8 Asırlık Gelenek Devam Ediyor

KÜLTÜR 28.08.2016 - 11:08, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

8 Asırlık Gelenek Devam Ediyor

Denizli'nin Çal ilçesin çobanlar arasında 8 asırdır sürdürülen "Sudan Koyun Geçirme" yarışması başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren şenlik alanında başlayan etkinlikler çerçevesinde, kangal köpekleri ve koyun sürüleri eşliğinde yapılan yürüyüşle Yörük göçü canlandırıldı.   Çal, Çivril ve Baklan ilçelerinden çobanların sürüleriyle katıldığı yarışmada, çobanlar "sadakat" ve "sevgilerini" göstermeleri için koyunlarını Büyük Menderes Nehri'nden geçirmeye çalıştı. Suyun içine giren ve ıslıkla sürüyü çağıran çobanlar, "elci" olarak adlandırdıkları baş koyunun ardından sürülerinin nehri geçerek kıyıya ulaşması için uğraşıyor. Sürülerin suya atlaması sırasında maniler söyleniyor, davul zurnalarla çobanlar motive ediliyor. Sıcaklar yüzünden suya girmek istemeyen koyunlar çobanlarına zor anlar yaşatıyor.  

Denizli'nin Çal ilçesin çobanlar arasında 8 asırdır sürdürülen "Sudan Koyun Geçirme" yarışması başladı.
Sabahın erken saatlerinden itibaren şenlik alanında başlayan etkinlikler çerçevesinde, kangal köpekleri ve koyun sürüleri eşliğinde yapılan yürüyüşle Yörük göçü canlandırıldı.

 

Çal, Çivril ve Baklan ilçelerinden çobanların sürüleriyle katıldığı yarışmada, çobanlar "sadakat" ve "sevgilerini" göstermeleri için koyunlarını Büyük Menderes Nehri'nden geçirmeye çalıştı. Suyun içine giren ve ıslıkla sürüyü çağıran çobanlar, "elci" olarak adlandırdıkları baş koyunun ardından sürülerinin nehri geçerek kıyıya ulaşması için uğraşıyor. Sürülerin suya atlaması sırasında maniler söyleniyor, davul zurnalarla çobanlar motive ediliyor. Sıcaklar yüzünden suya girmek istemeyen koyunlar çobanlarına zor anlar yaşatıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.