Dalaman Çayı kaderine mi terk edildi?

DENİZLİ 27.11.2016 - 11:03, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Dalaman Çayı kaderine mi terk edildi?

Dalaman Çayı kaderine mi terk edildi? / denizli haber / denizli 20 haber

Denizli'de Acıpayam Ovası için büyük önem taşıyan Dalaman Çayı kaderine mi terk edildi. Uzun süredir kirliliğin had safhaya çıktığı Dalaman Çayı kirlenmeye devam ediyor.   Meydana gelen kirlilik nedeniyle büyükbaş hayvanlar ve balık ölümleri devam ederken, Dalaman çayı Akdeniz’i de kirletiyor.    Burdur'un Gölhisar İlçesi'nin güneyindeki Yeşilgöl Dağları'ndan doğup, Acıpayam Ovası'nı geçerek Dalamandan Akdeniz'e dökülen 229 kilometre uzunluğundaki Dalaman Çayı şimdi denize zehir taşıyor.   Daha önce kirliliğin sebebinin tespit edilmesine rağmen, hala bir önlem ve çalışma yapılmazken, Dalaman Çayı gün geçtikçe daha fazla kirleniyor. Denizli’nin bir bakana sahip olması ve ayrıca 6 milletvekili bulunmasına rağmen hiçbir siyasinin, bu konuya el atmaması Dalaman Çayı’nın kaderine terk edildiği yorumlarına neden oluyor.   Fabrika atıkları, kanalizasyon atıkları nedeniyle siyah bir renge bürünen Dalaman Çayı için, bölge halkının feryadı sonuçsuz kalıyor.      
Dalaman Çayı kaderine mi terk edildi? / denizli haber / denizli 20 haber

Denizli'de Acıpayam Ovası için büyük önem taşıyan Dalaman Çayı kaderine mi terk edildi. Uzun süredir kirliliğin had safhaya çıktığı Dalaman Çayı kirlenmeye devam ediyor.

 

Meydana gelen kirlilik nedeniyle büyükbaş hayvanlar ve balık ölümleri devam ederken, Dalaman çayı Akdeniz’i de kirletiyor.

 

 Burdur'un Gölhisar İlçesi'nin güneyindeki Yeşilgöl Dağları'ndan doğup, Acıpayam Ovası'nı geçerek Dalamandan Akdeniz'e dökülen 229 kilometre uzunluğundaki Dalaman Çayı şimdi denize zehir taşıyor.

 

Daha önce kirliliğin sebebinin tespit edilmesine rağmen, hala bir önlem ve çalışma yapılmazken, Dalaman Çayı gün geçtikçe daha fazla kirleniyor. Denizli’nin bir bakana sahip olması ve ayrıca 6 milletvekili bulunmasına rağmen hiçbir siyasinin, bu konuya el atmaması Dalaman Çayı’nın kaderine terk edildiği yorumlarına neden oluyor.

 

Fabrika atıkları, kanalizasyon atıkları nedeniyle siyah bir renge bürünen Dalaman Çayı için, bölge halkının feryadı sonuçsuz kalıyor.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.