Yetkililer don olayına karşı uyardı!

DENİZLİ 27.01.2017 - 08:09, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Yetkililer don olayına karşı uyardı!

Denizli’nin rakımı en yüksek ilçesi olan Çameli, gecen hafta yağan yoğun etkili kar yağışından sonra geceleri soğuk havayla mücadele etmeye devam ediyor.

Denizli Çameli İlçesi yağan kar yağışının etkisi altında kalan ilçeler arasında ilk sırayı alıyor. Yağan kar yağışının ardından havaların soğuması don olaylarını da birlikte getirdi. Dün gece termometre -17 dereceye ulaşırken bazı kesimlerde -18 dereceyi bulduğu belirtildi.   Soğuk nedeniyle işe gitmek isteyen vatandaşlar araçların soğuk ve rüzgarın etkisiyle donduğunu, evlerinden aldıkları sıcak su ile araçlarının motor bölümünü ısıtarak çalıştırabildikleri söylendi. Çameli'de soğuk havanın etkisi ile  güneş enerjileri, su sayaçları ve çeşmelerin donduğu, bazı vatandaşların gece yatmadan önce musluklarını açık bırakarak önlem aldığı belirtildi. Soğuktan sokak hayvanlarının da dışarıda olmadığı gözlendi.   Denizli’nin Çameli İlçesinde gece hava sıcaklığı - 17 dereceye düştü.Sabahın erken saatlerinde ise -9 dereceyi gören hava sıcaklığı Çameli İlçesinin yüksek kesim mahallelerinde ise -15 dereceyi görürken yoldaki su birikintilerin donduğu ve buz tuttuğu gözlendi.   Yetkililer sabah erken saatlerde ve gece saatlerinde oluşabilecek buzlanma olayına karşı vatandaşları uyarırken, havaların soğuması ile birlikte Çameli’de ilk akşam saatlerinde sokaklar bomboş kalmaya başladı.   Çameli Tarım İlçe Müdürlüğü ise önümüzdeki birkaç gün daha gece ve sabah saatlerinde etkisini gösterecek olan soğuk hava nedeniyle zirai don tehlikesi olduğunu belirtirken, çiftçilerin bu konuda gerekli önlemleri alması istendi.
Denizli’nin rakımı en yüksek ilçesi olan Çameli, gecen hafta yağan yoğun etkili kar yağışından sonra geceleri soğuk havayla mücadele etmeye devam ediyor.

Denizli Çameli İlçesi yağan kar yağışının etkisi altında kalan ilçeler arasında ilk sırayı alıyor. Yağan kar yağışının ardından havaların soğuması don olaylarını da birlikte getirdi. Dün gece termometre -17 dereceye ulaşırken bazı kesimlerde -18 dereceyi bulduğu belirtildi.

 

Soğuk nedeniyle işe gitmek isteyen vatandaşlar araçların soğuk ve rüzgarın etkisiyle donduğunu, evlerinden aldıkları sıcak su ile araçlarının motor bölümünü ısıtarak çalıştırabildikleri söylendi. Çameli'de soğuk havanın etkisi ile  güneş enerjileri, su sayaçları ve çeşmelerin donduğu, bazı vatandaşların gece yatmadan önce musluklarını açık bırakarak önlem aldığı belirtildi. Soğuktan sokak hayvanlarının da dışarıda olmadığı gözlendi.

 

Denizli’nin Çameli İlçesinde gece hava sıcaklığı - 17 dereceye düştü.Sabahın erken saatlerinde ise -9 dereceyi gören hava sıcaklığı Çameli İlçesinin yüksek kesim mahallelerinde ise -15 dereceyi görürken yoldaki su birikintilerin donduğu ve buz tuttuğu gözlendi.

 

Yetkililer sabah erken saatlerde ve gece saatlerinde oluşabilecek buzlanma olayına karşı vatandaşları uyarırken, havaların soğuması ile birlikte Çameli’de ilk akşam saatlerinde sokaklar bomboş kalmaya başladı.

 

Çameli Tarım İlçe Müdürlüğü ise önümüzdeki birkaç gün daha gece ve sabah saatlerinde etkisini gösterecek olan soğuk hava nedeniyle zirai don tehlikesi olduğunu belirtirken, çiftçilerin bu konuda gerekli önlemleri alması istendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.