Altında Büyük Düşüş

DENİZLİ 01.09.2016 - 11:26, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Altında Büyük Düşüş

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) zorunlu karşılıklara ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamlara göre altının ons fiyatında ve çeyrek altın fiyatlarında düşüşler yaşandı belirtildi. Yüzde 30 olarak belirlenen opsiyon imkanına  yüzde  5 oranında yeni bir dilim eklendiği bildirildi.     Altın cinsinden tasarrufların ekonomiye kazandırılması ve rezervlerin artırılması amacıyla; Rezerv Opsiyon İmkanı kapsamında zorunlu karşılığa standart altın kabulü için sağlanan yüzde 30 oranına ilave olarak yüzde 5 oranında yeni bir dilimin eklenmesi, bu dilime kabul edilecek standart altınların kaynağının uygulama esaslarında belirtilecek tarihten itibaren bankalar tarafından yurt içi yerleşiklerden toplanacak işlenmiş veya hurda altın olma şartının getirilmesi, bu dilim için rezerv opsiyon katsayısının 1 olarak belirlenmesi kararlaştırıldığı kaydedildi. İşte altın fiyatları;   Altın Fiyatları

 

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) zorunlu karşılıklara ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamlara göre altının ons fiyatında ve çeyrek altın fiyatlarında düşüşler yaşandı belirtildi. Yüzde 30 olarak belirlenen opsiyon imkanına  yüzde  5 oranında yeni bir dilim eklendiği bildirildi.

 

 

Altın cinsinden tasarrufların ekonomiye kazandırılması ve rezervlerin artırılması amacıyla; Rezerv Opsiyon İmkanı kapsamında zorunlu karşılığa standart altın kabulü için sağlanan yüzde 30 oranına ilave olarak yüzde 5 oranında yeni bir dilimin eklenmesi, bu dilime kabul edilecek standart altınların kaynağının uygulama esaslarında belirtilecek tarihten itibaren bankalar tarafından yurt içi yerleşiklerden toplanacak işlenmiş veya hurda altın olma şartının getirilmesi, bu dilim için rezerv opsiyon katsayısının 1 olarak belirlenmesi kararlaştırıldığı kaydedildi.

İşte altın fiyatları;

 

Altın Fiyatları

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.