Oda ve Dernekler gazeteciyi gazetecilere şikayet etti

DENİZLİ 26.01.2017 - 13:11, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Oda ve Dernekler gazeteciyi gazetecilere şikayet etti

Denizli'de yerel bir gazete tarafından yapılan röportaj sonrası yayınlanan sözlerin kendileri tarafından söylenmediğini iddia eden Oda ve Dernekler Denizli Gazeteciler Cemiyetinde bir araya gelerek, haberi yapan yerel gazete ve gazeteciyi kınayarak ortak açıklama yaptılar.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısına Büyükşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Kalan, Denizli Arı Yetiştiricileri Birliği 2. Başkanı Mehmet Sarıoğlu, Denizli İşitme Engeliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu, Denizli Geri Dönüşümcüler Derneği Başkanı Burhan Armutçu, Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erol Tüzen ve Denizli Tesisatçılar Odası Başkanı Murat Gürsoy katıldı.   Oda ve Dernek Başkanları adına ortak açıklamayı Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erol Tüzen yaptı. Yaklaşık 10 gündür 6 dernek ve oda başkanı ile bir gazete tarafından röportajlar yapıldığını belirten Tüzen, Gazetecilik etik, ahlak ve ilkelerini hiçe sayıp yaptığı yalan haberlerle kamuoyunu yanıltan yerel gazeteyi  kınamak için bir araya geldiklerini belirti.     Yaklaşık 10 gündür çeşitli tarihlerde dernek ve oda başkanlarımızla yerel bir gazete tarafından röportaj ve haber yapılmak istenmiş, tüm arkadaşlarımız toplumu bilgilendirmek, oda ve dernek faaliyetlerimizi anlatmak için sorulan sorulara masumane bir şekilde cevap vermiştir.  Ancak ertesi gün gazetede gördüğümüz haber ve röportajlar karşısında her birimiz adeta şok olduk. Gazetede, söz konusu muhabire verdiğimiz bilgilerin yanında Denizli Büyükşehir Belediyesini zan altında bırakacak; söylemediğimiz gerçek dışı düşmanca beyanlara dayalı ve tamamen çarpıtılmış bir şekilde kaleme alınmış bir röportaj gördük.   Etik ve ahlaki değerleri hiçe sayan bu gazetenin, kendi çıkarları doğrultusundaki yorum ve eklemeleriyle kaleme aldığı yazı toplumda infial yaratmış olup, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Odamızın, derneğimizin ve şahsımızın adı kullanılarak planlı ve kasıtlı bir şekilde Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yalan ithamlarla suçlanmasını kabul edemeyiz. Denizli Büyükşehir Belediyesinin ve Sayın Başkan Osman Zolan’ın bu şehre verdiği hizmetler ve yoğun çalışmalar herkes tarafından takdirle karşılanırken, basın yoluyla yapılan bu saldırıyı da şiddetle kınıyoruz.   Çoğumuzun röportajlarında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’dan bizlerden desteklerini esirgemediği şeklinde bahsetmemize rağmen beyan etmediğimiz düşmanca sözlerin yazılması bizleri de derinden üzmüştür. Tarafımızdan düşmanca hiçbir şekilde beyan ve söylem olmamasına rağmen kişisel husumet ve çıkarlar doğrultusunda yazılan haberlerin nasıl bir güç tarafından neden yapıldığını da anlamakta güçlük çekiyoruz. Ancak adımız kullanılarak yapılan bu davranışı bırakın basın etik, ahlak ve ilkelerini insanlığa dahi sığmadığının farkındayız.   Yerel Gazetenin bu tutumunun hiçbir insaf ve iyi niyet ölçüsü ile bağdaşmayan yıpratma ve yıldırma amaçlı olduğu açıktır. Bu çirkin davranış karşısında her birimizin tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı bildiriyoruz. Kamuoyunu yanıltan, art niyetli, hiçbir ahlaki değere sığmayan bu davranışı şiddetle kınıyoruz" dedi.
Denizli'de yerel bir gazete tarafından yapılan röportaj sonrası yayınlanan sözlerin kendileri tarafından söylenmediğini iddia eden Oda ve Dernekler Denizli Gazeteciler Cemiyetinde bir araya gelerek, haberi yapan yerel gazete ve gazeteciyi kınayarak ortak açıklama yaptılar.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısına Büyükşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Kalan, Denizli Arı Yetiştiricileri Birliği 2. Başkanı Mehmet Sarıoğlu, Denizli İşitme Engeliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu, Denizli Geri Dönüşümcüler Derneği Başkanı Burhan Armutçu, Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erol Tüzen ve Denizli Tesisatçılar Odası Başkanı Murat Gürsoy katıldı.

 

Oda ve Dernek Başkanları adına ortak açıklamayı Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erol Tüzen yaptı. Yaklaşık 10 gündür 6 dernek ve oda başkanı ile bir gazete tarafından röportajlar yapıldığını belirten Tüzen, Gazetecilik etik, ahlak ve ilkelerini hiçe sayıp yaptığı yalan haberlerle kamuoyunu yanıltan yerel gazeteyi  kınamak için bir araya geldiklerini belirti.

   

Yaklaşık 10 gündür çeşitli tarihlerde dernek ve oda başkanlarımızla yerel bir gazete tarafından röportaj ve haber yapılmak istenmiş, tüm arkadaşlarımız toplumu bilgilendirmek, oda ve dernek faaliyetlerimizi anlatmak için sorulan sorulara masumane bir şekilde cevap vermiştir.  Ancak ertesi gün gazetede gördüğümüz haber ve röportajlar karşısında her birimiz adeta şok olduk. Gazetede, söz konusu muhabire verdiğimiz bilgilerin yanında Denizli Büyükşehir Belediyesini zan altında bırakacak; söylemediğimiz gerçek dışı düşmanca beyanlara dayalı ve tamamen çarpıtılmış bir şekilde kaleme alınmış bir röportaj gördük.

 

Etik ve ahlaki değerleri hiçe sayan bu gazetenin, kendi çıkarları doğrultusundaki yorum ve eklemeleriyle kaleme aldığı yazı toplumda infial yaratmış olup, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Odamızın, derneğimizin ve şahsımızın adı kullanılarak planlı ve kasıtlı bir şekilde Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yalan ithamlarla suçlanmasını kabul edemeyiz. Denizli Büyükşehir Belediyesinin ve Sayın Başkan Osman Zolan’ın bu şehre verdiği hizmetler ve yoğun çalışmalar herkes tarafından takdirle karşılanırken, basın yoluyla yapılan bu saldırıyı da şiddetle kınıyoruz.

 

Çoğumuzun röportajlarında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’dan bizlerden desteklerini esirgemediği şeklinde bahsetmemize rağmen beyan etmediğimiz düşmanca sözlerin yazılması bizleri de derinden üzmüştür. Tarafımızdan düşmanca hiçbir şekilde beyan ve söylem olmamasına rağmen kişisel husumet ve çıkarlar doğrultusunda yazılan haberlerin nasıl bir güç tarafından neden yapıldığını da anlamakta güçlük çekiyoruz. Ancak adımız kullanılarak yapılan bu davranışı bırakın basın etik, ahlak ve ilkelerini insanlığa dahi sığmadığının farkındayız.

 

Yerel Gazetenin bu tutumunun hiçbir insaf ve iyi niyet ölçüsü ile bağdaşmayan yıpratma ve yıldırma amaçlı olduğu açıktır. Bu çirkin davranış karşısında her birimizin tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı bildiriyoruz. Kamuoyunu yanıltan, art niyetli, hiçbir ahlaki değere sığmayan bu davranışı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.