Sema Ramazanoğlu: "Kadınlarımız şimdi daha güçlü"

GÜNDEM 05.12.2016 - 11:19, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Sema Ramazanoğlu: "Kadınlarımız şimdi daha güçlü"

Sema Ramazanoğlu: "Kadınlarımız şimdi daha güçlü" / denizli haber / denizli 20 haber

AK Parti Denizli Milletvekili, Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin yıldönümünü kutladı, AK Parti iktidarı döneminde Türk Kadınının daha güçlü olduğunu kaydetti.   Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 82’nci yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan AK Parti Denizli Milletvekili, Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, 1934’te verilen seçme ve seçilme hakkının bir boyutuyla uzun yıllar eksik kaldığının altını çizdi.   “İNSAN HAKLARIYLA ÇELİŞİYORDU” Başörtülü kadınların bu haktan 80 yıl boyunca yararlanamadığını, belediye meclisleri ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yer alamadığını belirten Dr. Ramazanoğlu, “Demokrasinin ve insan haklarının özüyle çelişen bu durum AK Parti'nin kararlı ve güçlü mücadelesi ile son bulmuştur” dedi.   “DEVRİM NİTELİĞİNDE DÜZENLEMELER” AK Parti’nin, iktidara geldiği 2002 yılından bu yana kadınların toplumda daha etkin yer alabilmeleri için ‘Devrim’ niteliğinde düzenlemeler gerçekleştirdiğini belirten Milletvekili Dr. Ramazanoğlu, şunları söyledi: “Kadınlarımıza yönelik haksız uygulamaların sona ermesi, eğitimden mahrum bırakılan kızlarımızın eğitime kazandırılması için çalıştık. AK Parti iktidarında Anayasa'da kadınlara yönelik "pozitif ayrımcılık" ilkesinin yer almasına öncülük ettik.   “KADIN-ERKEK GÜÇBİRLİĞİYLE 2023’E...” Çeşitli kanunlarda ve çalışma hayatında yaptığımız önemli değişikliklerle kadınların toplum hayatındaki konumlarını daha da güçlendirdik. Son olarak, Demokrasinin önündeki engelleri kaldırarak, kadın erkek güç birliğiyle 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyeceğiz. Türk kadınının seçme ve seçilme hakkına sahip oluşunun 82.yılı kutlu olsun.”
Sema Ramazanoğlu: "Kadınlarımız şimdi daha güçlü" / denizli haber / denizli 20 haber

AK Parti Denizli Milletvekili, Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin yıldönümünü kutladı, AK Parti iktidarı döneminde Türk Kadınının daha güçlü olduğunu kaydetti.

 

Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 82’nci yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan AK Parti Denizli Milletvekili, Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, 1934’te verilen seçme ve seçilme hakkının bir boyutuyla uzun yıllar eksik kaldığının altını çizdi.

 

“İNSAN HAKLARIYLA ÇELİŞİYORDU”

Başörtülü kadınların bu haktan 80 yıl boyunca yararlanamadığını, belediye meclisleri ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yer alamadığını belirten Dr. Ramazanoğlu, “Demokrasinin ve insan haklarının özüyle çelişen bu durum AK Parti'nin kararlı ve güçlü mücadelesi ile son bulmuştur” dedi.

 

“DEVRİM NİTELİĞİNDE DÜZENLEMELER”

AK Parti’nin, iktidara geldiği 2002 yılından bu yana kadınların toplumda daha etkin yer alabilmeleri için ‘Devrim’ niteliğinde düzenlemeler gerçekleştirdiğini belirten Milletvekili Dr. Ramazanoğlu, şunları söyledi:

“Kadınlarımıza yönelik haksız uygulamaların sona ermesi, eğitimden mahrum bırakılan kızlarımızın eğitime kazandırılması için çalıştık. AK Parti iktidarında Anayasa'da kadınlara yönelik "pozitif ayrımcılık" ilkesinin yer almasına öncülük ettik.

 

“KADIN-ERKEK GÜÇBİRLİĞİYLE 2023’E...”

Çeşitli kanunlarda ve çalışma hayatında yaptığımız önemli değişikliklerle kadınların toplum hayatındaki konumlarını daha da güçlendirdik. Son olarak, Demokrasinin önündeki engelleri kaldırarak, kadın erkek güç birliğiyle 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyeceğiz. Türk kadınının seçme ve seçilme hakkına sahip oluşunun 82.yılı kutlu olsun.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.