20 li Yaşlarda Saç Beyazlaması

SAĞLIK 20.09.2016 - 13:06, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

20 li Yaşlarda Saç Beyazlaması

denizli 20 haber / denizli haber / 20 li Yaşlarda Saç Beyazlaması

Saç ile ilgili sorunların başında, saç dökülmesi ilk sırayı almakla birlikte, saçların beyazlaması da, kişilerin kafasını meşgul eden önemli bir konudur.   İlerleyen yaş ile birlikte elbette ki, saç beyazlar. Fakat, bazen erken yaşlarda,  saçlara aklar düşebiliyor. Henüz, 20 li yaşlarda bile, saçlar beyazlıyabiliyor. Saçların beyazlaşması, melanin üretiminin yavaşlaması sonucu ortaya çıkar. Melaninin azalması nedeniyle pigman oluşmaz. Pigman saçlara renk veren maddedir. Melaninin azalması ile pigman yerine hava kesecikleri (oksijen kesesi) oluşur, böylece saçlar beyazlaşır. B-Vitamini yetersizliği ise, stres, depresyon, sinirlilik ve benzeri psikolojik rahatsızlıklar, beyaz un mamülleri, aşırı şekerli besinler ve aşırı hayvansal besinleri fazla tüketilmesi ile ortaya çıkar. Hayvansal besinler yağlanmaya neden olur ve buda vitaminlerin absorbesini zorlaştırır.Yani, melaninin azalması ile saç beyazlamaya başlar. Melanini azaltan neden, vitamin-B kompleksinden biri veya bir kaçının azalması veya yetersiz olmasıdır.   Erken Yaşta Saçların Beyazlamasına Yol Açan Nedenler : * % 90 genetik yapıdan kaynaklanır, * B vitamini eksikliği, * Stres, depresyon, sinirlilik ve benzeri psikolojik rahatsızlıklar, * Beyaz un mamülleri, aşırı şekerli besinler ve aşırı hayvansal besinlerin tüketimi.
denizli 20 haber / denizli haber / 20 li Yaşlarda Saç Beyazlaması

Saç ile ilgili sorunların başında, saç dökülmesi ilk sırayı almakla birlikte, saçların beyazlaması da, kişilerin kafasını meşgul eden önemli bir konudur.

 

İlerleyen yaş ile birlikte elbette ki, saç beyazlar. Fakat, bazen erken yaşlarda,  saçlara aklar düşebiliyor. Henüz, 20 li yaşlarda bile, saçlar beyazlıyabiliyor.

Saçların beyazlaşması, melanin üretiminin yavaşlaması sonucu ortaya çıkar. Melaninin azalması nedeniyle pigman oluşmaz. Pigman saçlara renk veren maddedir. Melaninin azalması ile pigman yerine hava kesecikleri (oksijen kesesi) oluşur, böylece saçlar beyazlaşır.


B-Vitamini yetersizliği ise, stres, depresyon, sinirlilik ve benzeri psikolojik rahatsızlıklar, beyaz un mamülleri, aşırı şekerli besinler ve aşırı hayvansal besinleri fazla tüketilmesi ile ortaya çıkar. Hayvansal besinler yağlanmaya neden olur ve buda vitaminlerin absorbesini zorlaştırır.Yani, melaninin azalması ile saç beyazlamaya başlar. Melanini azaltan neden, vitamin-B kompleksinden biri veya bir kaçının azalması veya yetersiz olmasıdır.

 

Erken Yaşta Saçların Beyazlamasına Yol Açan Nedenler :

* % 90 genetik yapıdan kaynaklanır,

* B vitamini eksikliği,

* Stres, depresyon, sinirlilik ve benzeri psikolojik rahatsızlıklar,

* Beyaz un mamülleri, aşırı şekerli besinler ve aşırı hayvansal besinlerin tüketimi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.