Cumhuriyet Bayramı Denizli'de coşkuyla kutlandı

DENİZLİ 29.10.2016 - 13:51, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Cumhuriyet Bayramı Denizli'de coşkuyla kutlandı

denizli haber / denizli 20 haber / Cumhuriyet Bayramı Denizli'de coşkuyla kutlandı

Denizli’de Cumhuriyetin 93. kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Cumhuriyetin 93. kuruluş yıldönümü kapsamında ilk olarak Denizli Vali Ahmet Altıparmak, tebrikleri kabul etti.   Törenler, Valilik önündeki meydanda Vali Ahmet Altıparmak, 11.Komando Tugayı Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın halkı selamlamasıyla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden programda Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Cumhuriyetin bilimde, eğitimde, kültürde, sağlıkta, ekonomide, sosyal yaşamda, askeri alanda var olan tüm kazanımların ve değerlerin çağdaş uygarlık düzeyine erişmek adına atılan her adımın, alınan her yolun şaşmaz güvencesi olduğunu belirtti. Büyük bir imparatorluktan Cumhuriyete giden yolu çok iyi bilmek, anlamak ve her zaman hatırımızda canlı tutmak zorunda olunması gerektiğini belirten ifade eden Altıparmak, Türkiye’nin içindeki ve dışındaki şer odaklarının her türlü oyununa rağmen kutlu yürüyüşün süreceğini kaydetti. Altıparmak şöyle devam etti: “Bilgi çağında ülkemizin kalkınmasının, modern çağın gerektirdiği şekilde eğitilmiş insan gücüyle olacağının bilincindeyiz. Ancak şunu unutmamalıyız ki, milli ve manevi değerlerin farkında olmayan, değerlerine yabancılaşmış, Türk kimliğinin ne ifade ettiğini bilmeyen ve de küçümseyen, yani gaflet içinde olanların dünya milletleri içerisindeki varlıklarını anlamlandırmaları mümkün olamaz. Dolayısıyla öz benliğine yabancılaşmamış gençler ancak Türk milletinin şiarının saygınlık ve onur olduğunu bilirler. Heyecanınızı bu millete, bu ülkeye olan hizmet etme ideallerinizi asla yitirmeyiniz. Türkiye Cumhuriyeti önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir. Benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek uygar dünyanın onurlu üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir. Bu onurlu mücadeleyi, bu onurlu yürüyüşü durdurmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Dünya var oldukça ay yıldızlı şanlı bayrağımız dalgalanmaya devam edecek ve göklerden ala inmeyecektir.” Konuşmasının ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibi bir gösteri düzenledi. Program, okul, STK ve askeri geçişini ardından sona erdi.  Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından öğrenciler şiir okudu, halk oyunları ekipleri ise gösteri yaptı. Ardından Dernek, Sendikalar, sivil toplum örgütleri, öğrenciler kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.
denizli haber / denizli 20 haber / Cumhuriyet Bayramı Denizli'de coşkuyla kutlandı

Denizli’de Cumhuriyetin 93. kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Cumhuriyetin 93. kuruluş yıldönümü kapsamında ilk olarak Denizli Vali Ahmet Altıparmak, tebrikleri kabul etti.

 

Törenler, Valilik önündeki meydanda Vali Ahmet Altıparmak, 11.Komando Tugayı Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın halkı selamlamasıyla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden programda Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Cumhuriyetin bilimde, eğitimde, kültürde, sağlıkta, ekonomide, sosyal yaşamda, askeri alanda var olan tüm kazanımların ve değerlerin çağdaş uygarlık düzeyine erişmek adına atılan her adımın, alınan her yolun şaşmaz güvencesi olduğunu belirtti.


Büyük bir imparatorluktan Cumhuriyete giden yolu çok iyi bilmek, anlamak ve her zaman hatırımızda canlı tutmak zorunda olunması gerektiğini belirten ifade eden Altıparmak, Türkiye’nin içindeki ve dışındaki şer odaklarının her türlü oyununa rağmen kutlu yürüyüşün süreceğini kaydetti.

Altıparmak şöyle devam etti:


“Bilgi çağında ülkemizin kalkınmasının, modern çağın gerektirdiği şekilde eğitilmiş insan gücüyle olacağının bilincindeyiz. Ancak şunu unutmamalıyız ki, milli ve manevi değerlerin farkında olmayan, değerlerine yabancılaşmış, Türk kimliğinin ne ifade ettiğini bilmeyen ve de küçümseyen, yani gaflet içinde olanların dünya milletleri içerisindeki varlıklarını anlamlandırmaları mümkün olamaz. Dolayısıyla öz benliğine yabancılaşmamış gençler ancak Türk milletinin şiarının saygınlık ve onur olduğunu bilirler. Heyecanınızı bu millete, bu ülkeye olan hizmet etme ideallerinizi asla yitirmeyiniz. Türkiye Cumhuriyeti önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir. Benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek uygar dünyanın onurlu üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir. Bu onurlu mücadeleyi, bu onurlu yürüyüşü durdurmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Dünya var oldukça ay yıldızlı şanlı bayrağımız dalgalanmaya devam edecek ve göklerden ala inmeyecektir.”


Konuşmasının ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibi bir gösteri düzenledi. Program, okul, STK ve askeri geçişini ardından sona erdi.

 Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından öğrenciler şiir okudu, halk oyunları ekipleri ise gösteri yaptı. Ardından Dernek, Sendikalar, sivil toplum örgütleri, öğrenciler kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.