8. turunda öndeki kaçış grubunu yakalamayı başardı. Bu grupla 4 tur daha atan Mehmet Erken yarışın 12. turunda yine atak yaptı ve son 4 tur tek başına mükemmel bir zamana karşı performans sergileyerek çizgiyi ana grubun 1.30 sn önünde geçerek bir kez daha Türkiye birincisi oldu.

 

KASTAMONU’DA ZİRVENİN SAHİBİ DEĞİŞMEDİ

 

Türkiye Şampiyonası'nın sondan bir önceki ayağı olan Puanlı Kastamonu Yol Yarışları 19-22 Ağustos tarihlerinde Kastamonu’da yapıldı. 14 km'lik  ''Tırmanma Zamana Karşı''  etabında yarışmanın favorisi olan Mehmet Erken, en yakın rakibine 27 sn fark atarak 21dk 41sn'lik derecesiyle yine bu dalda geçilmez olduğunu kanıtladı ve Türkiye Birincisi oldu.

Mehmet Erken bu başarısıyla Bisiklet otoriterlerinden tam not alarak Yıldızlar Milli Takıma girmeyi başardı. Denizlili genç sporcu Eylül ayında gerçekleşecek Balkan Şampiyonası'nda milli formayı terletecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.