Kabağı görenler şaşırdı

DENİZLİ 27.09.2016 - 08:54, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Kabağı görenler şaşırdı

denizli haber / denizli 20 haber / Kabağı görenler şaşırdı

Denizli Acıpayam ilçesinde bir çiftçi tarafından yetiştirilen bal kabağı, 41 kilo 550 gram büyüklüğündeki kabağı görenler gözlerine inanamadı.   Edinilen bilgilere göre, Acıpayam ilçesi Dedebağ Mahallesi’nden 47 yaşındaki Mehmet Maden adlı çiftçi tarlasında yetişen kabağı son güne kadar gözü gibi baktı.   Dedebağ mahallesi Erenler Önü mevkisindeki tarlasına ektiği iki köken bal kabağı, verdiği ürünler ile şaşırttı. İki kök bal kabağında altı adet bal kabağı yetişmeye başladı. Yetişen kabaklardan biri ise 41 kilo 550 gram geldi. Diğeri ise 34 kilo 600 gram üçüncüsü ise 30 kilo geldi.   Mehmet Maden “Komşumuzdan aldığımız tohumu tarlaya ektik. İki kökten büyüyen bal kabağının bir tanesi son olarak 41 kilo 550 gram geldi. Biraz daha bekleseydi kilosu artacaktı. Ancak çalınmasından endişe ettiğim için kabağı evime getirdim” dedi. Maden, İki kök fidandan fazlasıyla ürün aldığı için isteyen Restoran olursa kabağı satabileceğini söyledi.     Kaynak: Acıpayam gazetesi
denizli haber / denizli 20 haber / Kabağı görenler şaşırdı

Denizli Acıpayam ilçesinde bir çiftçi tarafından yetiştirilen bal kabağı, 41 kilo 550 gram büyüklüğündeki kabağı görenler gözlerine inanamadı.

 

Edinilen bilgilere göre, Acıpayam ilçesi Dedebağ Mahallesi’nden 47 yaşındaki Mehmet Maden adlı çiftçi tarlasında yetişen kabağı son güne kadar gözü gibi baktı.

 

Dedebağ mahallesi Erenler Önü mevkisindeki tarlasına ektiği iki köken bal kabağı, verdiği ürünler ile şaşırttı. İki kök bal kabağında altı adet bal kabağı yetişmeye başladı. Yetişen kabaklardan biri ise 41 kilo 550 gram geldi. Diğeri ise 34 kilo 600 gram üçüncüsü ise 30 kilo geldi.

 

Mehmet Maden “Komşumuzdan aldığımız tohumu tarlaya ektik. İki kökten büyüyen bal kabağının bir tanesi son olarak 41 kilo 550 gram geldi. Biraz daha bekleseydi kilosu artacaktı. Ancak çalınmasından endişe ettiğim için kabağı evime getirdim” dedi.

Maden, İki kök fidandan fazlasıyla ürün aldığı için isteyen Restoran olursa kabağı satabileceğini söyledi.

 

 

Kaynak: Acıpayam gazetesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.